NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:46

NRK - 17 jun 23 kl. 00:42

Sju soldater drept av landmine i Niger

Sju soldater døde da de kjørte på en landmine i den sørøstlige delen av Nigeria, et område der jihadister holder til, uttaler hæren i landet. Minen eksploderte natt til fredag, bare 400 meter unna en militær vaktpost i Chetimari Wangou ved Diffa regionen. To soldater overlevde hendelsen og ble sendt til sykehus. Diffa-regionen ligger nær Tsjadsjøen, et grenseområde mellom Niger, Nigeria, Tsjad og Kamerun. Innsjø- og sumpområdet har vært åsted for jevnlige angrep utført av jihadister fra Boko Haram og IS.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nigeria, Chetimari Wangou, Diffa, Tsjadsjøen, Niger, Kamerun, Boko Haram, IS, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sju, soldater, dreptav , landminei , Niger
NRK - 24 maj 23 kl. 14:24

24 MAI 2023 ONS 14.19 Wagner-sjefen hevder gruppa har mistet 20.000 soldater i Bakhmut

Lederen for leiesoldatkompaniet Wagner hevder at gruppa har mistet mer enn 20.000 soldater i den langvarige og blodige kampen om Bakhmut øst i Ukraina. Tapstallet, som ikke er verifisert av uavhengige kilder, er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold i Russland om drøyt 6000 falne soldater på russisk side.

Klartale - 19 apr 23 kl. 06:00

Over 400 dager med krig

For over 400 dager siden gikk Russland til angrep på Ukraina. De tok med seg soldater, tanks og andre våpen over grensa.Krigen holder fortsatt på.

NRK - 07 jul 23 kl. 18:46

Tre palestinere drept på Vestbredden

Tre palestinere ble drept av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden fredag, opplyser palestinske helsemyndigheter. To av dem ble drept da israelske soldater rykket inn i Nablus nord på Vestbredden. Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sto de to bak et angrep mot et israelsk politikjøretøy på Vestbredden tidligere i uka.

NRK - 15 nov 23 kl. 23:57

Ukrainsk historiker: Nesten 25.000 ukrainske soldater bekreftet drept

Nesten 25.000 ukrainske soldater er bekreftet drept i krigen mot Russland, ifølge en ukrainsk historiker. Det reelle tallet antas å være høyere.

NRK - 18 aug 23 kl. 18:29

USA anslår nær en halv million drepte eller sårede soldater i Ukraina

Amerikanske myndigheter anslår at rundt 120.000 russiske soldater og nær 70.000 soldater på ukrainsk side har mistet livet etter at invasjonen startet i fjor.

NRK - 27 nov 23 kl. 15:59

13 soldater drept i uroen i Sierra Leone

13 soldater ble drept i uroen i Sierra Leones hovedstad Freetown søndag, melder landets militære, som sier det var nåværende og tidligere soldater som sto bak. – Vi jakter alle som var involvert i det voldelige angrepet, blant dem nåværende og pensjonerte tjenestegjørende soldater, sier talsperson for militæret, Issa Bangura. De 13 soldatene som ble drept, var blant de lojale mot militæret, sier han.

Klartale - 28 feb 23 kl. 06:00

IS har angrepet sivile i Syria igjen

Den islamske staten (IS) har angrepet igjen. Angrepene har vært de dødeligste på over et år. Flere sivile og offiserer ble nylig drept.

NRK - 09 nov 23 kl. 12:38

Sju palestinere drept av israelske soldater i Jenin

Sju palestinere er drept og 13 er såret av israelske styrker i Jenin på den okkuperte Vestbredden, ifølge det palestinske helsedepartementet. Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa rykket store israelske styrker, støttet av pansrede bulldosere inn i flyktningleiren i morgentimene torsdag. De israelske soldatene møtte motstand og åpnet ild med skarp ammunisjon.

NRK - 20 feb 23 kl. 19:43

Over 50 soldater drept i Burkina Faso

Minst 51 soldater ble drept i et bakholdsangrep i Burkina Faso fredag, opplyser landets militære mandag. De første meldingene gikk ut på at åtte soldater ble drept da enheten deres ble utsatt for et bakholdsangrep fredag. Men mandag ble tallet oppjustert til 51 etter at ytterligere 43 soldater ble funnet døde.

NRK - 21 okt 23 kl. 17:32

14 soldater drept av selvmordsbomber i Somalia

Minst 14 somaliske soldater ble drept i et selvmordsbombeangrep mot en militærbase nær hovedstaden Mogadishu lørdag, bekreftet politiet. – To sivile ble også drept da eksplosjonen ødela mange hjem rundt militærleiren, sa politibetjent Mohamed Dahir til nyhetsbyrået DPA. Den islamistiske gruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for angrepet via sin radiokanal, men hevdet at rundt 50 soldater ble drept.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – avslutter redningsaksjon

Det ble lørdag kveld satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. Hovedredningssentralen melder at en båteier har tatt kontakt med politiet og meldt at båten hans har gått ned. – Politiet jobber med å avhøre en person som har meldt seg for politiet om at han har vært ute i båt og at båten hans har sunket i det aktuelle området som vi leter i, sier redningsleder, Andreas Bull, ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Eksplosjon i boligområde i Uppsala

En person er sendt til sykehus etter en eksplosjon i et villaområde i Uppsala i Sverige, melder Aftonbladet..

NRK - 30 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – starter søk

Det er satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. – I forbindelse med observasjon av nødsignaler fra området har vår politibåt funnet vrakrester som gir grunn til å tro at en båt/fartøy har gått på grunn eller gått ned, opplyser operasjonsleder, Sven Christian Lie, i Oslo politidistrikt. Det søkes blant annet med helikopter og redningsskøyte..

NRK - 1 time siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 1 time siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 2 timer siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 2 timer siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com