NRK > Nyheter

Friday, 30 September, 21:06

NRK - 18 aug 22 kl. 05:57

Sjeldan skjelpadde dukka opp i Vesterålen

Verdas største skjelpadde, ei havlærskjelpadde, dukka opp utanfor Stø i Vesterålen. Ifølgje Dag Dolmen ved NTNU blir ikkje skjelpadda sett i Noreg oftare enn ein gong i tiåret. Havlærskjelpadde er den største skjelpaddearten i verda og er ein trua art. Skjelpadda kan bli opp mot 2,5 meter lang, og opp mot 750 kilo..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stø, Vesterålen, Dag Dolmen, NTNU, Noreg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sjeldan, skjelpadde, dukka, oppi , Vesterålen
NRK - 17 apr 22 kl. 19:36

Sakna turgåar funnen i god behold

Den sakna turgåaren som ikkje kom tilbake etter joggetur i Eikalandsosen i Fusa, er funnen i god behold. Mannen gjorde seg til kjenne for redningshelikopteret utanfor ei hytte i det omfattande søksområdet politiet hadde staka ut. Fleire frivillige frå Røde kors og Norske redningshunder deltok i søket.

NRK - 02 maj 22 kl. 04:15

Dødeleg art kom snikande under eit skip

Hamnespy kom truleg til Noreg som blindpassasjer på eit skip år tilbake. – Vi trur han spreier seg meir i sommar. Det er deprimerande å sjå, seier forskar.

NRK - 10 jun 22 kl. 12:34

Twin Peaks-songar er død

Den amerikanske songaren Julee Cruise er død, 65 år gammal. Det var ektemannen hennar, Edward Grinnan, som melde om dødsfallet på Facebook, skriv The Guardian. Cruise er kanskje mest kjent for songen «Falling», som blei brukt i TV-serien «Twin Peaks» av regissør David Lynch.

NRK - 03 aug 22 kl. 12:54

Finland har beslaglagt utstyr til militært bruk på grensa til Russland

Tollvesenet i Finland har oppdaga og stansa fleire reisande som fraktar dronar og anna sanksjonert utstyr over grensa til Russland, melder AFP. Blant 2500 kontroller mellom 22. og 27.

NRK - 05 aug 22 kl. 07:53

Kevin Spacey dømt til å betale produksjonsselskap fleire hundre millionar

Skodespelar Kevin Spacey må betale «House of Cards» sitt produksjonsselskap nesten 31 millionar dollar for påståtte seksuelle overgrep bak kulissane i Netflix-serien. Det skriv det amerikanske bransjebladet Variety. Det tilsvarar om lag 302 millionar norske kroner.

NRK - 11 aug 22 kl. 12:42

Sakna gut i Loddefjord tok buss til Åsane

7-åringen som har vore sakna i Bergen torsdag føremiddag, er funnen i god behald, opplyser politiet. Guten vart meldt sakna då han ikkje dukka opp på SFO i Olsvikåsen dag tidleg og det har vore ein store leiteaksjon i området rundt Vestkanten kjøpesenter i Loddefjord. Innsatsleiar i politiet, Christian Meyer, fortel til NRK at eit busselskap tipsa politiet.

Dagbladet - 03 maj 22 kl. 10:55

Denne dukka utløste full drapsalarm

- Det er ikke sikkert vi kommer til å gjøre så mye mer med denne saken..

NRK - 21 apr 22 kl. 10:50

Auke av akutt leverbetennelse hos barn under 10 år i fleire land

Fleire europeiske land og USA rapporterer om ei auke i talet på tilfeller av alvorleg, akutt leverbetennelse (hepatitt) blant barn under 10 år, skriver FHI på sine nettsider. Åraka er førebels ukjent, men FHI følg situasjonen nøye. Folkehelseinstituttet har sendt varsel til alle landet sine barneavdelingar om å vera ekstra merksam på tilstanden.

NRK - 07 maj 22 kl. 15:07

Smitta med sjeldan sjukdom

Ein pasient har blitt diagnostisert med den svært sjeldne sjukdomen apekoppar i England, det er stadfesta i dag, melder britiske medium Det britiske helsetryggingsbyrået (UKHSA) seier at det er grunn til å tru at pasienten vart smitta i Nigeria før han reiste til Storbritannia. UKHSA sa at den sjeldne virusinfeksjonen ikkje spreier seg lett mellom menneske. Medan nokre menneske kan bli alvorleg sjuke av det, er apekoppar vanlegvis ein mild sjølvavgrensande sjukdom, og dei fleste blir friske innan nokre få veker..

NRK - 10 maj 22 kl. 06:36

Offentleg sektor kan bli betre på datadeling

Ein av fire offentlege verksemder deler sjeldan eller aldri data, og andelen har auka det siste året, skriv Digitaliseringsdirektoratet i ei pressemelding. Direktoratet meiner norske kommunar og etatar må bli flinkare på å dela sine opne data med andre aktørar. Ei analyse frå konsulentselskapet Menon har tidlegare vist at betre bruk av dataressursane har eit potensial på 150 milliardar kroner i årleg verdiskaping og 100.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Ukraina hevder å ha frigjort landsby nær Lyman

Ukrainas forsvarsdepartement hevder ukrainske soldater har frigjort landsbyen Drobysheve nær Lyman. Det melder nyhetsbyrået Reuters, og den ukrainske avisa Kyiv Post. Lyman er en strategisk viktig by som har vært kontrollert av Russland.

NRK - 45 minutter siden

Annenhver brite mener statsminister Truss bør gå av

Britene er lite begeistret for sin nye statsminister, og et knapt flertall mener at Liz Truss bør gå av, viser en YouGov-måling. Knapt fire uker etter at Truss overtok etter Boris Jonson, mener 51 prosent av de spurte at hun bør erstattes av en annen. Truss-regjeringen la for en uke siden fram et budsjettutkast som inneholdt store skattekutt som var tenkt finansiert med låneopptak.

NRK - 45 minutter siden

Biden mener Putin sliter

USAs president Joe Biden sier fredag at den russiske tvangsinlemmelsen av fire ukrainske regioner er et tegn på at Vladimir Putin sliter. Biden advarte samtidig Russland om at USA vil forsvare hver centimeter av Natos territorium. Han sier USA og deres allierte ikke vil la seg skremme av Putin.

NRK - 1 time siden

Biden: Orkanen «Ian» kan bli en av de verste i historien

USAs president Joe Biden sier i en tale fredag at han frykter ødeleggelsene etter orkanen «Ian» kan bli de verste i amerikansk historie. Han har gjort alle tilgjengelige grep for å redde liv, sa Biden, ifølge Reuters. – Vi begynner først nå å se omfanget av ødeleggelsene.

NRK - 1 time siden

Meteorologene advarer om snø i høyfjellet i Sør-Norge

Det er ventet sludd og snø på høyfjellsovergangene i Sør-Norge i helgen. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel. Dette kan by på krevende kjøreforhold enkelte steder, og reisende kan få noe lengre reisetid.

NRK - 2 timer siden

Alvorlig arbeidsulykke på Kvænangsfjellet

Nødetatene har rykket ut til arbeidsulykke på Kvænangsfjellet i Nord-Troms. En person skal ha fått en stålbjelke over seg og er skadd. – Nødetatene er kommet til stedet og ivaretar pasienten, men har ikke noe klarhet i hva som har skjedd, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt Beate Helberg.

NRK - 1 time siden

RIA: Putin kaller inn 120 000 vernepliktige

Russlands president Vladimir Putin har signert et dokument som kaller inn 120 000 vernepliktige, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA..

NRK - 2 timer siden

Alvorlig arbeidsulykke i Nordreisa

Nødetatene har rykket ut til arbeidsulykke på Kvænangsfjellet i Nordreisa i Troms. En person skal ha fått en stålbjelke over seg og er skadet. – Nødetatene er kommet til stedet og ivaretar pasienten, men har ikke noe klarhet i hva som har skjedd, sier operasjonsleder ved Troms politidistrikt Beate Helberg.

NRK - 2 timer siden

Politiet øker sikkerheten rundt kritisk infrastruktur − forsvaret bistår

På bakgrunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen iverksetter politiet ytterligere tiltak for å kunne forebygge og avverge straffbare handlinger eller andre uønskede hendelser i Norge. Det skriver Politidirektoratet i en pressemelding. − Politiets viktigste jobb er å trygge befolkningen.

NRK - 2 timer siden

SAS venter store underskudd

SAS venter store underskudd både i år og neste år, og tror først at de kommer til å gå med overskudd igjen i 2024. I inneværende regnskapsår regner SAS med et underskudd på 7,7 milliarder kroner, går det fram av en pressemelding fra flyselskapet. Neste år varsler selskapet et underskudd på mellom 5,7 og 7,2 milliarder kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com