NRK > Nyheter

Friday, 22 October, 19:05

NRK - 05 sep 21 kl. 06:27

Saudi-Arabia skjøt ned raketter

Saudi-Arabia har skutt ned tre raketter og tre doner som ble sendt inn i landet fra Jemen, opplyser forsvarsdepartementet. Houthi-militsen i Jemen hadde natt til søndag ikke kommentert opplysningene, men lignende hendelser har funnet sted flere ganger før..
Les mer på NRK


Les mer om:
arabia, Jemen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Saudi-Arabia, skjøt, ned, raketter
NRK - 03 aug 21 kl. 05:06

Flere henrettelser i Saudi-Arabia

Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember.

NRK - 16 maj 21 kl. 02:13

Rakettangrep mot Israel

En rekke raketter ble skutt fra Gazastripen mot Israel natt til søndag, opplyser det israelske forsvaret (IDF). I Israels største by Tel Aviv gikk alarmen. – Etter å ha truet med å skyte raketter mot Tel Aviv, har Hamas skutt en stor mengde raketter fra Gazastripen inn i den sentrale og sørlige delen av Israel, opplyste IDF natt til søndag.

NRK - 07 aug 21 kl. 21:54

Reuters: Teknisk feil på Aramco

Verdens største oljeselskap jobber med å ordne en teknisk feil som har oppstått på distribusjonsplattformen i Al Qassim i Saudi-Arabia. Det melder Reuters. Saudi Aramco er det statlige oljeselskapet til Saudi-Arabia, og det største oljeselskapet i verden, både målt i oljeproduksjon og oljereserver..

NRK - 08 aug 21 kl. 04:58

Saudi-Arabia åpner for pilegrimer

Fra mandag kan pilegrimer atter en gang dra til Saudi-Arabia, så lenge der er vaksinert, opplyser landets myndigheter. Vaksinerte utlendinger kan fra mandag dra til Mekka på pilegrimsferd etter rundt 18 måneder med innreiseforbud som følge av koronapandemien, melder det statlige nyhetsbyrået Saudi Press Agency. Det dreier seg om en gradvis gjenåpning for utlendinger som ønsker å foreta pilegrimsferden umrah, som i motsetning til hajj kan gjennomføres når som helst på året..

NRK - 03 okt 21 kl. 15:16

Håper på atomsamtaler med Iran

Den øverste representanten for EUs utenrikspolitikk Josep Borrell sa under et besøk i Saudi Arabia på søndag at han håpet at samtalene med Iran om atomspørsmål vil starte opp snart. På en pressekonferanse sammen med Saudi Arabias representant sa Borell også at han har snakket med sine samarbeidspartnere om dette. Borell sa videre at EU ønsker å få i stand handelsavtaler med de arabiske landene i Gulfen og at han hadde snakket med Saudi Arabia om temaer som Afghanistan og Jemen..

NRK - 27 jun 21 kl. 21:03

Saudi Arabia: Vaksinerer 12-åringer

Saudi Arabia vil gi unge mellom 12 og 18 år Pfizer-vaksinen mot koronaviruset, melder landets helsedepartement på Twitter. Også EU har godkjent denne vaksinen for unge ned til 12 år..

NRK - 13 jun 21 kl. 19:49

Saudiarabisk hjelp til statskupp

Rettsdokumenter i Jordan hevder prins Hamza ønsket seg hjelp fra Saudi-Arabia til et planlagt statskupp. De to tiltalte i saken er tidligere hoffsjef, Bassem Awadallah og tidligere spesialutsending til Saudi-Arabia, Sharif Hassan bin Zaid. De risikerer opptil 20 års fengsel om de blir kjent skyldig.

VG - 16 jun 21 kl. 15:10

Sliter i ny rolle i Saudi-Arabia – flørter med Godset og norsk fotball

DRAMMEN (VG) Amahl Pellegrino (30) er i tenkeboksen rundt egen fremtid etter en trå start i Saudi-Arabia..

Aftenposten - 16 jun 21 kl. 15:10

Sliter i ny rolle i Saudi-Arabia – flørter med Godset og norsk fotball

DRAMMEN (VG) Amahl Pellegrino (30) er i tenkeboksen rundt egen fremtid etter en trå start i Saudi-Arabia..

NRK - 22 jul 21 kl. 12:19

Nekter for telefonhacking

Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister. En saudiarabaisk tjenestemann sier til nyhetsbyrået SPA at anklagene er usunne og at landet ikke støtter en slik praksis. Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er Saudi-Arabia ett av landene som har skaffet seg det israelsk-utviklede spionprogrammet, som blant annet ble funnet på telefonene til ekskona og forloveden til regimekritikeren Jamal Khashoggi.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Skal behandle Texas abortlov

Høgsterett i USA vil ikkje blokkere Texas-lova som forbyr dei fleste abortar, men domstolen har gått med på å behandle saka 1. november..

NRK - 10 minutter siden

Forbyr menneskerettsorganisasjonar

Israel stemplar seks framståande palestinske menneskerettsgrupper som terrororganisasjonar. Det inneber i praksis eit forbod mot organisasjonane. Dette blir omtalt som eit kraftig opptrapping i Israel sine mangeårige forsøk på slå ned på politisk aktivisme i dei okkuperte palestinske områda..

NRK - 15 minutter siden

EU vil ikkje betale for piggtråd

Brussel kjem ikkje til å betale for at medlemsland byggjar murar eller brukar piggtråd på grensene for å halde migrantar unna. Det seier EU-kommisjonens sjef Ursula von der Leyen på eit toppmøtet i Brussel. Utsegna kom etter at EU-leiarar sa at dei ville sikre ein meir rettferdig fordeling av migrantar mellom medlemslanda og framleis «beskytte grensene».

NRK - 30 minutter siden

Bil havnet i elv

I trafikkulykken på Dovrefjell har bilen gått rundt og havnet med fronten i ei elv. Andre bilførere på stedet tar hånd om de involverte inntil nødetatene ankommer. Flere av de i bilen skal være lettere skadd..

NRK - 30 minutter siden

Har funne frykta sjukdom i jorda

Det er oppdaga skrantesjuke i ei jordprøve frå villreinområdet sone 2 i Nordfjella. Dette vekkjer stor uro blant forskarane, skriv Jeger.no.

NRK - 1 time siden

I sjokk etter skyteulykke

– Der er ingen ord som kan forklare sjokket og sorga over den tragiske ulukka som tok livet at Halyna Hutchins, skriv Alec Baldwin på Twitter. Han skriv vidare at han samarbeider med politiet og har kontakt med familien til den avdøde filmfotografen. Baldwin fyrte av skotet som drap Hutchins under innspeling av filmen «Rust» i New Mexico i USA..

NRK - 1 time siden

Ingen endring i Taiwan-politikken

Det er ingen endring i USA sin Taiwan-politikk, seier Det kvite hus etter at president Joe Biden lova å forsvare øya mot kinesiske angrep. Det kvite hus seier at det held fram å følgje Taiwan Relations Act frå 1979, der Kongressen krevja at USA skulle skaffe øya våpen som kan bli brukt i sjølvforsvar. Men den var også tvitydig om USA ville gripe inn militært..

NRK - 1 time siden

Munch-museet offisielt opna

Fredag ettermiddag vart det nye Munch-museet i Bjørvika i Oslo offisielt opna av kong Harald og dronning Sonja. Også kronprinsparet, statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og utanriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) var blant dei mange som var til stades under opninga. I talen sin sa kong Harald at Edvard Munch er eit felleseige, og at kunsten hans tilhøyrer oss alle, ikkje berre Noreg.

NRK - 1 time siden

Piloter søker jobb

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått mange søknader fra piloter som vil jobbe for selskapet som har hovedkontor i Arendal. Over 2300 piloter har søkt til stillinger i Oslo og London, skriver E24. Planen er at selskapet skal fly mellom Europa og USA neste år..

NRK - 1 time siden

Gravemaskin veltet i Eidsvoll

En person er kjørt til sykehus med ambulanse etter at en gravemaskin veltet på en privat eiendom i Doknesgutua. Politiet skriver på Twitter at føreren fremstår som alvorlig skadd..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt