NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 18:16

NRK - 06 jul 22 kl. 23:36

Schibsted-aviser trolig rammet av nytt dataangrep

Sent onsdag kveld var flere av Schibsteds nettaviser nede. Mediekonsernet mener alt tyder på at det var et nytt dataangrep. Ifølge Bergensavisen gjaldt det blant andre VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad. – Det er riktig at flere av Schibsteds aviser har opplevd ustabilitet i en periode nå i kveld, og alt tyder på at årsaken er et nytt tjenestenektangrep, sier Atle Lessum i Schibsted. Han opplyste klokka 23.
Les mer på NRK


Les mer om:
Schibsteds, Bergensavisen, VG, Tidende, Stavanger Aftenblad, Atle Lessum, Schibsted

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Schibsted-aviser, trolig, rammetav , nytt, dataangrep
Klartale - 07 jul 22 kl. 09:48

Flere norske aviser slet etter mulig dataangrep

Schibsted eier flere av de største avisene i Norge. Onsdag skal blant annet aviser som VG, Bergens Tidende, Aftenposten og Stavanger Aftenblad vært ute av drift. Det meldte Bergensavisen.

NRK - 19 apr 22 kl. 07:32

39 millionar kroner til samiske aviser

Aviser som har den samiske befolkninga som målgruppe, kan søke Medietilsynet om støtte. Dei skal fordele 39 millionar kroner til samiske aviser. Målet er å legge til rette for demokratisk debatt, meiningsdanning og språkutvikling.

NRK - 29 jun 22 kl. 15:55

Schibsted-aviser med tekniske problem

Schibsted-avisene VG, Aftenposten og Stavanger Aftenblad opplever tekniske problem onsdag ettermiddag. VG bekreftar at dei er utsett for eit dataangrep. Utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG bekreftar også at avisa har tekniske problem.

E24 - 04 maj 22 kl. 07:02

Svakere enn ventet fra Schibsted i første kvartal

Schibsted forklarer fallet i driftsresultatet med høyere investeringer. For hele året venter mediekonsernet nå et resultat på linje med fjoråret..

Aftenposten - 04 maj 22 kl. 07:15

Svakere enn ventet fra Schibsted i første kvartal

Schibsted forklarer fallet i driftsresultatet med høyere investeringer..

E24 - 30 maj 22 kl. 06:00

Schibsted-aksjen halvert med tekfrykt: – Selskaper som ikke leverer, blir knallhardt straffet

Fallet i de store globale teknologiselskapene rammer også norske Schibsted, der verdier for over 40 milliarder er visket bort det siste halvåret..

E24 - 15 jul 22 kl. 13:46

Toppsjefen om aksjeraset: – Det synes jeg er noe dritt

Det siste året har Schibsted-aksjen falt mellom 60 og 70 prosent. Det synes ikke konsernsjef i Schibsted Kristin Skogen Lund noe om..

NRK - 02 apr 22 kl. 20:27

Ektepar bak avisbud-nettverk dømt

Et ektepar fra Latvia er dømt til fengsel i to år og ti måneder for å ha ledet et nettverk som hvitvasket penger som stammet fra skatteunndragelse. Pengene fikk ekteparet inn gjennom å drive et avisbudselskap, som leverte aviser som Bergens Tidende og Aftenposten i Bergensområdet som underleverandør for Schibsted Distribusjon. Dette skjedde mellom 2011 og 2018.

NRK - 29 jun 22 kl. 20:08

NRK også utsett for dataangrep

NRK blei utsett for eit dataangrep i 18.40-tida onsdag. Det skjedde etter at ei rekke av Schibsted sine aviser var nede.

NRK - 29 jun 22 kl. 18:31

Mehl om dataangrep: – Alt tyder på angrep frå russisk, kriminelt miljø

Justisminister Emilie Enger Mehl har orientert om dataangrepet og trusselsituasjonen på ein pressekonferanse i kveld. – Alt tyder på at angrepet kom frå eit russisk, kriminelt mjiljø. Eit slikt angrep er heilt uakseptabelt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Edward Snowden får russisk statsborgerskap

Russlands president Vladimir Putin har gitt Edward Snowden russisk statsborgerskap, melder Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Trafikkulykke på E18 - tunnel stengt

Natvalltunnelen på E18 i Sandefjord er stengt etter at en bil har kjørt i veggen. Ulykken har skjedd i nordgående løp. Fører blir sett til av helsepersonell på stedet..

NRK - 45 minutter siden

Japansk diplomat fengslet i Russland

Den russiske sikkerhetstjenesten opplyser at de har fengslet en diplomat ved det japanske konsulatet i Russland, og anklaget personen for spionasje, det skriver Reuters som viser til det statlige nyhetsbyrået Ria..

NRK - 1 time siden

Tengs-saken er oversendt Riksadvokaten

Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten, skriver Dagbladet. – Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen til avisen. Han er forsvarer til mannen i 50-årene som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

NRK - 1 time siden

Dronning Sonja overrakte dronning Margrethe Nordens språkpris

Danmarks dronning Margrethe var i Oslo mandag for å motta Nordens språkpris. Det var dronning Sonja som overrakte årets pris. – Dronning Margrethe har ved flere anledninger støttet opp under de nordiske språkene.

NRK - 1 time siden

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - 1 time siden

Kiwi fjerner rabatt på fisk

Kiwi slutter denne uken å gi kunder 15 prosent rabatt på fisk. Trumf-medlemmene har inntil nå fått avslag på både fisk og grønnsaker, men dagligvarekjeden opplyser på Facebook at ordningen fjernes..

NRK - 2 timer siden

Stjørdal får bot i mobbesak

Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet.

NRK - 1 time siden

Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker.

NRK - 2 timer siden

Ungdommer i Bergen strømmer til helsestasjoner for å teste seg for kjønnssykdom

Helsestasjoner i Bergen rapporterer om økning i unge som tester seg for kjønnssykdommen gonoré. Bare den siste uken ble det registrert ti tilfeller. Bakgrunnen er at Helse Bergen og Bergen kommune sendte et varsku for rundt to uker siden etter en kraftig økning av gonoré blant unge helt ned i 15-årsalderen, skriver Bergensavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com