NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 03:02

NRK - 10 maj 21 kl. 04:54

Sju skadet i Jerusalem-opptøyer

Israelsk politi brukt kanoner med illeluktende vann og sjokkgranater for å spre demonstranter flere steder i Øst-Jerusalem natt til mandag. I Sheik Jarrad-området var det på ny direkte sammenstøt mellom politi og palestinske ungdommer. Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble sju mennesker skadet ved Damaskusporten og i Sheik Jarrad-bydelen. Fire av dem måtte legges inn på sykehus..
Les mer på NRK


Les mer om:
jerusalem, Sheik Jarrad, Røde Halvmåne, Damaskusporten, Jerusalem

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sju, skadeti , Jerusalem-opptøyer
NRK - 20 feb 21 kl. 21:53

Store opptøyer i Barcelona

Det pågår store opptøyer i Barcelona lørdag kveld. Dette er den fjerde dagen med kraftige opptøyer i Barcelona. I tillegg har det også vært store opptøyer i Madrid.

NRK - 07 maj 21 kl. 23:17

53 skadd i sammenstøt i Jerusalem

Ifølge palestinsk Røde Halvmåne ble minst 53 mennesker skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem fredag. TV-bilder viser at bråket startet da politiet rykket inn under kveldsbønnen. Israelsk politi opplyser at de måtte bruke makt for å bryte opp grupper som kastet gjenstander mot politiet.

NRK - 15 aug 21 kl. 20:22

Skogbrann nær Jerusalem

Innbyggere i flere landsbyer i utkanten av Jerusalem ble søndag evakuert etter skogbrann i området. Brannvesenet jobber fortsatt med å få kontroll på flammene. Brannvesen og brannfly jobber med å slukke skogbrannen som truer innbyggerne i landsbyene Beit Meir, Shoeva, Kissalon, Guvat Yearim og Ramat Raziel, vest for Jerusalem, opplyser lokalt politi.

NRK - 11 jul 21 kl. 21:54

Voldelige opptøyer i Sør-Afrika

Voldsomme opptøyer har brutt ut flere steder i Sør-Afrika under demonstrasjoner mot fengslingen av tidligere president Jacob Zuma, melder NTB. Opptøyene brøt først ut i Zumas hjemprovins KwaZulu-Natal øst i landet torsdag, og det er allerede gjort skadeverk for rundt 100 millioner rand (rundt 60 millioner kroner), opplyser en talsmann for regjeringen..

VG - 10 apr 21 kl. 16:59

88 politibetjenter skadet i opptøyer i Nord-Irland: – Dette var skammelige scener

I løpet av åtte dager har totalt 88 politibetjenter blitt skadet i forbindelse med voldelige opptøyer i Belfast i Nord-Irland..

VG - 16 feb 21 kl. 22:10

Opptøyer i flere spanske byer etter pågripelse av rapper

Tirsdag preger opptøyer flere spanske byer. En pågripelse av en rapper i Catalonia vekker raseri..

NRK - 17 feb 21 kl. 12:39

Voldsomme opptøyer i Barcelona

Pågripelsen av rapperen Pablo Hasél førte tirsdag til opptøyer i flere byer i Catalonia i Spania. Minst 33 ble såret, og 14 ble pågrepet, opplyser politiet. Rapperen ble dømt til ni måneders fengsel for å ha kalt kongen for mafiaboss..

Aftenposten - 22 feb 21 kl. 18:04

Nederland vil ha portforbud til påske: Koronatiltak fører til opptøyer, rettssaker og lovbrudd

Portforbud har ført til opptøyer og rettssaker i mange land. Den norske regjeringen droppet planene..

NRK - 17 apr 21 kl. 15:16

Opptøyer i Portland etter dødsfall

I Portland, Oregon, har demonstranter og bråkmakere gjort hærverk på butikker og bolighus i går kveld og i natt. Også tidligere har opptøyer sprunget ut av protester mot rasisme og politivold. I går skjøt og drepte politiet en hvit, ubevæpnet mann..

NRK - 11 jul 21 kl. 21:54

Opptøyer i Sør-Afrika

Voldsomme opptøyer har brutt ut flere steder i Sør-Afrika under demonstrasjoner mot fengslingen av tidligere president Jacob Zuma..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Sanksjoner mot kuppmakere

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot Guinea og landets kuppmakere, og krever at de utsteder valg innen et halvt år. Ecowas fryser midler tilhørende kuppmakerne og deres familiemedlemmer, og gir dem samtidig reiseforbud. Kuppmakeren Mamady Doumbouya tok makten i Guinea 5.

NRK - 1 time siden

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

NRK - 1 time siden

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - 2 timer siden

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - 2 timer siden

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - 2 timer siden

Beboere evakuert fra blokk

Beboere fra en blokk i Strømmen ble evakuert på grunn røykutvikling fra en leilighet. Brannvesenet har kontroll på det hele, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

NRK - 2 timer siden

982 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 982 koronasmittede i Norge. Det er 647 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.

NRK - 3 timer siden

Fordømmer deflin-drapene

Regin Jacobsen som er laksedirektør på Færøyene fordømmer drapet på over 1400 delfiner som fant sted sist søndag, skriver DR. Han understreker at selskapet hans, som selger oppdrettslaks til hele verden, ikke hadde noe med hendelsen søndag å gjøre. Men opplever at bildene av slaktede delfiner som har gått verden rundt er et økende press.

NRK - 4 timer siden

Holder testament hemmelig i 90 år

En domstol har bestemt at avdøde prins Philips testamente skal forsegles for offentligheten i 90 år for å beskytte verdigheten til hans kone dronning Elizabeth. Testamenter er vanligvis offentlige dokumenter i Storbritannia, men det gjelder altså ikke prins Philips. Det forsegles etter pålegg fra High Court i London, noe som er kutyme for kongefamiliens testamenter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt