NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 22:05

NRK - 18 mar 23 kl. 17:34

Senterpartiet vil satse på kjernekraft-forskning

Senterpartiet vil hente inn mer kunnskap om kjernekraft. Det besluttet partiets landsmøte lørdag. Partiet mener tiden er inne for å hente inn mer kunnskap, og satse planmessig på ytterligere forskning og kompetansebygging innenfor området. – I Norge har vi gjennom generasjoner arbeidet for å sikre rikelig tilgang på rimelig kraft. Dagens politikere har et ansvar for å sørge for at fremtidige generasjoner har de samme mulighetene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Senterungdommens, Andrine Hanssen-Seppola, NRK, Buskerud

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Senterpartiet, vil, satse, kjernekraft-forskning
NRK - 20 mar 23 kl. 05:46

NTNU styrker forskningen på kjernekraft

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim har besluttet å styrke forskningen på kjernekraft. – Debatten om kjernekraft er preget av synsing. Vi vil samle kunnskap om kjernekraft, sier instituttleder Erik Wahlström til Adresseavisen.

NRK - 06 mar 23 kl. 20:24

Sp-komité ber landsmøtet vedta å hente inn mer kunnskap om kjernekraft

Norge må innhente kunnskap om kjernekraft og satse planmessig på forskning og kompetansebygging, mener resolusjonskomiteen i Senterpartiet. – Det har kommet særlig mange innspill på framtidens kraftpolitikk. I tillegg til de kortsiktige løsningene er det viktig at landsmøtet peker ut en retning for hvordan vi skal løse de langsiktige løsningene i kraftpolitikken, sier Ola Borten Moe, Sp-nestleder og leder av komiteen.

Klartale - 06 mar 23 kl. 06:00

Synes du forskning er vanskelig å forstå?

Kommunikasjon og forståelse av tekst er langt fra enkelt. Og spesielt innenfor forskning kan det være enda vanskeligere.Veronica Kvalen Pilskog er forsker.

NRK - 22 dec 22 kl. 05:50

1 av 10 svensker vil avvikle atomkraft

Svenskene har blitt mer velvillig innstilt til kjernekraft. Under 10 prosent vil avvikle den helt, viser en ny meningsmåling, skriver NTB. 59 prosent sier at de kan tenke seg å «fortsette å bruke kjernekraft og bygge nye reaktorer dersom det er behov for det».

NRK - 09 feb 23 kl. 08:40

Høyre åpner døren for kjernekraft i Norge

I dag fremmer Høyre for første gang forslag om kjernekraft i Stortinget. Forslaget kommer på Erna Solbergs initiativ. – Dette er ikke et ja til kjernekraft i Norge, men et signal om at vi ikke lenger lukker igjen døren.

E24 - 06 mar 23 kl. 20:27

Sp-komité ber landsmøtet vedta å hente inn mer kunnskap om kjernekraft

Norge må innhente kunnskap om kjernekraft og satse planmessig på forskning og kompetansebygging, mener resolusjonskomiteen i Senterpartiet..

Klartale - 08 feb 23 kl. 13:10

Hvor står forskning på kvinnehelse nå?

Endometriose er en sykdom kvinner kan få. Den kan føre til at kvinner får ekstreme smerter mens de har menstruasjon.Menstruasjon eller mensen er noe vi lærer om på skolen.

NRK - 22 dec 22 kl. 14:59

Japan vil satse på kjernekraft igjen

Elleve år etter Fukushima-katastrofen vil Japan igjen satse på kjernekraft. Flere av atomkraftverkene som ble stengt ned, skal etter planen gjenåpnes. Japan offentliggjorde torsdag en ny plan for hvordan de skal gjenoppta kjernekraftindustrien i landet.

NRK - 20 feb 23 kl. 06:30

Mohn vil ha norsk kjernekraft

Mangemilliardær Trond Mohn ønsker seg norske atomanlegg i drift innan ti år. – Skal vi bevare klimaet, er kjernekraft den einaste farbare vegen, seier han til NRK. Mohn har gått inn som hovudaksjonær i Norsk Kjernekraft AS, som blei etablert i fjor sommar..

E24 - 12 mar 23 kl. 08:13

Kommuner åpner døren for kjernekraft: – Personlig tror jeg ikke vi kommer utenom

Ordførerne i Aure og Vennesla åpner for kjernekraft. Vindkraftmotstand og industriplaner har satt kommunene i et kjempedilemma, mener sjefen i Norsk kjernekraft..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Russland fikk ikke gjennomslag for uavhengig Nord Stream-gransking

Russland har fremmet en resolusjon i FNs sikkerhetsråd om en FN-ledet uavhengig gransking av sabotasjen mot Nord Stream-ledningene i fjor høst. Mandag stemte sikkerhetsrådet over forslaget. Kun Kina, Russland og Brasil stemte for forslaget.

NRK - 1 time siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 1 time siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 1 time siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 4 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 2 timer siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.

NRK - 4 timer siden

Ein person satt fastklemt – E6 stengt etter trafikkulykke

Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane. – Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.

NRK - 4 timer siden

Flere drept etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.

NRK - 4 timer siden

Flere skadd etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com