NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 21:07

NRK - 18 mar 23 kl. 17:27

Senterpartiet avviste makspris på strøm

Senterpartiet vil ikke gå inn for makspris på strøm på 70 øre. Det besluttet partiets landsmøte lørdag. Det var Sp-veteran og stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen, og hans fylkeslag Buskerud, som fremmet forslaget. – Dette, Trygve, vil redusere inflasjonen, lette et krevende lønnsoppgjør og dette er målretta bruk av det offentliges enorme strøminntekter, sa Lundteigen om forslaget fredag. I tillegg til makspris, ville han også slå fast at kraft fra Norge ikke skal eksporteres gjennom utenlandskablene til Europa når fyllingsgraden i vannmagasinene er under median nivå.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sp, Per Olaf Lundteigen, Buskerud, Lundteigen, Norge, Europa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Senterpartiet, avviste, makspris, strøm
Klartale - 19 dec 22 kl. 07:00

Må strømavtaler være så vanskelige å forstå?

Hvor mange av disse ordene kan du forklare. Prøv.Nettleie.

Klartale - 11 jan 23 kl. 13:27

Støre tror strømkrisen kan vare i mer enn to år

– Jeg tror at vi kommer ut av krisen om to eller tre år. Det skjer når Europa kommer i gang med sin produksjon av fornybar energi. Og vi må komme oss videre med mer samarbeid sa Støre i Stortinget onsdag.

NRK - 25 jan 23 kl. 16:32

LO-topper vil ha makspris på strøm, får nei fra Olje- og energiministeren

Olje- og energiministeren vil ikke innfri kravet til de tre LO-toppene om å innføre makspris på strøm. Fellesforbundets leder, Jørn Eggum, Fagforbundets leder, Mette Nord, og Forbundsleder i Industri Energi, Frode Alfheim, har alle gått ut for å kreve at strømstøtteordningen må forbedres. Blant annet vil Eggum ha makspris på 70 øre på strøm.

Klartale - 14 dec 22 kl. 13:28

Aasland avviser at enkle løsninger kan gi billig strøm

Onsdag ble det kjent at regjeringen vil ha lavere elavgift i vinter. Det gjør at strøm vil koste rundt 6 øre mindre per kilowattime (kWh).Samtidig koster strøm mer enn noen gang før.

Klartale - 20 jan 23 kl. 10:19

Aasland lover ingen endring i strømstøtten

– Vi ønsker å ha en ordning for strømstøtte som er relevant. Og det har vi nå, sier Aasland til nyhetsbyrået NTB. Han er olje- og energiminister fra Arbeiderpartiet (Ap).

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:20

Anastasia Pyrozjenko gjør seg klar for vinteren

Før kunne Pyrozjenko nyte utsikten fra leiligheten sin. Nå har de russiske angrepene mot Ukraina gjort leiligheten hennes farlig.– De russiske angrepene kaster Ukraina tilbake til steinalderen, sier Pyrozjenko.

NRK - 14 feb 23 kl. 19:42

Regjeringen endrer strømstøtten, men ingen makspris

Regjeringen legger om strømstøtten slik at du og jeg blir kompensert for den strømprisen vi faktisk betaler, time for time, etter det NRK erfarer. Det blir ikke innført en makspris på strøm. Bare detaljer gjenstår før regjeringen kan legge fram endringer i strømstøtten.

Klartale - 12 dec 22 kl. 06:00

Europa forbereder seg på å spare strøm

Etter et veldig varmt år. Og en enda varmere høst, har vinteren kommet for fullt. Både byene London og Paris har hatt veldig kalde temperaturer den siste tiden.

VG - 07 mar 23 kl. 14:11

Sp-fylkeslag krever makspris på strøm – vil være tøffere mot EU

Flere fylkeslag i Senterpartiet vil gå mye hardere til verks enn regjeringen for å løse strømpriskrisen. En makspris på 70 øre per kWh er blant forslagene..

Klartale - 20 dec 22 kl. 11:29

Statsministeren sier vi må bli vant til høye priser på strøm

Tirsdag oppsummerte Jonas Gahr Støre det siste halve året. Han er Norges statsminister. Det skjedde på en presse-konferanse.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 30 minutter siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 1 time siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 3 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 1 time siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.

NRK - 3 timer siden

Ein person satt fastklemt – E6 stengt etter trafikkulykke

Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane. – Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.

NRK - 3 timer siden

Flere drept etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.

NRK - 3 timer siden

Flere skadd etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.

NRK - 2 timer siden

Finlands Nato-søknad har fått grønt lys i Ungarn

Ungarn har godkjent Finlands søknad om NATO-medlemskap. Det skriver nyhetsbyråene Reuters og AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com