NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 14:48

NRK - 28 nov 23 kl. 10:09

Signerte avtale i Oslo

Filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen (NDFP) har inngått en avtale om å starte formelle fredsforhandlinger etter mer enn 50 år med konflikt. Avtalen ble signert i Oslo rådhus torsdag 23. november 2023, men partene offentliggjorde avtalen først tirsdag. ­– Jeg gratulerer filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen (NDFP) med å ha inngått en avtale om å starte formelle fredsforhandlinger. Dette er et viktig og riktig steg for å sikre en endelig fred på Filippinene, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i en pressemelding..
Les mer på NRK


Les mer om:
NDFP, Oslo, Filippinene, Espen Barth Eide

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Signerte, avtalei , Oslo
Klartale - 28 sep 23 kl. 06:00

Studentenes liv i byen

Det er høst i lufta. Og studentene har inntatt byer i hele Norge. Aller flest studenter finner du i Norges hovedstad Oslo.

NRK - 07 nov 23 kl. 07:27

Seks kommunar går saman om kjernekraft

I går signerte seks kommuner rundt i landet ein intensjonsavtale om å etablera interesseorganisajonen "Norske kjernekraftkommuner." Desse er Vardø, Narvik, Heim, Aure, Porsgrunn og Halden kommune. Ordførar i Halden, Fredrik Holm er valt som leiar.

NRK - 14 dec 23 kl. 15:32

Finland signerte forsvarsavtale med USA

Finland signerer førstkommende mandag en avtale om forsvarssamarbeid med USA, opplyser den finske regjeringen torsdag. Det innebærer blant annet at det amerikanske militæret får tilgang til Finlands lange grense mot Russland. Avtalen lister opp 15 anlegg og områder i Finland som det amerikanske militæret vil få tilgang til og der USA også kan lagre militært utstyr og ammunisjon.

NRK - 18 dec 23 kl. 19:41

USA og Finland har signert forsvarsavtale

Finland og USA undertegnet mandag en forsvarsavtale som blant annet vil gi amerikanske styrker tilgang til 15 militærbaser i Finland. Finlands forsvarsminister Antti Häkkänen signerte avtalen mandag i Washington sammen med USAs utenriksminister Antony Blinken. Avtalen formaliserer tettere bånd med USA, inkludert felles trening av styrker og militært samarbeid, i tråd med Finlands medlemskap i Nato.

NRK - 02 feb 24 kl. 17:04

EU signerte avtale om regler for kunstig intelligens

Ambassadørene til de 27 EU-medlemmene signerte fredag et sett regler som skal håndtere bruken og omfanget av kunstig intelligens (KI). EU-kommisjonen forslo et regelverk tilbake i 2021, men har brukt mye tid på å samkjøre teksten samtidig som oppmerksomheten rundt tekstgenereringsmodellen ChatGPT har eksplodert de siste to årene. EUs juridiske eksperter og medlemslandenes regjeringer ble enige om et sett kjøreregler i desember i fjor, et regime som ble omtalt som verdens første forsøk på å regulere en raskt voksende teknologi.

NRK - 14 feb 24 kl. 14:24

Sarkozy funnet skyldig i brudd på valgkampregler

Ekspresidenten ble først dømt i 2021, men den dommen ble satt på vent mens ankesaken ble behandlet. Han har hele tiden avvist at partiet hans, Les Republicains – tidligere kjent som UMP – jobbet med PR-firmaet Bygmalion for å skjule den reelle pengebruken i valgkampen. I et rettsmøte la han skylden på noen av dem som jobbet med valgkampen.

VG - 17 feb 24 kl. 14:25

Lillestrøm signerte nigeriansk midtbanetalent

Efe Lucky (18) har imponert på prøvespill og signerte lørdag en femårskontrakt med eliteserieklubben Lillestrøm..

NRK - 09 nov 23 kl. 09:59

Spanske sosialister skal ha inngått avtale med katalanske separatister

Det spanske sosialistpartiet skal ha inngått en avtale med det katalanske separatistpartiet Junts om regjeringssamarbeid, melder spansk fjernsyn. Avisen La Vanguardia i Barcelona meldte torsdag det samme, men de to partiene har ikke formelt bekreftet opplysningene. En kilde med innsyn i forhandlingene sier til Reuters at avtalen er i boks.

NRK - 19 nov 23 kl. 02:45

Motstridene meldinger om gisselavtale i Gaza

Ifølge avisa Washington Post skal Israel, Hamas og USA være nær ved å bli enige om en avtale som innebærer løslatelse av «titalls» av gisler i bytte mot fem dagers pause i kampene. Avisa viser til personer med kjennskap til saken. Men Det hvite hus sier at det ikke er oppnådd en avtale om en midlertidig våpenhvile, sier en talsperson lørdag kveld.

NRK - 19 nov 23 kl. 02:45

Avis: Nær gisselavtale på Gaza

Ifølge avisa Washington Post skal Israel, Hamas og USA være nær ved å bli enige om en avtale som innebærer løslatelse av «titalls» av gisler i bytte mot fem dagers pause i kampene. Opplysningene er ikke bekreftet. Avisa viser til personer med kjennskap til saken.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Til sjukehus og legevakt etter trafikkulykke

Det var 3 biler og totalt 7 personer involvert i trafikkulykka på Hareid lørdag. En bilfører blir fraktet til sjukehus for videre behandling. Vedkommende fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Brann i Haugesund er slukket

Lørdag formiddag meldte sør-vest politidistrikt om brann i en leilighet i Haugesund. Brannen er nå slukket og nødetatene har så langt ikke funnet noen personer der inne. Brannmannskap går nå gjennom leiligheten og har startet ventilering.

NRK - 45 minutter siden

En person til sjukehus etter bilulykke

Det var 3 biler og totalt 7 personer involvert i trafikkulykka på Hareid lørdag. En bilfører blir fraktet til sjukehus for videre behandling. Vedkommende fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadd..

NRK - 45 minutter siden

Første dom med skjerpet straff for hasjsalg i Christiania

Dansk politi innførte på nyåret strengere straffer i et område i og rundt bydelen Christiania i Danmarks hovedstad København. Dette ble innført som et grep for å slå ned på den systematiske hasjhandelen som har foregått i området i årevis. Nå har en kvinne tilstått besittelse av hasj og det syntetiske stoffet skunk som hun skulle selge i Christiania.

NRK - 1 time siden

Full brann i Haugesund

Det full overtenning i et leilighetskompleks i Haugesund, opplyser sør-vest politidistrikt. Det er ikke fare for spredning til boliger rundt. Det er uvisst om personer er inne i leiligheten og nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

Macron i debatt med franske bønder som stormet landbruksmesse

Den franske presidenten Emmanuel Macron diskuterer med franske bønder under en landbruksmesse i Paris. Det melder blant andre den franske kanalen BFM TV. Tidligere lørdag morgen ble det kjent at flere bønder stormet landbruksmessen i forbindelse med at Macron skulle dit.

NRK - 1 time siden

Smelteverket er stengt på ubestemt tid

Lørdag formiddag er all drift ved smelteverket i Sauda stanset etter brannen i natt, melder Stavanger Aftenblad. Årsaken til brannen var en liten eksplosjon i en av ovnene på smelteverket som spredde seg til transportbåndet. – Ingen ansatte kom til skade.

NRK - 1 time siden

Kong Charles berømmer det ukrainske folk for «besluttsomhet og styrke»

– Besluttsomheten og styrken til det ukrainske folket fortsetter å inspirere ettersom det uprovoserte angrepet på landet deres, livet deres og levebrødet deres går inn i et tredje, tragisk år, skriver britiske kong Charles i melding i forbindelse med markeringen av toårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Det melder AFP og flere britiske medier. Han berømmer også det ukrainske folket for sin tapperhet i møte med det han omtaler som «ubeskrivelig aggresjon»..

NRK - 1 time siden

Over 10.000 ble evakuert i Plymouth etter funn av bombe fra andre verdenskrig

En av de største evakueringene i Storbritannia i fredstid noensinne fant sted i byen Plymouth fredag. Grunnen var at en ueksplodert tysk bombe fra andre verdenskrig ble funnet i en hage i byen tidligere i uka. I en militær kolonne ble bomben fraktet gjennom et tett befolket område fredag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com