NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:31

NRK - 03 apr 24 kl. 04:59

Seire som ventet for Biden og Trump

Joe Biden og Donald Trump har gått til topps i de respektive nominasjonsvalgene i delstatene Rhode Island, Connecticut, New York and Wisconsin Primærvalgene i de fire delstatene tirsdag hadde i stor grad bare symbolsk verdi, ettersom begge kandidater har sikret seg nominasjonene i sine partier. Seirene var ikke overraskende, men gir en pekepinn på entusiasmen blant kjernevelgerne i forkant at presidentvalget i november. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Biden, Donald Trump, Rhode Island, York, Wisconsin Primærvalgene, NTB, Trump

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Seiresom , ventet, for, Bidenog , Trump
NRK - 08 feb 24 kl. 23:16

Biden med ny tabbe

Amerikanske velgere blir stadig mer bekymret over alderen til Joe Biden (81). Denne uken har han forvekslet døde statsledere med levende to ganger. Biden var onsdag på et valgmøte i New York.

NRK - 09 feb 24 kl. 22:25

Det hvite hus slår tilbake mot rapport som omtaler Biden som velmenende, men glemsk

Det hvite hus kaller rapporten som omtaler president Joe Biden som «en velmenende eldre mann med dårlig hukommelse», for et politisk bakholdsangrep. Visepresident Kamela Harris ledet fredag an i motangrepene mot spesialetterforskningen av Bidens håndtering av fortrolige dokumenter, og i særdeleshet de avsluttende kommentarene om hans mentale tilstand. Biden ble renvasket for mistanken om lovstridig håndtering av dokumenter fra sin tid som visepresident for Barack Obama.

NRK - 11 feb 24 kl. 16:27

Biden snakker med Netanyahu søndag

Under et intervju med ABC News søndag sa Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, at han ikke har snakket med presidenten i USA, Joe Biden, på flere dager. Torsdag denne uken uttalte Biden at Israelske angrep mot Gaza var «over the top», eller overdrevne. Siden har de to ikke kommunisert.

NRK - 24 jan 24 kl. 01:32

Biden og Harris til kamp for aborttrettigheter

President Joe Biden og visepresident Kamala Harris angrep Donald Trumps motstand mot abort da de holdt sitt første valgkampmøte sammen i Virginia tirsdag. – Han satser på at vi ikke holder ham ansvarlig, han satser på at vi ikke bryr oss, sa Biden da han tegnet et bilde av Trump som en fiende av frihet med sin holdning mot abort. Flere ganger ble møtet avbrutt av demonstranter mot krigen i Gaza, som anklaget Biden for hans støtte til Israel, og som krevde våpenhvile Demokratene ser på abort som en av deres beste saker i kampen mot Trump og republikanerne til høsten.

NRK - 24 jan 24 kl. 21:29

USAs største bilarbeiderforbund støtter Biden

Bilarbeiderforbundet UAW gir sin støtte til Joe Biden i høstens presidentvalg. Det øker Bidens sjanser for å vinne den viktige vippestaten Michigan. – I stedet for å snakke dritt om forbundet vårt, har Joe Biden stått sammen med oss, sa UAW-leder Shawn Fain da han onsdag kunngjorde at UAW vil at Biden blir gjenvalgt som president.

NRK - 06 feb 24 kl. 19:32

Biden konstaterer at Ukraina-pakken har kjørt seg fast: – Klokka tikker for Ukraina

USAs president Joe Biden konstaterer at pakken med hjelp til Ukraina og økt grensesikkerhet har kjørt seg fast i Kongressen. – Klokka tikker for Ukraina, sa Biden tirsdag og slo også fast at det er å gå Russlands ærend å motsette seg støtte til Ukraina. – Vi kan ikke snu ryggen til nå.

NRK - 16 feb 24 kl. 02:49

Biden og Netanyahu snakket sammen om Rafah

President Joe Biden hadde torsdag en 40 minutter lang telefonsamtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, blant annet om situasjonen i Rafah. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at Biden «understreket sitt standpunkt om at en militær operasjon ikke kan gjennomføres uten en ordentlig og gjennomførbar plan for å sikre tryggheten og støtte til de sivile i Rafah». Videre heter det at Biden igjen forpliktet seg til å «jobbe utrettelig for å støtte opp om løslatelsen av alle gisler så snart som mulig».

NRK - 08 dec 23 kl. 01:46

CNN: Nye tiltalepunkter i siktelse mot Hunter Biden

USAs justisdepartement har tatt ut nye tiltalepunkter i siktelsen mot Hunter Biden, sønnen til president Joe Biden, melder CNN og viser til kilder med kjennskap til saken. Det er ikke kjent hva tiltalen gjelder, ettersom rettsdokumentet ikke er offentliggjort ennå, melder kanalen I oktober erklærte Biden seg ikke skyldig i å ha løyet om narkotikabruk da han kjøpte et våpen. Det var den første straffesaken mot et barn av en sittende amerikansk president.

NRK - 18 dec 23 kl. 02:37

Bil krasjet inn i bilkortesjen til president Joe Biden

En bil kjørte inn i en parkert SUV som passet på bilkortesjen til USAs president Joe Biden søndag. Presidenten er trygg. Bilen kjørte inn en bil Secret Service brukte til å sperre av et veikryss nær Bidens valgkampkontor i Wilmington.

Klartale - 21 dec 23 kl. 06:00

Hva mener folk om at USA støtter Israel?

Israel og Hamas kriger mot hverandre. 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel, der rundt 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 5 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 15 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 45 minutter siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 45 minutter siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 1 time siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com