NRK > Nyheter

Sunday, 26 March, 17:18

NRK - 27 dec 22 kl. 10:15

Serbiske styrker i høyeste beredskap som følge av Kosovo-uro

Det serbiske militæret er i satt i høyeste beredskap som følge av den anspente situasjonen i Kosovo, opplyser Serbias forsvarsminister Milos Vucevic. – Serbias president har gitt den serbiske hæren ordre om å være i høyeste kampberedskap, det er nivået for bruk av våpenmakt, skriver Vucevic i en uttalelse. Han oppgir også at president Aleksandar Vucic har gitt ordre om at landets spesialstyrker skal utvides til å omfatte 5.000 soldater, mens de i dag består av 1.500 soldater.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kosovo, Serbias, Milos Vucevic, Vucevic, Aleksandar Vucic, Milan Mojsilovic, Mojsilovic, Serbia, Kosovos, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Serbiske, styrkeri , høyeste, beredskapsom , følgeav , Kosovo-uro
Klartale - 17 feb 23 kl. 06:30

Fortsatt etnisk uro i Kosovo etter 15 år som egen stat

På starten av 1990-tallet var de fleste av landene på Balkan-halvøya en del av landet Jugoslavia. Men etter flere kriger ble det delt i stadig flere deler, blant annet Serbia. 17.

Klartale - 21 dec 22 kl. 12:21

Flere sykehus er satt i beredskap

Onsdag ble det kjent at mange ansatte ved sykehus i Vestre Viken er syke. I tillegg er det flere som har behov for hjelp fra sykehusene. Det skriver sykehusene på sine nettsider.

NRK - 03 jan 23 kl. 14:01

Vestre Viken helseforetak i gul beredskap

Bakgrunnen for den økte beredskapen er en stor tilstrømning av pasienter med infeksjonssykdommer og bruddskader og et høyt belegg på sengepostene med et stort behov for isolasjon av pasienter. I tillegg er det fortsatt høyt sykefravær blant egne ansatte, heter det i en pressemelding fra helseforetaket. Helseforetaket består av sykehusene i Drammen, Bærum, Ringerike og Kongsberg.

NRK - 30 dec 22 kl. 13:50

Nordlandssykehuset i grønn beredskap

Nordlandssykehuset går i grønn beredskap. Årsaken er økt tilstrømming av pasienter og mye sykdom blant ansatte. Beredskapsnivået gjelder alle sykehusene i helseforetaket.

NRK - 31 jan 23 kl. 13:14

Helse Fonna ute av beredskap

Helse Fonna går ut av beredskap, etter flere uker med svært høyt trykk. Det bestemte beredskapsledelsen i dag. Stor tilstrømming i akuttmottakene, mye smitte og høyt sykefravær blant medarbeiderne, gjorde at Helse Fonna først gikk i grønn, og senere til gul beredskap.

NRK - 05 jan 23 kl. 13:36

Hever beredskapen til nest høyeste nivå ved Helgelandssykehuset

Grunnet fulle intensivavdelinger ved alle tre sykehusene har beredskapsledelsen besluttet å gå over i gul beredskap. Det skriver Helgelandssykehuset i en pressemelding torsdag. Sykehuset har vært i grønn beredskap siden slutten av november i fjor.

NRK - 10 sep 22 kl. 16:38

Ukraina melder om stor framgang i Kharkiv-regionen – Russland sier de «omgrupperer» sine styrker

Russiske myndigheter kunngjorde lørdag at de «omgrupperer» sine styrker i Kharkiv-regionen. En ukrainsk offensiv i området ser ut til å ha hatt stor framgang. Lørdag skal ukrainske styrker ha rykket inn i Kupjansk og dermed tatt kontroll over en sentral forsyningslinje.

NRK - 11 sep 22 kl. 00:43

Ratko Mladic innlagt på sykehus i Nederland

Ratko Mladic, tidligere sjef for den bosnisk-serbiske hæren, er innlagt på sykehus i Nederland, der han sitter fengslet for krigsforbrytelser. Mladics sønn Darko opplyser at farens tilstand er alvorlig, ifølge de serbiske mediene Novosti og Republika. Også den nederlandske avisen De Telegraaf og russiske Tass melder at han er på sykehus.

NRK - 13 sep 22 kl. 15:35

Serbiske myndigheter forbyr Europride

Serbiske myndigheter forbyr Europride-paraden, melder AFP. Paraden er en del av Europride-festivalen for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner. Den arrangeres i forskjellige europeiske byer hvert år.

NRK - 28 nov 22 kl. 15:05

Kongen tilbake på jobb

Kong Harald er tilbake på jobb etter at han fredag blei sjukmeld fordi han var forkjølt. Måndag tok han og kronprinsen imot den serbiske presidenten Aleksandar Vucic på slottet. Den serbiske presidenten er på offisielt besøk i Noreg denne veka.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Brannvesenet rykte ut etter tulletelefon

Klokka 16.20 rykte naudetatane ut med store ressursar til melding om brann i Borre i Vestfold og Telemark. På staden viste det seg at nokre barn hadde ringt inn ei falsk melding.

NRK - 1 time siden

Benbrudd på 900 meter over havet

En kvinne har pådratt seg et benbrudd på Kavringtinden i Lyngen, på omtrent 900 meter over havet. Hun er del av et utenlandsk turfølge på seks, melder politiet. Redningshelikopter er på vei til stedet.

NRK - 15 minutter siden

Tass: Ukrainsk drone angreip bysentrum

Det russiske nyheitsbyrået Tass melder at ein ukrainsk drone skal ha treft eit bysentrum i Russland og skada to personar. Dronen skal ha vore av typen Tupolev og var fylt med eksplosiv. Tass siterer ikkje opne kjelder i meldinga, og russiske styresmakter har ikkje enno kommentert hendinga..

NRK - 45 minutter siden

Russland benådar 5000 kriminelle Wagner-soldatar

Over 5000 kriminelle som har kjempa for det private militære selskapet Wagner-gruppa mot Ukraina er benåda av russiske styresmakter. Fleire tusen menn i russiske fengsel har blitt rekrutterte til Wagner-gruppa, der dei har fått moglegheit til å bli slopne fri mot å delta i krigen i Ukraina. – Til no har over 5000 menneske blitt lauslatne og benåda etter å ha fullført kontraktane deira med Wagner, seier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin på Telegram.

NRK - 45 minutter siden

Årsak til straumstans funnen

Nettselskapet Elvia har funne feilen til straumbrotet i søre Oslo, skriv politiet på Twitter. Årsaka til røykutviklinga skal ha vore kortslutning i ein spenningstransformator. Brannvesenet melder at røyken er ute av trafostasjonen i Øvre Prinsdals vei.

NRK - 1 time siden

Vedum vil ruste Sp for ny EU-kamp

Høgre-leiar Erna Solberg fortalde landsmøtet i partiet at det er på høg tid at Noreg melder seg inn i EU. Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet meiner hans eige parti no må ruste seg til ny EU-kamp. – Vi som meiner at eit EU-medlemskap vil svekke folkestyret, tar dette på fullt alvor, seier han..

NRK - 1 time siden

Ung mann siktet for blind vold mot mann i 80-årene

En mann i 80-årene ble lørdag utsatt for vold på Tjensvoll i Stavanger. Det skriver Aftenbladet. En ung mann i tenårene er pågrepet, siktet for grov kroppskrenkelse.

NRK - 2 timer siden

Brann i trafostasjon – 40.000 var utan straum

Over 40.000 husstandar miste straumen i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand og i Nordre Follo kommune søndag ettermiddag. – Det er sør i Oslo, frå Bøler og sørover, der vi har eit stort straumbrot.

NRK - 1 time siden

Agatha Christie-bøker har blitt omskrivne

Det er blitt gjort endringar i ei rekkje bøker av Agatha Christie, ifylgje The Telegraph. Det er snakk om bøker om Miss Marple og Hercule Poirot. Bøkene skal ha blitt gjennomgått av såkalla sensitivitetslesarar på oppdrag frå forlaget HarperCollins.

NRK - 1 time siden

Turgåar med beinbrot henta av helikopter

I eit utanlandsk turfylgje på seks personar har ei kvinne pådratt eg eit beinbrot ved Kavringtinden i Lyngsalpene i Troms..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com