NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 03:45

NRK - 22 okt 21 kl. 19:01

Skal behandle Texas abortlov

Høgsterett i USA vil ikkje blokkere Texas-lova som forbyr dei fleste abortar, men domstolen har gått med på å behandle saka 1. november..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Texas

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Skal, behandle, Texas, abortlov
NRK - 07 okt 21 kl. 03:12

Abortlov i Texas suspenderes

Texas' nye abortlov, som siden september har gjort de fleste aborter ulovlig i USAs nest mest folkerike delstat, blir suspendert. Avgjørelsen, som kommer fra en føderal dommer, er den første smellen for lovgivningen, som til nå har overlevd en rekke forsøk på å felle den. Selv om loven blir suspendert, er det uklart hvor fort og om aborttilbudet vil bli det samme i Texas som før, fordi leger er bekymret for at de kan bli saksøkt uten en mer permanent rettslig avgjørelse.

NRK - 22 okt 21 kl. 19:01

Texas' abortlov til høgsterett

Høgsterett i USA vil ikkje blokkere Texas-lova som forbyr dei fleste abortar, men domstolen har gått med på å behandle saka 1. november. Regjeringa til president Joe Biden har bede høgsterett om å blokkere lova, og dommarane seier at dei skal bestemme seg for om regjeringa har rett til å gjennomføre søksmål mot lova.

NRK - 01 sep 21 kl. 18:30

Streng abortlov trådt i kraft i USA

En abortlov som gjør abort etter sjette uke ulovlig, trådte onsdag i kraft i Texas i USA. Texas' guvernør Greg Abbott, som er republikaner, signerte loven i mai. En rekke grupper appellerte til høyesterett om å stanse loven, men da høyesterett ikke grep inn, trådte den i kraft..

Aftenposten - 02 sep 21 kl. 12:50

USAs høyesterett blokkerer ikke Texas' nye abortlov

USAs høyesterett avviser å umiddelbart blokkere Texas' nye abortlov. Loven gjør abort etter sjette uke ulovlig..

NRK - 09 sep 21 kl. 21:18

Saksøker Texas over abortlov

USAs justisdepartement saksøker Texas som følge av ny abortlov som forbyr abort etter uke seks. – Loven er helt klart grunnlovsstridig, sier USAs justisminister Merrick Garland på en pressekonferanse torsdag..

NRK - 05 okt 21 kl. 19:26

Hareide vil ha dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering, mener tidligere partileder Knut Arild Hareide. Han sier til Vårt Land at partiets stemme kan bli svært viktig når den nye regjeringen utreder liberalisering av abortloven – Da tror jeg at det å beholde den loven som ligger der, bør være et utgangspunkt for KrF, sier Hareide. Han understreker at han ikke ønsker å endre dagens abortlov, og tror veldig mange vil heie på KrF i kampen mot en utvidelse.

NRK - 06 nov 21 kl. 21:26

Polakker demonstrerte mot abortlov

Titusenvis av mennesker demonstrerte i Polen lørdag i protest mot landets strenge abortlov som demonstrantene sier tok livet av en gravid kvinne. Den 30 år gamle kvinnen var 22 uker på vei da hun i september oppsøkte sykehus fordi det lekket fostervann. Legene besluttet å vente til fosteret døde i mors liv framfor å utføre en abort.

NRK - 01 sep 21 kl. 07:28

Kontroversiell abortlov innføres

Det CNN omtaler som en kontroversiell abortlov i Texas trer i kraft onsdag, melder nyhetskanalen. Loven forbyr abort etter seks uker, og tillater borgere av den amerikanske delstaten å gå til sivilt søksmål mot alle som hjelper en gravid person som forsøker å ta abort etter seks uker. Abort-nekt etter seks uker har aldri kunnet tre i kraft i USA tidligere, men høyesterett har ikke grepet inn for å stanse lovendringen..

Klartale - 02 sep 21 kl. 10:03

USAs strengeste abortlov er vedtatt

En ny abortlov er vedtatt i Texas. Det er den strengeste i hele landet..

VG - 04 okt 21 kl. 10:55

Droppet nesten festival på grunn av ny abortlov

Billie Eilish (19) kritiserte delstatens abortlov og klimafornektere da hun i helgen opptrådte på texas-festival..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt