NRK > Nyheter

Monday, 27 March, 21:09

NRK - 01 feb 23 kl. 10:24

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger. Prisen bærer navnet til Benjamin Hermansen som ble drept på Holmlia i Oslo 2001. – Å få prisen gir motivasjon og inspirasjon til å arbeide videre med menneskerettigheter, demokratiforståelse og medborgerskap.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tonje Brenna, Benjaminprisen, Selbu, Senter, Holocaust, Benjamin Hermansen, Holmlia, Oslo, Elin Skrødal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Selbu, ungdomsskolefår , Benjaminprisen, 2022
Klartale - 03 mar 23 kl. 16:00

Disse kan vinne Norges viktigste musikkpris

Musikkprisen Spellemann fyller 50 år. Den deles ut i april i år. Prisen hedrer norsk musikk.

NRK - 30 jan 23 kl. 05:37

Vogntogvelt Selbu

Fylkesveg 705 i Selbu er stengt i Tømmerdalen fordi et vogntog har velta. Det opplyser Veitrafikksentralen..

Klartale - 07 jan 23 kl. 07:00

Disse bøkene lånte vi mest i 2022

Deichman bibliotek har laget lister over bøkene som ble mest lånt i 2022. Deichman er Oslo kommunes folke-bibliotek. Så dette er bøkene Oslofolk lånte mest i 2022.

NRK - 31 jan 23 kl. 08:24

SSB: Stor nedgang i hyttesalget

Omsetningen av hytter og fritidsboliger i fritt salg falt med 28 prosent i 4. kvartal 2022 sammenlignet med samme kvartal året før, viser tall fra SSB. Tallene fra fjerde kvartal bekrefter utviklingen for hele 2022, skriver SSB.

NRK - 16 feb 23 kl. 10:39

Alderspensjonister fikk mindre å rutte med i 2022

Høy prisvekst har ført til at alderspensjonister fikk i gjennomsnitt 1,5 prosent lavere kjøpekraft i 2022. – 2022 ble et år med uvanlig høy prisvekst, ikke minst på energi og matvarer, sier avdelingsdirektør i Nav, Ole Christian Lien. Det siste steg alderspensjonen med 4,2 prosent, men prisene økte mer.

NRK - 08 mar 23 kl. 08:47

Alkoholsalget falt 9 prosent i 2022

I 2022 ble det omsatt 401 millioner vareliter alkohol. Det er 37 millioner liter mindre enn året før, men fortsatt høyere enn før pandemien. Sammenlignet med 2021 falt alkoholomsetningen med 9 prosent i 2022, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 25 dec 22 kl. 11:19

– Gode slaktetall

39.570 rein er slaktet så langt i 2022. Dette tilsvarer 914 tonn.

Klartale - 03 jan 23 kl. 15:30

Disse sakene ble mest lest fra 2022

Hvert år produserer Klar Tale mange saker. Da er det alltid litt gøy å se på hvilke saker som leste mest. Kanskje finner du noen du leste?

NRK - 05 jan 23 kl. 10:23

Fjorårets sommer ble den varmeste noensinne målt på Svalbard

Sommeren 2022 ble den varmeste noensinne målt på Svalbard, ifølge Meteorologisk institutt. På landsbasis ble 2022 det niende varmeste året målt i Norge. Det viser en oversikt som Meteorologisk institutt la fram torsdag morgen, hvor blant annet væråret 2022 ble oppsummert.

NRK - 10 jan 23 kl. 11:16

Færre redningsoppdrag i 2022

Etter en rekordsommer på vannet i 2021 ble det i fjor en nedgang i antall oppdrag for Redningsselskapet, skriver NTB. På landsbasis var det en nedgang på 8 prosent. I 2022 gjennomførte de 8207 oppdrag, mot 8933 i 2021.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Oslo-psykiater tiltalt for besittelse av overgrepsbilder av barn

En psykiater i Oslo er tiltalt for å ha vært i besittelse av 69 bilder som viser seksualiserte barn eller seksuelle overgrep mot barn. De aller fleste bildene, 66 i alt, er tatt av én enkelt tenåring, som var under 18 år da bildene ble tatt, skriver avisa Vårt Oslo. Psykiateren, som er i 60-årene, er tiltalt etter straffelovens paragraf 311, som omhandler besittelse av bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

NRK - 30 minutter siden

USA og Storbritannia positive til Netanyahus reformpause

Både USA og Storbritannia er fornøyd med at Israels statsminister Benjamin Netanyahu har satt den omstridte rettsreformen på pause. Det hvite hus sa seg fornøyd med Netanyahus beslutning, og oppfordret også israelske ledere til å finne fram til et kompromiss i saken så raskt som råd. – Demokratiske samfunn styrkes av maktfordelingsprinsippet, heter det i uttalelsen fra Washington.

NRK - 1 time siden

Det hvite hus: – Hjerteskjærende

Det hvite hus uttaler seg etter skoleskytingen i Nashville, der seks personer ble drept. – Hjerteskjærende, sier talskvinne for president Joe Biden, Karine Jean-Pierre. Biden oppfordrer nå kongressen i USA til å innføre strengere våpenlover og -reguleringer.

NRK - 3 timer siden

Seks drept i skoleskyting i Nashville – gjerningskvinne drept av politiet

Det har vært skyting på en barneskole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Syv personer ble drept i angrepet, sier politiet i Nashville. Blant dem er det tre barn og to voksne, sier en talsperson for sykehuset, ifølge Reuters.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – En ekstremistisk minoritet vil splitte nasjonen

– Det er en ekstremistisk minoritet som vil splitte nasjonen. Det sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale mandag kveld. Det var varslet at han ville tale til nasjonen etter de voldsomme opptøyene mot en omstridt planlagt rettsreform.

NRK - 1 time siden

Storjuryen i Trump-saken skal ha nytt møte

Storjuryen som vurderer anklagene mot ekspresident Donald Trump i forbindelse med utbetalingene til Stormy Daniels, skal ha nytt møte mandag. Storjuryen har hatt møter siden januar. Trump risikerer tiltale i forbindelse med utbetaling av såkalte hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels.

NRK - 3 timer siden

Ein person satt fastklemt – E6 stengt etter trafikkulykke

Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane. – Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.

NRK - 3 timer siden

Flere drept etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.

NRK - 3 timer siden

Flere skadd etter skoleskyting i Nashville – gjerningsperson drept

Det har vært skyting på en skole i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge BNO News skal det være minst fire døde etter angrepet.

NRK - 2 timer siden

Finlands Nato-søknad har fått grønt lys i Ungarn

Ungarn har godkjent Finlands søknad om NATO-medlemskap. Det skriver nyhetsbyråene Reuters og AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com