NRK > Nyheter

Friday, 21 January, 21:55

NRK - 11 aug 21 kl. 10:41

Sender ut én million hurtigtester

For at kommunene skal ha en beredskap ved smitteutbrudd, vil Helsedirektoratet nå sende ut én million hurtigtester til alle landets 356 kommuner. Testene kan brukes til å teste barn og unge under 18 år som nå kan testes i stedet for å være i smittekarantene, skriver Helsedirektoratet i en pressemelding..
Les mer på NRK


Les mer om:
Helsedirektoratet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Senderut én , million, hurtigtester
NRK - 13 sep 21 kl. 09:05

Får 3 millioner hurtigtester

Innen fredag mottar norske kommuner 3 millioner hurtigtester fra Helsedirektoratet. Antallet testforpakninger skal tilsvare 10 prosent av innbyggertallet. Det er et vedvarende høyt forsyningsbehov av hurtigtester som har gjort at Helsedirektoratet har skaffet 5 millioner nye hurtigtester, opplyser direktoratet i et brev sendt til kommunene.

VG - 28 aug 21 kl. 18:54

Kommuneoverlege om massetesting av elever: – Vil kreve mange hurtigtester

Per i dag har vi ikke nok, sier helsedirektør Bjørn Guldvog om antall hurtigtester i landet..

NRK - 04 jun 21 kl. 11:23

Rekordfå trafikkdrepte i Europa

18.800 personer ble drept i trafikken i EU i fjor, melder Euractiv. Det er 4000 færre enn i 2019, en nedgang på 17 prosent.

NRK - 01 nov 21 kl. 12:00

Pensjonist nummer én million i Norge

Den 1. november har Norge offisielt én million pensjonister, opplyser Nav i en pressemelding. – Nå er det for første gang én million som mottar alderspensjon fra Nav.

NRK - 25 aug 21 kl. 23:51

Fjernet en million videoer

Siden pandemien startet, har YouTube fjernet over en million videoer med det selskapet beskriver som farlig feilinformasjon om korona, opplyser nettgiganten. – Vi konsentrerer oss om å fjerne alle videoer som kan føre til reell skade i den virkelige verden. Siden februar 2020 har vi fjernet over en million videoer med farlig informasjon knyttet til koronaviruset, som falske koronakurer eller løgnaktige påstander, sier produktsjef Neal Mohan i den Google-eide videotjenesten.

NRK - 13 aug 21 kl. 06:58

Får én million ekstra Moderna-doser

Gjennom EU-samarbeidet får Norge tilgang på én million ekstra vaksinedoser fra Moderna. Dosene kommer som følge av at Polen ikke lenger har behov for dem, skriver regjeringen i en pressemelding. – Med denne leveransen vil alle voksne over 18 år være ferdigvaksinerte i løpet av de to første ukene i september.

NRK - 04 aug 21 kl. 12:54

Sender 500.000 vaksiner til Ukraina

Danmark sender en halv million koronavaksiner til Ukraina, opplyser den ukrainske president Volodymr Zelenskij, ifølge Reuters. - Vi er takknemlig for at våre danske venner støtter oss i kampen for å overvinne denne globale utfordringen, skriver presidenten på Twitter. Det danske utenriksdepartementet opplyser at vaksinene er kommet fram..

Aftenposten - 25 apr 21 kl. 19:00

Massetesting er veien ut av pandemien

Myndighetene burde for lengst ha begynt å sende ut ukentlige hurtigtester til alle Norges hjem..

NRK - 29 apr 21 kl. 09:40

Stenger verft på grunn av smitte

En leverandør som har vært på jobboppdrag ved Vard Brattvaag fikk i går ettermiddag påvist koronasmitte. Verftet iverksatte umiddelbart intern testing, og seks arbeidere testet i går kveld positivt på hurtigtester. Ledelsen har på eget initiativ, men i samråd med lokale smittevernmyndigheter og FHI, besluttet å midlertidig stenge verftet for å gjøre systematisk testing og hindre smittespredning.

NRK - 21 maj 21 kl. 06:02

Massetesting i Oslo-skolen gir håp

Resultatene av massetestingen i Oslo-skolen gir håp om at alle elever kan gå på skolen fram til ferien. Bare tre elever har testet positivt. I mai er det så langt gjennomført over 6000 hurtigtester på videregående skoler i Oslo, melder Aftenposten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt