NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:18

NRK - 24 okt 22 kl. 13:29

Scandic anker til Høyesterett

Scandic har valgt å anke til Høyesterett i Nordkapp-saken etter å ha tapt to rettsinstanser mot Nordkapp kommune. Det melder Radio Nordkapp. Kommunen har fått medhold i at man må ha løyve fra kommunestyret for å kunne drive avgiftsparkering på Nordkapp-platået..
Les mer på NRK


Les mer om:
Høyesterett, Nordkapp, Radio Nordkapp

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Scandic, anker, til, Høyesterett
NRK - 25 nov 22 kl. 19:25

Høyesterett avviste anken fra Scandic

Fredag ettermiddag ble det klart at Høyesteretts ankeutvalg avviser anken fra Scandic, skriver Radio Nordkapp. I høst slo Hålogaland lagmannsrett fast at Scandic må ha løyve fra kommunen for å kunne kreve inn parkeringsavgift på Nordkapp-platået. Denne avgjørelsen anket Scandic til Høyesterett, nå er anken avvist og dommen er rettskraftig.

NRK - 23 sep 22 kl. 14:11

Scandic tapte parkeringskamp om Nordkapp

Lagmannsretten mener Scandic ikke kan ta seg betalt av turister som besøker en av landets mest kjente naturdestinasjoner. Det er ordfører Trudy Engen i Nordkapp kommune som melder om seier i en pressemelding. NRK har foreløpig ikke fått tilgang på dommen.

NRK - 28 apr 23 kl. 14:21

Anmelder Scandic for ulovlig avgiftsinnkreving

Knut-Bjørn Lindkvist og Jan Olsen har anmeldt Scandic for ulovlig avgiftsinnkreving på Nordkapp-platået. Anmeldelsen skal ifølge Finnmarksposten ha blitt levert den 27. april.

NRK - 17 dec 22 kl. 11:04

Norsk Kennel Klub anker dommen om avl på cavalier king charles spaniel for Høyesterett

Norsk Kennel Klub (NKK) anker Borgarting lagmannsretts dom om at avl på cavalier king charles spaniel skjer i strid med dyrevelferdsloven inn for Høyesterett. I lagmannsrettens dom slås det fast at videre oppdrett av rasen cavalier king charles spaniel etter dagens praksis, vil være i strid med dyrevelferdsloven. Lørdag opplyser NKK at de anker dommen inn for Høyesterett.

E24 - 24 okt 22 kl. 20:52

Scandic anker parkeringsdom til Høyesterett

Hotellkjeden Scandic anker dom som sikrer fri parkering ved Nordkapp og utmark i Norge..

Aftenposten - 24 okt 22 kl. 20:52

Scandic anker parkeringsdom til Høyesterett

Hotellkjeden Scandic anker dom som sikrer fri parkering ved Nordkapp og utmark i Norge..

NRK - 22 aug 22 kl. 05:39

Ny runde i retten

I dag kommer striden om Scandic Hotels rett til å ta avgift på Nordkapplatået opp i lagmannsretten. Scandic Hotels anket saken etter at Nordkapp kommune vant fram i Vestre Finnmark tingrett med sin påstand om at Scandic Hotels ikke skal kunne kreve parkeringsavgift. Ordfører i Nordkapp kommune Trudy Engen sier rettssaken berører kommunen sterkt..

NRK - 24 jun 22 kl. 15:16

Anker mobbedom til Høyesterett

Sandefjord kommuner anker deler av en mobbedom til Høyesterett. Lagmannsretten dømte kommunen til å betale Celine Nergård Smitt nesten 900 000 kroner i erstatning for at hun fikk en skade etter mobbing i begynnelsen av barneskolen. Kommunen mener lagmannsrettens dom har vesentlige svakheter, som at det er en direkte sammenheng mellom mobbingen og tilstanden hun har i dag.

NRK - 02 maj 23 kl. 08:24

FeFo-direktøren vil anke til høyesterett

Ti dager etter dommen falt melder FeFo-direktør Jan Olli at de anker dommen. – Vi har landet på at jeg kommer til å innstille overfor styret at vi anker saken til høyesterett. Dommen fra Utmarksdomstolen falt 21.

NRK - 08 sep 23 kl. 13:38

Politibetjent dømt i Høyesterett

En politibetjent var tiltalt for to tilfeller av voldtekt, fem tilfeller av misbruk av overmaktsforhold til å skaffe seg seksuell omgang og ett tilfelle av grovt brudd på tjenesteplikten. Ved behandlingen i tingretten og lagmannsretten ble han frifunnet for den ene tiltaleposten om voldtekt. For det andre tilfellet ble han dømt for grovt uaktsom voldtekt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 45 minutter siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 2 timer siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com