Klartale > Nyheter

Thursday, 23 September, 04:16

Klartale - 15 sep 21 kl. 06:00

Shafies drøm kan bli knust av Taliban

Kvinner i Afghanistan er redde. Ingen vet hvordan livet blir under Talibans regime..
Les mer på Klartale


Les mer om:
Afghanistan, Talibans, Taliban

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Shafies, drømkan bli , knustav , Taliban
NRK - 05 sep 21 kl. 09:01

Hevder Taliban rykker fram

Taliban-krigere har rykket langt inn i Panjshirdalen der en motstandsbevegelse fortsatt holder stand, ifølge den italienske hjelpeorganisasjonen Emergency. Det melder AFP. Hjelpeorganisasjonen sier Taliban-styrker har nådd fram til landsbyen Anabah, der de driver et sykehus.

NRK - 12 sep 21 kl. 18:33

Qatars minister i Afghanistan

Qatars utenriksminister var søndag på snarvisitt i Afghanistan. Han er det høyest rangerte utenlandsbesøket hittil siden Taliban tok makten i landet. Sheikh Mohammad bin Abdulrahman al-Thani, som også er visestatsminister i Qatar, møtte toppledere i Taliban, ifølge en Taliban-tjenestemann.

NRK - 12 aug 21 kl. 17:42

Taliban har tatt politihovedkvarter

Taliban har tatt kontroll over politihovedkvarteret i byen Herat vest i Afghanistan, melder nyhetsbyrået AFP. Herat er landets tredje største by. En AFP-journalist på stedet sier at Taliban ikke møtte noe motstand, mens en talsmann for opprørsgruppen skriver på Twitter at «fienden flyktet».

NRK - 14 jul 21 kl. 21:08

Taliban har erobret grenseovergang

Taliban fortsetter offensiven i Afghanistan og har tatt kontroll over den strategiske grenseovergangen Spin Boldak på grensen til Pakistan. Taliban meldte om seieren i grensebyen allerede onsdag morgen, men regjeringen i Kabul avviste påstandene. I sosiale medier florerer det imidlertid bilder av Taliban-krigere i landsbyen og i en video Taliban selv har publisert, ser man flagget deres henge over det afghanske flagget ved grensen.

NRK - 08 aug 21 kl. 08:29

Provinshovedstad tatt av Taliban

Kraftige kamper har brutt ut mellom afghanske regjeringsstyrker og Taliban i Kunduz. Samtidig opplyses det at Sar-e-Pul er falt. Lokale myndigheter i Sar-e-Pul, som er hovedstad i provinsen av samme navn, sier at Taliban har overtatt alle viktige bygninger, og at myndighetene har forskanset seg i en militærleir som nå er beleiret av Taliban.

NRK - 06 sep 21 kl. 06:42

Taliban: Kontroll over Pansjir

Talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, hevder at de nå har full kontroll over Pansjir, melder Reuters. Det har vært harde kamper mellom Taliban og opposisjonskrigere i Pansjirdalen, den eneste delen av Afghanistan som Taliban ennå ikke har hatt kontroll over. Fredag kom ubekreftede meldinger om at regionen var erobret av Taliban, men leder for Den nasjonale motstandsfronten hevdet da at dette ikke var riktig.

NRK - 29 aug 21 kl. 19:41

Taliban: Nordmenn skal få reise

Taliban sier at alle utlendinger og afghanere med reisedokumenter fra USA, Norge og en rekke andre land, vil få forlate Afghanistan. Det kommer fram i en uttalelse fra amerikanske myndigheter og drøyt 100 andre land. Utenriksdepartementet bekrefter at Norge er ett av landene.

NRK - 08 aug 21 kl. 08:29

Provinshovedsteder tatt av Taliban

Etter kraftige kamper mot de afghanske regjeringsstyrkene har Taliban inntatt Kunduz. Samtidig opplyses det at Sar-e-Pul er falt. Det melder AFP.

NRK - 14 aug 21 kl. 09:44

Tror Kabul blir angrepet i høst

Kommandør Arne Kristian Sørnes, Norges forsvarsattaché i Afghanistan, sier det er sannsynlig at Taliban vil angripe Kabul i høst. Han sier til Forsvarets forum at situasjonen i Afghanistan er svært dyster. Sørnes håper på en fredsavtale, men sier det blir mer og mer sannsynlig at Taliban overtar med militær makt.

NRK - 17 aug 21 kl. 20:01

Taliban-leder tilbake i Afghanistan

Abdul Ghani Baradar, som var med på å stifte Taliban, er tilbake i Afghanistan. Det er første gang på over ti år, ifølge Washington Post. Avisen omtaler ham som gruppens reelle leder.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 11 timer siden

Vil vente med jubelen til løpene er kjørt

En nordmann har aldri vunnet verdens-mesterskapet i formel 3. Til helgen kan Dennis Hauger gjøre akkurat det..

Klartale - 13 timer siden

Høie ber kommunene være klare for å åpne igjen

Norske kommuner må være klare for at landet åpner igjen fra og med 24. september, ifølge VG..

Klartale - 14 timer siden

Uklart hvem som skal få tale for Afghanistan

Taliban ba om å få holde tale for verdens-organisasjonen FN denne uka. Men det var det også flere som ønsket å gjøre..

Klartale - 15 timer siden

Rotevatn og Storehaug skal også ha betalt for lite skatt

To nye politikere skal ha betalt for lite i skatt for stortings-leilighetene sine. Totalt skulle de ha betalt minst 400.000 kroner mer..

Klartale - 16 timer siden

Mistet tillit til direktøren

Anders Beyer må slutte som direktør for Festspillene i Bergen. Det skjer etter en varsling..

Klartale - 19 timer siden

Politiet sier mann og kone døde etter store skader

Et ektepar ble natt til onsdag funnet døde på Kolbotn. Politiet tror ikke noen andre har vært involvert. Den døde mannen var også politi..

Klartale - 17 timer siden

KrF trenger tilgivelse fra velgerne

Valgresultatet og moralsk tvilsomt økonomisk rot fra han som var KrF-leder. Partiet trenger tilgivelse fra velgerne for å vokse igjen..

Klartale - 17 timer siden

Støre håper på effektive møter

Jonas Gahr Støre tror møtene som starter torsdag kan bli ferdig fort. I så fall kan det snart være klart for forhandlinger om en ny regjering..

Klartale - 19 timer siden

De unge vil ha Ulstein som ny KrF-leder

Ungdoms-partiet til KrF mener Dag-Inge Ulstein vil være den beste til å lede partiet etter Kjell Ingolf Ropstad..

Klartale - 22 timer siden

Podcast nr 37


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt