NRK > Nyheter

Onsdag, 28 Juli, 06:57

NRK - 25 juni 21 kl. 08:03

Setter fri Sapega

Hviterussiske påtalemyndigheter har overført den 23 år gamle russiske statsborgeren Sofia Sapega til husarrest, i følge BBC. Sapega ble arrestert sammen med sin kjæreste Roman Protasevitsj, etter at Hviterussland tvang et Ryanairfly til å lande i Minsk 23. mai. EU innførte torsdag omfattende sanksjoner mot Hviterussland på grunn av denne hendelsen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sofia Sapega, BBC, Roman Protasevitsj, Hviterussland, Ryanairfly, Minsk, Sapega

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Setter, fri, Sapega
NRK - 01 juni 21 kl. 15:40

Sapega vil bli etterforsket

President Aleksandr Lukasjenko har gjort det klart overfor Russland at den 23 år gamle russiske studenten Sofia Sapega vil bli etterforsket i Hviterussland. Sapega ble pågrepet sammen med sin hviterussiske kjæreste, den 26 år gamle regimekritikeren Roman Protasevitsj, den 23. mai.

NRK - 25 mai 21 kl. 19:12

FN krever at Protasevitsj løslates

FN krever at Hviterussland løslater journalisten Roman Protasevitsj og hans kjæreste og kaller bortføringen misbruk av statens makt. – Vi krever øyeblikkelig løslatelse av Roman Protasevitsj og Sofia Sapega. Vi er sjokkert over den ulovlige pågripelsen og vilkårlige fengslingen, sier talsmann for FNs menneskerettighetskommissær Rubert Colville.

Aftenposten - 27 mai 21 kl. 00:09

«Mamma». Det var alt 23-åringen rakk å skrive før hun ble geleidet ut av flyet.

MOSKVA (Aftenposten): Russeren Sofia Sapega (23) ble søndag arrestert av myndighetene i Hviterussland..

Dagbladet - 27 mai 21 kl. 21:15

Moren fortviler: - Klar for å trygle

Sofia Sapega (23) ble pågrepet sammen med kjæresten sin da Ryanair-flyet ble tvunget til å landet i Minsk søndag forrige uke. Mora er svært bekymret..

NRK - 25 juni 21 kl. 08:03

Protasevitsj til husarrest

Hviterussiske påtalemyndigheter har overført Roman Protasevitsj til husarrest, i følge BBC. Protasevitsj ble arrestert sammen med sin kjæreste Sofia Sapega, etter at Hviterussland tvang et Ryanairfly til å lande i Minsk 23. mai.

NRK - 25 juni 21 kl. 10:53

Protasevitsj flytta til husarrest

Den fengsla kviterussiske dissidenten Roman Protasevitsh og hans kjærast Sofia Sapega er flytta til husarrest, skriv BBC. Opposisjonsleiar Svetlana Tikhanovskaja seier flyttinga er «godt nytt», men at saka ikkje er over og at dei framleis er sikta..

NRK - 23 april 21 kl. 12:30

Mer fri enn vanlig i Russland i mai

I Russland blir det enda mer fri enn normalt i mai. President Vladimir Putin sier folk skal få fri på flere av dagene mellom de mange fridagene i mai, melder AFP. Målet med den 10 dager lange perioden med fri er å hindre en oppsving i koronasmitte..

NRK - 27 mai 21 kl. 10:13

Malis president sett fri

Malis mellombelse president Bah N’Daw og statsminister Moctar Ouane er sette fri, seier ein talsperson for militæret til AFP. Dei blei avsett og tekne til fange for tre dagar sidan i det som kan vere landets andre kupp på ni månader. Familiane stadfestar overfor nyheitsbyrået at dei to er sette fri..

NRK - 02 april 21 kl. 11:07

Hardangervidda open for fri ferdsel

Rv. 7 Hardangervidda er open for fri ferdsel etter kolonnekøyring som følgje av oppryddingsarbeid..

NRK - 19 april 21 kl. 08:22

Politifolk satt fri i Pakistan

Islamistgruppen Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP) satt mandag fri elleve politibetjenter de hadde tatt som gisler under voldelige demonstrasjoner i Pakistan. Politifolkene ble frigitt etter forhandlinger gjennom natten med regjeringen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Sterkt Equinor-resultat

Høyere olje- og gasspriser bidro sterkt til at Equinor leverte solide tall i andre kvartal. Det justerte driftsresultatet var på 4,64 milliarder dollar, eller drøyt 41 milliarder norske kroner..

NRK - 45 minutter siden

Irland koronavaksinerer barn

Irland starter vaksinering av barn mellom 12 og 15 år med Moderna- eller BioNTech-Pfizer-vaksinen. Utenriksminister Simon Coveney fortalte at forslaget er blitt vedtatt, noen som betyr at 250.000 unge kan bli vaksinert de neste ukene..

NRK - 1 time siden

39 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.

NRK - 1 time siden

MC-fører (19) omkom i Melhus

En 19-årig motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. Føreren ble erklært død på stedet av lege. De pårørende er varslet.

NRK - 1 time siden

Biden anklager Russland

USAs president Joe Biden anklager Russland for innblanding i neste års kongressvalg ved å spre feilinformasjon. Han advarer om at cyberangrep kan føre til krig, og utrykte stor bekymring for løsepengevirus, som har rammet flere bedrifter i USA..

NRK - 1 time siden

Anker heroinsak til høyesterett

To menn ble pågrepet da Tolletaten beslagla 3,46 kilo heroin i en bil i Kongsvinger, begge involverte anker nå til Høyesterett i håp om lavere straff enn det tingretten og lagmannsretten mener de fortjener, skriver Mitt Kongsvinger..

NRK - 1 time siden

MC-fører omkom i melhus

En motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. De pårørende er varslet..

NRK - 1 time siden

Gjester bestiller mer mat via app

Erfaringer under pandemien viser at restaurantgjester kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen ved bordet. Mange restauranter vil fortsette med kontaktløs bestilling også etter pandemien, både fordi det fører til mersalg og reduserer dødtid, skriver Adresseavisen..

NRK - 1 time siden

Sykehusklovner frykter milliontap

De rødgrønne partiene har lovet å fjerne gaveforsterkningsordningen om de får flertall til høsten. Det kan gi et tap på to millioner årlig for Sykehusklovnene, skriver Klassekamoen. Ordningen ble opprettet av Solberg-regjeringen i 2014 for å stimulere til flere private donasjoner til kunst- og kultur..

NRK - 1 time siden

Asheim vil endre fuske-regler

Utdanningsminister Henrik Asheim ønsker en mer oversiktlig lov etter at rekordmange studenter er tatt i fusk og utestengt fra høyere utdanning. I lovverket skilles det ikke mellom type fusk. For eksempel vil «selvplagiering» sanksjoneres likt som å skrive direkte av pensum, skriver VG..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt