NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 09:59

NRK - 25 jan 23 kl. 18:46

Senterpartiet lovar næringa at lakseskatten blir endra: – Alt for tidleg å seie noko

Regjeringa jobbar no med den endelege utforminga av grunnrenteskatten. Geir Pollestad i Senterpartiet seier til Dagbladet at ein kan vente store endringar samanlikna med det første forslaget. – Det er heilt sikkert, seier han til avisa. – Det som må vere klinkande klart er at det er den reelle prisen som skal gjelde, slår han fast. NRK har spurt fiskeriminister Bjørnar Skjæran i Arbeidarpartiet om endringane.
Les mer på NRK


Les mer om:
Pollestad, Senterpartiet, Dagbladet, NRK, Bjørnar Skjæran, Arbeidarpartiet, Stortinget, Nærings, Skjæran

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Senterpartiet, lovar, næringaat , lakseskattenblir , endra, Alt, for, tidleg å seie noko
NRK - 25 jan 23 kl. 18:46

Pollestad lovar næringa at lakseskatten blir endra

Regjeringa jobbar no med den endelege utforminga av grunnrenteskatten. Geir Pollestad i Senterpartiet seier til Dagbladet at ein kan vente store endringar samanlikna med det første forslaget. – Det er heilt sikkert, seier han til avisa.

NRK - 24 apr 23 kl. 09:37

MDG åpner for å utsette lakseskatten

Miljøpartiet De Grønne åpner for å utsette lakseskatten i ett år hvis det er nødvendig for å gjøre den mer miljøvennlig utformet. MDG ønsker å bruke lakseskatten som en miljømotor, skriver IntraFish. – Jeg er ikke tilhenger av å utsette, men hvis det må til for å gi oss en lakseskatt som virkelig gjør forskjell for miljøet, så er det verd en utsettelse, sier Rasmus Hansson i MDG.

NRK - 31 maj 23 kl. 15:19

Enighet om lakseskatten på Stortinget

Den omstridte grunnrenteskatten på oppdrett, omtalt som lakseskatten, er i dag vedtatt på Stortinget. Det melder E24. Regjeringen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet har fått med seg Venstre, Pasientfokus og Rødt i avstemmingen.

NRK - 26 okt 22 kl. 04:38

Finansministeren åpen for å justere lakseskatten

Utformingen av den varslede lakseskatten skjer i Stortinget til våren, og ikke i budsjettforhandlinger med SV, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Ifølge Klassekampen er finansministeren og Sp-lederen åpen for å justere på lakseskatten, og han håper at flere enn budsjettpartner SV blir med på det endelige vedtaket. – Selv om det har vært mye støy nå, håper jeg at flere partier vil bli med på at vi trenger en viss grunnrenteskatt.

Klartale - 28 mar 23 kl. 08:48

Regjeringens foreslag til lakseskatt

Regjeringen har lagt fram hvor mye de som jobber med oppdrett av fisk må betale i skatt. Regjeringen foreslo 40 prosent i høst. Det kalles lakseskatten.

NRK - 25 maj 23 kl. 14:32

Sjømat Norge er ikke fornøyd med lakseskatten

Skattetrykket reduseres, men Sjømat Norge er likevel ikke fornøyd med lakseskatten som det nå er flertall for. Regjeringspartiene, Venstre og Pasientfokus er enige om å redusere lakseskatten fra 35 til 25 prosent. Sjømat Norge mener fortsatt det er store svakheter med skatten.

NRK - 08 aug 23 kl. 06:39

Opprør i Finnmark Senterparti etter Melkøya-planar

Senterpartiet i Finnmark reagerer kraftig på at regjeringa i dag legg fram planar om å elektrifisere gassanlegget på Melkøya. Landsmøte i Senterpartiet har gått mot elektrifiseringa av anlegget. Varaordførar Jan Martin Rishaug i Alta seier medlemskapen hans i Senterpartiet no heng i ein syltynn tråd: – Eg er så skuffa at mitt medlemskap i Senterpartiet er i ferd med å gå ut.

NRK - 12 sep 23 kl. 16:08

Rent flertall i flere Trøndelags-kommuner

I åtte av Trøndelags kommuner har valget ikke etterlatt stor tvil om hvem som blir ordfører. I disse kommunene har nemlig ett parti fått rundt 50 prosent av stemmene – eller mer, og dermed sikret rent flertall i kommunestyret. I Leka blir Svein Pettersen ordfører etter at Senterpartiet fikk 52 prosent av stemmene.

NRK - 10 nov 22 kl. 22:59

Skatteekspert kritisk til lakseskatten

Til tross for flere permitteringsvarsler i oppdrettsnæringa, står finansministeren fast på innføringen av grunnrenteskatt. Lerøy Seafood Group permitterer 339 ansatte fra nyttår. Dette berører anlegg flere steder i landet.

NRK - 31 mar 23 kl. 09:52

Regjeringa fremjar forslag til ny ekomlov før sommaren

Den nye lova vil innføre registreringsplikt for datasenteroperatørar i Noreg. Reguleringa inneber også auka tilsyn med datasenternæringa. – Datasenternæringa har fram til no ikkje vore regulert på lik linje med ekominfrastruktur.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Aftonbladet: To pågrepet etter eksplosjon

To personer er pågrepet av politiet i etter eksplosjonen i Uppsala i natt. Det melder Aftonbladet. En 25 år gammel kvinne ble drept i eksplosjonen som skjedde klokken 03.

NRK - 15 minutter siden

Sikta for Jonas-drapet har ikkje planar om å snakke med politiet

Ein 28 år gammal mann som er sikta for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, har ingen konkrete planar om å stille til avhøyr, opplyser advokatane hans Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem. Mannen nektar for å ha hatt noko med drapet å gjere. Mannen er varetektsfengsla med full isolasjon og medieforbod..

NRK - 15 minutter siden

Tenåring angrep lærere og elever med kniv i Spania

Angrepet skjedde i Jerez, sør i landet. Det melder Reuters. Hvor mange som er rammet er ikke klart..

NRK - 15 minutter siden

En person etterlyst internasjonalt etter drapet i Kristiansand

En person er etterlyst internasjonalt etter at to personer ble funnet døde på en adresse i Vågsbygd i Kristiansand onsdag 27. september. Personen er siktet for drap.

NRK - 15 minutter siden

Politiet undersøker om Nordstrand-skytingen er knyttet til langvarig konflikt

Onsdag kveld ble to menn pågrepet i forbindelse med skytingen på Nordstrand tirsdag. Politiet mener de har tatt de to som var på åstedet – Vi ser på om skytingen kan være knyttet til en langvarig konflikt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet. Hun understreker at politiet har flere teorier om motivet bak skytingen.

NRK - 1 time siden

Ny rapport: 10 prosent av isbreene i Sveits borte på to år

10 prosent av isbreene i Sveits har smeltet bort i løpet av de siste to årene. Det går frem av en ny rapport fra Det sveitsiske vitenskapsakademiet, melder AFP. 6 prosent av breene forsvant i 2022 og ytterligere 4 prosent er blitt borte i løpet årets sommer.

NRK - 1 time siden

Ordfører om dobbeltdrap: – Dypt tragisk

– Det var en trist og dypt tragisk beskjed å få. Det allttid ille med drap, men det er spesielt ille når det er barn involvert. Dette rammer en familie, skole og skoleklasse, sier Kristiansands ordfører Jan Oddvar Skisland.

NRK - 1 time siden

Separatistleder: Utbryterrepublikken Karabakh vil slutte å eksistere

Utbryterrepublikken Nagorno-Karabakh vil slutte å eksistere 1. januar 2024. Da vil også alle statlige institusjoner i regionen bli lagt ned.

NRK - 1 time siden

Regjeringen vil styrke grønn omstilling med 15 milliarder

Regjeringen foreslår å styrke virkemidlene for grønn omstilling på 15 milliarder kroner. Det skal skje gjennom en kombinasjon av egenkapital, garantier, lån og tilskudd. Det sa stasminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse torsdag.

NRK - 2 timer siden

Ni år gammel gutt påkjørt av bil

Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger. Gutten fremstår som lettere skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com