NRK > Nyheter

Sunday, 05 December, 05:06

NRK - 18 sep 21 kl. 07:06

Sjeldent dokument til auksjon

En svært sjelden førsteutgave av den amerikanske grunnloven, som ble vedtatt av i 1787, vil bli lagt ut for auksjon i midten av november, det kunngjorde auksjonshuset Sotheby i New York. Dokumentet ble sist solgt i 1988 for 165 000 dollar. Nå er den estimerte verdien satt til mellom 15–20 millioner dollar, skriver Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sotheby, New York, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sjeldent, dokument, til, auksjon
NRK - 19 okt 21 kl. 07:29

Samenes viktigste dokument

Et dokument fra 1751 sikrer fortsatt at samer kan flytte reinsdyr over landegrensene. Samenes "Magna Carta" kommer nå hjem til Kautokeino med kongen til stede. Tirsdag overleveres "Lappekodisillen" tirsdag til Samisk Arkiv i Kautokeino.

NRK - 09 jun 21 kl. 11:22

Rammene for 5G-auksjon klare

Auksjonsreglene for 5G-auksjonen som holdes i høst, ble lagt fram onsdag. Auksjonen har startskudd 27. september.

NRK - 10 jul 21 kl. 07:44

Zelda-spill solgt for rekordsum

En forseglet utgave av Nintendo NES-spillet «The Legend of Zelda» fra 1987 er solgt for en rekordsum på auksjon. Prislappen endte på 870.000 dollar, som tilsvarer omtrent 7,4 millioner kroner.

NRK - 26 jun 21 kl. 17:21

Frimerke solgt for 82 millioner kr.

Et svært sjeldent frimerke som opprinnelig ble utstedt i den britiske kolonien Mauritius i 1847, er solgt på auksjon for 8,1 millioner euro. Auksjonen lørdag fant sted i Bietigheim-Bissingen i Ludwigsburg sørvest i Tyskland. Salgssummen tilsvarer 82 millioner norske kroner.

NRK - 08 jul 21 kl. 06:38

Selger da Vinci-tegning på auksjon

Tegningen «Bjørnehode» av Leonardo da Vinci ventes å bli solgt for 12 millioner dollar – over 100 millioner kroner – på en auksjon i London torsdag. Det vil i så fall være ny rekord for en tegning av da Vinci, skriver BBC..

E24 - 10 jul 21 kl. 08:52

Zelda-spill solgt for rekordsum på auksjon

En forseglet utgave av Nintendo NES-spillet «The Legend of Zelda» fra 1987 er solgt for en rekordsum på auksjon. Prislappen endte på 7,4 millioner kroner..

NRK - 11 aug 21 kl. 18:54

Picasso-auksjon i Las Vegas

Det kjente auksjonshuset Sotheby's organiserer en storslått auksjon på Bellagio Hotel and Casino i Las Vegas, der elleve av Pablo Picassos verker skal selges. Det skriver The Guardian. De elleve verkene har en anslått verdi på 100 millioner dollar, og arrangementet blir en av de største Picasso-auksjonene noensinne.

NRK - 05 nov 21 kl. 18:30

«Mona Lisa»-kopi på auksjon

Ein 400 år gammal kopi av Leonardo da Vincis «Mona Lisa» blir seld på auksjon i Paris tysdag. Originalen blei kjøpt av kong Frans I frå kunstnaren i 1518, og er i dag utstilt i Louvre. Kopien er laga rundt år 1600, og er så lik originalen at kunstnaren må ha hatt tilgang på da Vincis måleri, seier auksjonshuset, ifølge Reuters..

VG - 08 jun 21 kl. 10:20

Europol: – Sjeldent gjennombrudd

– Et sjeldent gjennombrudd, sier Europol-direktøren om politisamarbeidet som har ført til flere enn 800 arrestasjoner. 150 av dem er i Sverige..

NRK - 27 jun 21 kl. 10:35

Militær-dokument funne på busstopp

Klassifiserte og topphemmelege forsvarsdokument som inneheld informasjon om det britiske militæret, blei funne på ein busshaldeplass i Kent denne veka, skriv BBC. Der står det mellom anna om den trulege russiske reaksjonen på eit britisk skip sin passering utanfor Krimhalvøya, i tillegg til planane for eit mogleg britisk militær nærvær i Afghanistan etter at Nato har trekt seg ut. BBC har valt å ikkje publisere alle detaljane av omsyn til sikkerheita til britar og andre i Afghanistan.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt