NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:33

NRK - 03 okt 22 kl. 05:45

Sju kanadiere tatt med cannabis

Øst politidistrikt har i en periode på åtte måneder pågrepet og fengslet minst sju kanadiske statsborgere for å ha smuglet større mengder cannabis til Oslo lufthavn, skriver Romerikes Blad. I forrige uke ble to kanadiske kvinner i 30-årene dømt til fire og et halvt års fengsel for smugling av til sammen 53 kilo cannabis 17. februar. Smuglerruten fra Canada til Norge er ny og kan ha en sammenheng med at cannabis ble legalisert i Canada i 2018..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Romerikes Blad, Canada, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sju, kanadiere, tattmed , cannabis
Klartale - 05 sep 22 kl. 14:55

Blir folk som bruker cannabis mindre motiverte?

– Det finnes en idé om at folk som bruker cannabis er lite motiverte. Og at de ikke klarer å nyte livets gleder. Det er forsket lite på, så vi ville undersøke om det stemmer.

NRK - 21 aug 22 kl. 05:34

Sveitsisk region skal prøve ut cannabis-legalisering

Den sveitsiske Basel-Stadt-regionen starter i september en prøveperiode med lovlig salg av cannabis, et første steg i landet mot mulig legalisering. Kantonen opplyser at studien, som har fått navnet «Weed Care», starter 15. september og at folk kan registrere seg for å bli en av de 370 deltakerne.

NRK - 26 okt 22 kl. 11:54

Tyskland vil legalisere cannabis

Olaf Scholz' regjering la onsdag fram et forslag for å legalisere kjøp og besittelse av cannabis, melder AFP. – Vi er enige om de viktigste punktene for en kontrollert distribusjon av cannabis til voksne for rekreasjonsbruk, sa helseminister Karl Lauterbach på en pressekonferanse onsdag. Forslaget innebærer at kjøp og besittelse av opp til 30 gram cannabis ikke lenger skal straffeforfølges.

NRK - 22 jun 22 kl. 17:57

Mann frifunnet for narkotikafunn etter ulovlig ransaking

En mann i 40-årene ble frifunnet for å ha hatt nesten en kilo cannabis hjemme hos seg, etter å ha anket til Borgarting Lagmannsrett. Lagmannsretten vurderte at ransakingen av mannens bolig, som ledet til funnet av cannabis, var ulovlig. Dermed la både aktor og forsvarer ned påstand om frifinnelse.

NRK - 22 jun 22 kl. 17:57

Frifunnet for narkotikabesittelse etter ulovlig ransaking

En mann i 40-årene ble frifunnet for å ha hatt nesten en kilo cannabis hjemme hos seg, etter å ha anket til Borgarting Lagmannsrett. Lagmannsretten vurderte at ransakingen av mannens bolig, som ledet til funnet av cannabis, var ulovlig. De mente det «utvilsomt» var en krenkelse av artikkel 8 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen.

NRK - 28 okt 22 kl. 06:28

Flere typer medisinsk cannabis blir tilgjengelig i Norge

Tre nye typer medisinsk cannabis blir nå tilgjengelig i Norge. Effekten av de nye typene varer mye lenger, ifølge Legemiddelverket. Det er tre nye typer medisinsk cannabis fra det danske selskapet Stenocare, som blir nå tilgjengelig i Norge, melder NRK.

Klartale - 28 okt 22 kl. 08:57

Flere typer medisinsk cannabis blir tilgjengelig

Tre nye typer cannabis blir tilgjengelig i Norge. Dette er cannabis som skal brukes som medisin. Og den kommer fra det danske selskapet Stenocare.

NRK - 30 nov 22 kl. 17:58

Oslo MDG vil legalisere cannabis

MDG åpner for legalisering av cannabis i Oslo. Det sier gruppeleder i Oslo MDG, Eivind Trædal til Dagsavisen. Partiet har fullført sitt andre utkast til osloprogram, og under cannabis-seksjonen skriver de at lokal legalisering av cannabis vil være med å bekjempe kriminaliteten.

NRK - 02 feb 23 kl. 15:38

Skal ha produsert cannabis

Statsadvokaten i Møre og Romsdal har tatt ut tiltale mot en mann fra Sunnmøre for produksjon og oppbevaring av 1,3 kilo cannabis. Lovbruddet blir sett på som alvorlig på grunn av mengden cannabis som ble funnet i en bolig. Produksjonen skal ha pågått et års tid fra mars 2020, og dette skal han ha gjort sammen med en annen mann som også er omtalt i tiltalen..

Klartale - 12 nov 22 kl. 06:00

Slike bilder kan du også ta

Verdensrommet kan være vanskelig å forstå. Derfor er det også en egen vitenskap. Den kalles astronomi.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 30 minutter siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 2 timer siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 3 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com