NRK > Nyheter

Saturday, 15 June, 02:47

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Sikkerhetssvikt og personvernsbrudd hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år. NSM sier imidlertid at de ikke har sett at noen har søkt i dokumentene uten tjenstlig behov i hele perioden. Den som faktisk var inne, var den som varslet, ifølge NSM.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nasjonal, NSM, Næringsliv, Datatilsynet, Åshild Hauge Egerdal, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sikkerhetssviktog , personvernsbrudd, hos, Nasjonal, sikkerhetsmyndighet
NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Sikkerhetssvikt og personvernbrudd hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 11 sep 23 kl. 04:08

Ansatte i Nasjonal sikkerhetsmyndighet fikk lese sensitive opplysninger

En sikkerhetssvikt hos Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) har gjort at ansatte over tid har kunnet lese vurderinger og sensitive opplysninger i ansettelser. Dagens Næringsliv skriver at en intern rutinesvikt har gjort at alle ansatte har fått tilgang til detaljerte vurderinger om søkere til nye stillinger. Det har vart i ti måneder fram til august i år.

NRK - 28 nov 23 kl. 06:37

Millionbot til Nav for personvernsbrudd

Datatilsynet har funnet 12 lovbrudd knyttet til personvern hos Nav. Nå vil de gi Nav en bot på 20 millioner kroner. En fersk tilsynsrapport slakter Nav sitt forhold til personvern, tilgangsstyring og loggkontroll.

NRK - 02 jun 24 kl. 21:39

Brenna: – Jeg har ikke noe annet valg enn å stoppe streiken

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) mener de ikke vil kunne levere tjenester som beskytter nasjonal sikkerhet hvis streiken ble videreført. Situasjonen beskrives som så alvorlig allerede fra mandag morgen, at tvungen lønnsnemnd nå settes i verk. – Jeg har ikke noe annet valg enn å stoppe streiken, sier Arbeidsminister Tonje Brenna (Ap).

NRK - 08 aug 23 kl. 14:46

Trengte vann inn hos Forsvarets forskningsinstitutt

Det har trengt inn vann i flere bygg hos Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) på Kjeller. Det skal være snakk om tre bygg og et av byggene er mer berørt. – Vi avverget sammen med sivilforsvaret og forsvaret det som kunne blitt en nasjonal sak, sier Brigadesjef Morten Thoresen i brannvesenet.

NRK - 14 jun 23 kl. 15:38

Besseggen har blitt Nasjonal turiststi

Stien over Besseggen i Jotunheimen har fått status som Nasjonal turiststi. Besseggen er den femte turstien som får dette i Norge. – Besseggen er et nasjonalt ikon.

NRK - 17 mar 24 kl. 11:10

E6 i Troms får ekstra penger i Nasjonal transportplan

Veistrekningene Olderdalen-Langslett og Nordkjosbotn-Hatteng på E6 i Troms er med i Nasjonal transportplan 2025–2036. Det forteller stortingsrepresentantene Tom Einar Karlsen (Ap) og Sigbjørn Gjelsvik (Sp) til NRK søndag. Det er ikke kjent hvor mye penger som settes av til prosjektene.

NRK - 06 apr 24 kl. 14:12

Politidirektøren fremskynder nasjonal bevæpning etter trusler

Det innføres nasjonal bevæpning av politiet, opplyser politiet. Politidirektøren har besluttet nasjonal bevæpning av politiet fra i dag lørdag ettermiddag. Bakgrunnen er trusler fremsatt mot muslimske trossamfunn, og at det i neste uke er den muslimske høytiden Eid al-fitr.

NRK - 31 maj 24 kl. 11:25

SV bryter forhandlingene om Nasjonal transportplan

SV har valgt å bryte forhandlingene om nasjonal transportplan med regjeringspartiene. Forhandlingene mellom transportkomiteens medlemmer fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har pågått siden april, og saken skal opp i Stortinget i juni. – Dessverre har SV nå måttet bryte forhandlingene om Nasjonal transportplan.

NRK - 15 timer siden

Le Pen vil ha fransk samlingsregjering

– Vi har muligheten til å vinne dette valget og danne en nasjonal samlingsregjering, sa Marine Le Pen fredag. 28 år gamle Jordan Bardella er i dag leder for det ytre høyre-partiet Nasjonal samling, og det er også han som er partiets statsministerkandidat. President Emmanuel Macron har bedt andre franske partier om å gå sammen for å hindre at Nasjonal samling får regjeringsmakt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Trafikkulykke ved Kristiansand

Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Kristiansand natt til lørdag. En bil har kjørt utfor, melder politiet i Agder på X. Meldingen oppdateres..

NRK - 1 time siden

To menn reddet opp etter å ha falt i vannet ved Stathelle

Nødetatene har rykket til Stathelle i Bamble i Telemark etter melding om at to personer hadde falt i vannet. To menn ble hjulpet opp på brygga. – Mennene blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 2 timer siden

16 år gammel gutt knivstukket på Oslo s

Politi og ambulanse rykket ut til sjøsiden ved Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rett før midnatt natt til lørdag. En 16 år gammel gutt skal være kritisk skadd. – Vi rykket ut med et stort antall patruljer, og finner en person som var kritisk skadd.

NRK - 2 timer siden

En person knivstukket på Oslo s

Politi og ambulanse rykket ut til Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rundt midnatt natt til lørdag. – En person er sendt til sykehus og beskrives som kritisk skadd, melder Oslo politidistrikt i en oppdatering klokken 00:12 Politiet har pågrepet en person de mistenker står bak knivstikking. Tre andre personer er anholdt.

NRK - 2 timer siden

Politiet: En person knivstukket på Oslo S

Politi og ambulanse rykket ut til Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rundt midnatt natt til lørdag. – En person blir behandlet på stedet. Ingen flere fremstår skadet.

NRK - 3 timer siden

Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika

Som ventet ble Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika etter at ANC fikk på plass en regjeringskoalisjon. For første gang på 30 år har ANC ikke lenger rent flertall i nasjonalforsamlingen. Fredag samlet de folkevalgte seg for første gang siden valget nylig, og en av oppgavene var å velge president.

NRK - 3 timer siden

Ylvis fikk gjev pris: – Veldig stas

Komikerbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker er tildelt Leif Justers ærespris, også kjent som Juster-prisen. Prisen deles ut årlig til noen som har gjort eller gjør en stor innsats på en norsk revyscene. Det var programleder og skuespiller Tom Sterri som overrakte prisen til duoen fredag kveld.

NRK - 3 timer siden

Bevæpnet politi tok i bruk pepperspray i Alta

Bevæpnet politi rykket ut etter flere meldinger om en mann som bar på en øks ved Aronnes i Alta fredag kveld. Mannen var da ikke truende mot noen, men fremsto likevel skremmende for noen. Politiet fikk raskt kontroll på vedkommende.

NRK - 4 timer siden

En person kritisk skadd i trafikkulykke

En person blir ansett som kritisk skadd i en trafikkulykke ved Klepp fredag kveld..

NRK - 5 timer siden

Mann i 20-årene knivstukket på Grønland i Oslo

Politiet melder at én person er knivstukket på Grønland i Oslo. Personen er våken og undersøkes av ambulanse. Operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen sier til NRK at dette er en mann i 20-årene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com