NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:45

NRK - 19 aug 23 kl. 11:48

Sentrum av ukrainsk by truffet av russisk rakett

Sentrum i den ukrainske byen Tsjernihiv, 15 mil nord for Kyiv, ble lørdag truffet av en russisk rakett. Guvernøren i Tsjernihiv-regionen, Vjatsjeslav Tsjaus, sier det var en ballistisk rakett som rammet sentrum, og han ber folk holde seg i tilfluktsrommene. President Volodymyr Zelenskyj opplyser at et teater og et universitet ble rammet da raketten slo ned på hovedtorget i byen. Han sier det er skadde og drepte. – En russisk rakett traff midt i sentrum i vår by Tsjernihiv, en plass, et polyteknisk universitet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsjernihiv, Kyiv, Tsjaus, Volodymyr Zelenskyj, Russland, Zelenskyj, Telegram, Ukraina, Belarus, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sentrumav , ukrainskby , truffetav , russisk, rakett
NRK - 19 aug 23 kl. 13:41

Hevder å ha skutt ned Ukrainsk droner i Russland – militærfly skadd

Det russiske forsvarsdepartementet sier søndag at de har skutt ned en ukrainsk drone over grensebyen Belgorod i Russland. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. NTB skriver også at et militærfly ble skadd da en militær flyplass i Russlands Novgorod-region ble truffet av en ukrainsk drone lørdag.

NRK - 19 sep 23 kl. 08:53

The New York Times: Ukrainsk rakett på avveie kan ha rammet marked

En ukrainsk luftvernrakett på avveie kan ha forårsaket eksplosjonen på et marked i Kostjantynivka i Ukraina som kostet 17 personer livet, ifølge The New York Times. Ukraina beskyldte Russland for å stå bak og kalte det et målrettet angrep. I løpet av sin invasjon av Ukraina har Russland gjentatte ganger angrepet sivile og rammet skoler, markeder og bolighus, skriver avisen, og viser blant annet til et russisk angrep mot Kostjantynivka i april.

NRK - 06 aug 23 kl. 15:21

RIA: Bro skadet av ukrainsk rakettangrep

Chonhar-broen over til Krim ble skadet av et ukrainsk missilangrep søndag. Det statlige russiske nyhetsbyrået RIA siterte den Moskva-utnevnte sjefen for Krim, Sergei Aksyonov, som å si. Ukraina har tidligere truffet den samme broen, som er en forbindelse mellom Krim og den russisk-okkuperte delen av Kherson.

NRK - 22 jul 23 kl. 05:26

Fire truffet av lynnedslag i Sveits

Da en politibetjent og en helikopterpilot skulle hjelpe to personer som ble truffet av lynet i Sveits, ble de selv truffet av et nytt lynnedslag. En 51 år gammel mann og en 16 år gammel gutt ble truffet av lynet mens de jobbet på et jorde i Menieres, heter det i en uttalelse fra det regionale politiet. Begge ble skadd, 51-åringen alvorlig, og begge fikk hjelp fra ambulanse- og redningshelikopterpersonell før de ble kjørt til sykehus.

NRK - 15 jan 24 kl. 15:12

Amerikansk fartøy truffet av rakett i Rødehavet

Et skip skal være truffet av en missil utenfor Jemen, melder blant annet nyhetsbyrået AFP. En myndighet knyttet til den britiske marinen, The United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), melder at det skal ha skjedd i nærheten av Aden. Fartøyet skal ha blitt truffet på babord side ovenfra.

NRK - 20 apr 23 kl. 05:50

Norges første ukrainsk-ortodokse menighet er stifte

Norge har fått sin første ukrainsk-ortodokse menighet. I Hellige Jaroslav den vises menighet i Trondheim høres liturgien på ukrainsk. Den ukrainsk-ortodokse menigheten hadde sin første gudstjeneste med tilreisende prest forrige helg.

Klartale - 12 maj 23 kl. 16:00

Farger Liverpool i gult og blått

Det er finale i musikk-konkurransen Eurovision lørdag. Artister fra flere land skal kjempe om seieren. Arrangementet finner sted i Liverpool i Storbritannia.

NRK - 19 aug 23 kl. 13:41

Hevder å ha skutt ned Ukrainsk droner i Russland

Det russiske forsvarsdepartementet sier søndag at de har skutt ned en ukrainsk drone over grensebyen Belgorod i Russland. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Senere melder forsvarsdepartementet at de også har avverget et ukrainsk droneangrep mot Moskva.

NRK - 05 aug 23 kl. 10:08

AFP: Ukrainsk sikkerhetskilde bekrefter at ukrainsk drone traff russisk tankskip

– Ukraina gjennomførte et droneangrep på et russisk tankskip i Kerch-stredet, fortalte en kilde i sikkerhetstjenesten til AFP lørdag. Angrepet skjedde natt til lørdag og skjer bare et døgn etter at et av Moskvas skip ble truffet i Svartehavet. –Over natten sprengte den (ukrainske sikkerhetstjenesten) "SIG", et stort tankskip fra den russiske føderasjonen som fraktet drivstoff for russiske tropper, sa kilden.

NRK - 26 aug 23 kl. 04:51

Hevder å ha truffet russisk base på Krim

Ukrainas militæretterretning sier et ukrainsk droneangrep traff en russisk militærbase dypt inne på den ulovlig annekterte Krim-halvøya fredag. Beboere i det aktuelle området har meldt om skadde, eksplosjoner og en stengt vei. Tidlig fredag opplyste Russland om ett av de største samordnede ukrainske luftangrepene mot russiskkontrollert territorium så langt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Telemarksavisa: To nordmenn fengslet i Litauen

To menn fra Notodden har blitt arrestert i Šiauliai, Litauen. De sitter nå i varetekt. Det skriver Telemarksavisa tirsdag.

NRK - 15 minutter siden

IDF hevder å ha eliminert halve Hamas-ledelsen

Tirsdag hevder IDF i en uttalelse at de siden 7. oktober har eliminert halve ledelsen i Hamas på Gazastripen. De hevder også å ha drept eller fanget 14.

NRK - 1 time siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 1 time siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 3 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com