Klartale > Nyheter

Monday, 06 December, 21:33

Klartale - 2021-10-10 06:00:00

Sier valget i Somalia blir utsatt nok en gang

Somalia skulle ha holdt valg i 2020. Folk skulle velge både president og en ny nasjonal-forsamling. Men de må vente på å få stemme.– Alle kan se at valget må bli utsatt. 10. oktober er for tidlig. Det sier Mohamed Ibrahim ifølge kanalen Bloomberg. Han er talsperson for myndighetene i landet. Ibrahim sier det er en følge av administrative problemer. Han har ingen ny dato for valget når valget skal starte. Ifølge kanalen er målet at valget skal være ferdig før 2021 er over. Avisa The Economist melder også at valget er utsatt.Mohamed Abdullahi Mohamed er president i landet. Det har han vært siden 2017. I april sa han at det var mulig for ham å styre landet i to år til, siden ingen andre var valgt til å ta over. Det gjorde mange sinte. Det var store protester i hovedstaden
Les mer på Klartale


Les mer om:
Mohamed Ibrahim, Bloomberg, The Economist, Abdullahi Mohamed, Mogadishu, Roble, Mohamed, FN, Somalia, Al Jazeera, Tahlil Farah, Nisa, Farah, Al-Shabab, The Guardian, Den, Reuters, NTB, shabab

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sier, valgeti , Somaliablir , utsatt, noken , gang
NRK - 12 okt 21 kl. 17:26

Deler havet mellom Kenya og Somalia

FN-domstolen slår fast at Kenya og Somalia ikke har evnet å komme til enighet om en maritim grense, og velger å lage en ny grense. Den nye grensen ligger en del nærmere kravet til Somalia, men Kenya får beholde en liten del av havområdet. Retten til havområdene har vært grunnlaget for konflikter mellom nabolandene Kenya og Somalia.

NRK - 08 nov 21 kl. 13:38

Fordømmer valget i Nicaragua

Flere internasjonale aktører fordømmer valget i Nicaragua. Sittende president Daniel Ortega vant valget med 75 prosent av stemmene, viser foreløpige resultater. Kritikken har haglet mot søndagens valg i Nicaragua.

NRK - 13 okt 21 kl. 00:01

Seier til Somalia i FN-domstolen

Den internasjonale FN-domstolen har gitt Somalia retten til mesteparten av et mulig ressursrikt område i Indiahavet som Kenya hadde gjort krav på. FN-domstolen slår fast at landene ikke har evnet å komme til enighet om en maritim grense, og trekker selv en ny grense. Den ligger mye nærmere kravet til Somalia, men Kenya får beholde en liten del av havområdet..

NRK - 21 sep 21 kl. 18:10

Navalnyj kommenterer valget

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj kommenterer valget i Russland fra cella og sier kampen for demokratiet vil fortsette. President Vladimir Putins støtteparti Forente Russland fikk ifølge valgresultatet en klar seier i Duma-valget. Fra flere hold, blant annet Kommunistpartiet, hagler beskyldningene om valgfusk.

NRK - 20 sep 21 kl. 18:33

EU og USA kritiske til valget

EU fordømmer det de mener har vært et skremselsklima i forkant av valget på ny nasjonalforsamling i Russland. Også USA er kritiske. – Det vi har sett i forkant til dette valget, er en atmosfære preget av trusler mot alle kritiske, uavhengige stemmer, sier EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano.

NRK - 20 jul 21 kl. 18:41

Cummings: Vurderte å fjerne Johnson

I et nytt intervju med BBC sier Dominic Cummings at han diskuterte å få nåværende statsminister Boris Johnson i Storbritannia fjernet etter valget i 2019. – Han hadde ikke en plan, sier Cummings i intervjuet med kringkasteren. Cummings regnes som en av arkitektene bak den såkalte Vote Leave-kampanjen, som fikk gjennom Brexit under folkeavstemningen i 2016.

NRK - 10 jul 21 kl. 20:12

Abiy Ahmeds parti vant valget

Statsminister Abiy Ahmed vant valget i Etiopia med god margin søndag, ifølge Reuters. Ahmeds parti vant 410 av de totalt 436 setene i parlamentet, noe som sikrer ham enda en periode som statsminister. Den krigsherjede Tigray-regionens drøyt 7 millioner innbyggere fikk ikke avgi stemme i valget til ny nasjonalforsamling i juni.

NRK - 27 jun 21 kl. 17:53

Minst tolv drept i Somalia

Minst tolv personer, seks sivilie og seks soldater, er drept i Somalia etter Al-Shabaab-jihadister angrep en militærbase og byen Wisil. Ifølge militæret sprengte angriperne et kjøretøy lastet med eksolosiver før de begynte å skyte med maskingevær..

NRK - 24 jul 21 kl. 08:58

USA bombet mål i Somalia

USA gjennomførte fredag det andre droneangrepet på fire dager mot antatte opprørere i Somalia, opplyser Pentagon. Ifølge en talskvinne for den amerikanske forsvarsledelsen var målet for angrepet militante islamister fra al-Shabaab, som har bånd til al-Qaida..

NRK - 30 jul 21 kl. 19:14

Angrep mot buss i Somalia

Minst fem mennesker er drept og flere såret i et angrep i Somalia mot en minibuss. I bussen skal det ha vært fotballspillere som var på vei for å spille en lokal ligakamp, opplyser politiet..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 09 nov 21 kl. 14:35

Klima kan ødelegge økonomien til fattige land

Verdens fattigste land kan få trøbbel om de ikke får den støtten de trenger..

Klartale - 09 nov 21 kl. 12:40

Tidligere dømt for drapsforsøk

Tirsdag ble en mann skutt av politiet på Bislett i Oslo. Mannen skal tidligere være dømt for drapsforsøk..

Klartale - 09 nov 21 kl. 11:22

Død etter å ha blitt skutt av politiet

Mannen som ble skutt av politiet tirsdag, er død. Det melder NRK..

Klartale - 09 nov 21 kl. 10:51

Vi vil merke en forskjell

Regjeringen skal bruke 322,5 milliarder kroner på å gjennomføre politikken sin i Norge neste år. Det er like mye som den forrige regjeringen. Men vil vi merke store forskjeller i bruken..

Klartale - 09 nov 21 kl. 10:45

Krever at politiet får ha våpen

Politidirektoratet krever at all politiet får være våpen. Men dette er kun midlertidig..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:20

Mann skutt av politiet på Bislett

En mann skal ha løpt etter en kvinne med kniv i hånden. Politiet skal ha skutt mannen flere ganger..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:06

Vurderer nye råd for testing og karantene ved korona

Stadig flere blir smittet med korona-viruset i Norge. Helsemyndighetene vurderer å endre rådene for sporing av smitte og karantene..

Klartale - 09 nov 21 kl. 09:06

De rikeste kjøper hver femte elbil

Elbiler blir stadig mer populære i Norge. Hver femte elbil som kjøpes, blir solgt til de 10 prosent rikeste i landet..

Klartale - 09 nov 21 kl. 08:44

Flere studenter sliter med søvnen

Flere studenter og unge voksne sier at de har problemer med å få sove. Dobbelt så mange unge bruker sovemedisin som i 2010..

Klartale - 09 nov 21 kl. 08:42

Skuespiller Vegar Hoel er død

Skuespiller Vegar Hoel døde mandag på Stavanger universitets-sykehus. Han hadde vært syk lenge. Han ble 47 år gammel..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt