NRK > Nyheter

Thursday, 18 August, 07:29

NRK - 05 sep 21 kl. 06:27

Saudi-Arabia skjøt ned raketter

Saudi-Arabia har skutt ned tre raketter og tre doner som ble sendt inn i landet fra Jemen, opplyser forsvarsdepartementet. Houthi-militsen i Jemen hadde natt til søndag ikke kommentert opplysningene, men lignende hendelser har funnet sted flere ganger før..
Les mer på NRK


Les mer om:
arabia, Jemen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Saudi-Arabia, skjøt, ned, raketter
Klartale - 12 jul 22 kl. 06:00

Klart for første pilegrimsferd til Mekka etter to år med pandemi

Nå får én million pilegrimer reise til Mekka for å gjennomføre Hajj. Det har de som styrer Saudi-Arabia bestemt. Av dem kan 850.

NRK - 26 mar 22 kl. 21:08

Houthi-opprørere kunngjør våpenhvile

Houthi-opprørerne i Jemen kunngjorde lørdag en tre dager lang våpenhvile og varslet at den kan bli permanent om Saudi-Arabia avslutter krigen. Kunngjøringen kom dagen etter at en bølge med raketter og droner traff mål i Saudi-Arabia, inkludert et stort oljeanlegg i Jeddah. Saudi-Arabia svarte på angrepet med flyangrep mot Sana og Hodeida natt til lørdag.

NRK - 21 mar 22 kl. 09:21

USA sender Patriot-raketter til Saudi-Arabia

USA har sendt en betydelig mengde Patriot-raketter til Saudi-Arabia. Ifølge nyhetsbyrået AP forsøker president Joe Biden å reparere forholdet mellom landene. Patriot er et luftvernsystem som blant annet kan brukes til å skyte ned raketter.

NRK - 13 mar 22 kl. 10:27

Medium: Iran bryt samtalar med Saudi-Arabia

Iran har brote samtalane med Saudi-Arabia, melder nyheitsnettstaden Nournews, som har tette band til iranske styresmakter. Irak har vore meklar i samtalane, som hadde som mål å normalisere forholdet mellom sjiamuslimske Iran og sunnimuslimske Saudi-Arabia. Det er ikkje kjent kva som er grunngjevinga for brotet, men det skjer kort tid etter at Saudi-Arabia avretta 81 menneske.

NRK - 13 mar 22 kl. 18:42

Iran fordømmar avrettingane i Saudi-Arabia

Ifølge eit statlege iranske nyheitsbyrå fordømmar det iranske utanriksdepartementet avrettingane i Saudi-Arabia, melder Reuters. Laurdag avretta Saudi-Arabia 81 personar som er tiltalt for terror. Det er fleire avretta enn i heile 2021 i Saudi-Arabia..

NRK - 21 mar 22 kl. 12:43

Saudi-Arabia: Kan ikke ta ansvar for oljemangel

Saudi-Arabia sier landet ikke kan ta ansvar for en eventuell oljemangel i det globale markedet, og viser til at produksjonsevnen er skadet av en rekke angrep. Saudi-Arabia kom med kunngjøringen mandag gjennom et statlig nyhetsbyrå, som siterte landets utenriksdepartement. – Det internasjonale samfunnet må ta ansvar for å opprettholde energiforsyningen, heter det i uttalelsen.

NRK - 25 mar 22 kl. 16:42

Brann i oljedepot Saudi-Arabia

Et oljedepot i byen Jeddah i Saudi –Arabia står i brann, viser en video. Årsaken til brannen er ikke kjent. Saudi-Arabia leder en koalisjon som kjemper mot Houthi-bevegelsen i Jemen, og jemenittiske opprørere har erkjent angrep mot mål i Saudi-Arabia tidligere..

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

NRK - 02 aug 22 kl. 09:08

Saudi-Arabia: Al-Zawahris død er kjærkommen

Saudi-Arabia sier det er kjærkomment at Al Qaida-leder Ayman al-Zawahri er drept i et amerikansk droneangrep. Al-Zawahris død ble bekreftet av Joe Biden i natt. Det saudiarabiske utenriksdepartementet sier at de «hilser velkommen» beskjeden fra president Biden.

NRK - 28 apr 22 kl. 20:51

Første besøk siden journalist-drap

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ankom torsdag Saudi-Arabia. Det er hans første besøk i land siden drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Hendelsen førte til en diplomatisk konflikt mellom de to statene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tilliten til våre folkevalgte faller

Folk flest stoler mindre på Stortinget enn i fjor, viser tillitsbarometeret. Også regjeringen og politiske partier taper tillit. I undersøkelsen rykker Stortinget ned til en tredjeplass på listen over institusjoner nordmenn har høyest tillit til, fra en andreplass i fjor.

NRK - 45 minutter siden

Kjedekollisjon på E18

Det har vært en kjedekollisjon på E18 i Drammen. Tre biler er involvert, det skriver politiet på Twitter. Skadeomfang er foreløpig ukjent, og nødetatene er på vei..

NRK - 1 time siden

Krever at justisministeren griper inn

Oslo-politiker og leder for Arbeiderpartiets homonettverk Jon Reidar Øyan reagerer kraftig på at evalueringen av politiets innsats i masseskytingen i juni er utsatt, og krever nå at justisministeren griper inn. Utvalget som skal gjøre jobben er fortsatt ikke besatt, og mandatet deres er heller ikke klart. Både Øyan og Senterpartiets gruppeleder i bystyret Morten Edvardsen sier til VG at de forventer at justisminister Emilie Enger Mehl griper inn og sørger for at arbeidet settes i gang..

NRK - 1 time siden

Flere drept og mange savnet etter flom nordvest i Kina

Fire mennesker er bekreftet omkommet og 27 andre er meldt savnet etter styrtflod nordvest i Kina, opplyser lokale myndigheter. Det er igangsatt en søk- og redningsaksjon, het det i en uttalelse torsdag. Styrtfloden fant sted i en fjellregion i Datong fylke i Qinghai-provinsen.

NRK - 1 time siden

Mange tåler ikke en rente på 4 prosent

Mange nordmenn med lån tåler ikke en rente på 4 prosent En ny undersøkelse YouGov har utført på oppdrag for Danske Bank viser at en av ti ikke vil ha råd til å betale renter og avdrag på lånet sitt dersom renten øker til 4 prosent, skriver Nettavisen som har fått tallene fra undersøkelsen. Torsdag er det nytt rentemøte i Norges Bank. Der det er ventet at styringsrenten vil bli satt videre opp i forsøk på å stagge den økende inflasjonen.

NRK - 1 time siden

Angrep mot ukrainske byer før Guterres-besøk

Dødstallet har ifølge lokale myndigheter steget til sju etter et angrep i Kharkiv onsdag. I flere ukrainske byer skal være angrepet kvelden og natten før FNs generalsekretær António Guterres og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Ukraina. De skal møte president Volodymyr Zelenskyj til samtaler i Lviv vest i landet.

NRK - 1 time siden

Sjeldan skjelpadde dukka opp i Vesterålen

Verdas største skjelpadde, ei havlærskjelpadde, dukka opp utanfor Stø i Vesterålen. Ifølgje Dag Dolmen ved NTNU blir ikkje skjelpadda sett i Noreg oftare enn ein gong i tiåret. Havlærskjelpadde er den største skjelpaddearten i verda og er ein trua art.

NRK - 1 time siden

Vil granske Statnett for å ha «villeia» folket

Krefter på Stortinget vil granske Statnett for å ha servert norske politikarar «dritdårleg» informasjon. Bystyremedlem i Bergen, Thomas Flesland (Sp), meiner Stortinget «snarast bør vedta ei ekstern gransking» av Statnett for å ha levert «villeiande informasjon om utanlandskablar». Det skriv han i ein kronikk i Bergens Tidende..

NRK - 1 time siden

Fotballdommere trakasseres oftere

Trusler, hets og trakassering av dommere øker på norske fotballbaner, ifølge Norges fotballforbund. I en undersøkelse fra 2020 fortalte 11 prosent av dommerne at de opplevde trusler, hets, mobbing eller trakassering. I fjor var tallet steget til 13 prosent, og tilbakemeldingene fra kretsene tyder på ytterligere økning i 2022..

NRK - 2 timer siden

Tolga-brødre møter kommunen i retten 10. januar

Erstatningssaken som brødrene Magnus og Lars Peder Holøyen har reist mot Tolga kommune, starter i Østre Innlandet tingrett på Tynset 10. januar. I oktober 2020 krevde brødrene til sammen 3 millioner kroner i erstatning fra Tolga kommune og staten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com