NRK > Nyheter

Wednesday, 17 August, 02:55

NRK - 16 jun 22 kl. 10:31

Satte Osprey på bakken etter flere alvorlige ulykker

Mandag satte det amerikanske forsvaret alle militærfly som ikke er ute på oppdrag på bakken, skriver US Marines i en pressemelding. Målet var å gå gjennom rutiner for risikohåndtering, samt å trene på rutinene rundt trusler og eventuelle feil. Dette skjer etter at det har vært tre ulykker med forskjellige amerikanske militærfly den siste tiden. Deriblant havarerte et V-22 Osprey 8. juni.
Les mer på NRK


Les mer om:
US Marines, Osprey, Gråtådalen, New York Times, US Navy, NRKs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Satte, Osprey, bakken, etter, flere, alvorlige, ulykker
NRK - 19 mar 22 kl. 12:52

Flytypen har vært involvert i 28 ulykker

Flytypen Bell-Boeing V-22 Osprey som styrtet i Norland fredag kveld, skal ha vært involvert i 28 ulykker siden den ble tatt i bruk i 2007, ifølge Aviation Safety Network. Seks av ulykkene har krevd menneskeliv, inkludert ulykken i Beiarn fredag. 16 personer har mistet livet i Osprey-ulykker etter at flyet ble tatt i bruk..

NRK - 29 jul 22 kl. 14:16

Etterforskningen etter Osprey-ulykken er ferdig

18. mars 2022 styrtet et amerikansk Osprey-fly i Gråtådalen, Beiarn, under Nato-øvelsen Cold Response. Fire amerikanske soldater omkom.

NRK - 09 jun 22 kl. 05:50

Minst fire døde i militær flystyrt

Minst fire mennesker omkom da et amerikansk militærfly av typen V-22 Osprey styrtet i California, melder Los Angeles Times. Flyet styrtet i et ørkenområde i Imperial Valley nær grensa til Arizona. Det amerikanske forsvaret har bekreftet styrten, men ikke antall ofre, utover at det var fem om bord.

NRK - 29 jul 22 kl. 14:16

Etterforskningen av Osprey-ulykken er ferdig

18. mars 2022 styrtet et amerikansk Osprey-fly i Gråtådalen, Beiarn, under Nato-øvelsen Cold Response. Fire amerikanske soldater omkom.

NRK - 29 jul 22 kl. 17:49

Norges F-35-fly fortsatt på vingene selv om USAs luftforsvar setter sine på bakken

USAs luftforsvar setter sine F-35-fly på bakken. Norges luftforsvar følger situasjonen fortløpende, men lar F-35-flyene fly som normalt. Det er mulige problemer med utskytingssetene som gjør at USAs luftforsvar setter sine fly på bakken, bekrefter USAs luftforsvarskommando til NTB.

Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

VG - 18 mar 22 kl. 21:56

Amerikansk Nato-fly styrtet i fjellet i Nordland: Fire personer omkommet

Politiet i Nordland bekrefter at fire personer omkom etter at et amerikansk fly av typen V-22 Osprey styrtet i Beiarn kommune i Nordland fredag kveld..

Dagbladet - 19 mar 22 kl. 09:08

Fire amerikanere bekreftet omkommet

Fire amerikanere er bekreftet omkommet, etter at et fly av US Osprey gikk ned under en Nato-øvelse fredag..

VG - 20 mar 22 kl. 00:09

Luftforsvarssjefen om militærflyulykken: – Vil aldri kunne redusere risikoen til null

BODØ (VG) Så langt har uvær hindret redningsarbeidet, men søndag håper politiet å kunne hente ut de fire omkomne etter Osprey-ulykken..

VG - 18 mar 22 kl. 21:56

Amerikansk Nato-fly savnet i Nordland

Et amerikansk fly av typen V22 Osprey, ble meldt savnet sør for Bodø fredag kveld..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Sarah Palin satser på politisk comeback

Sarah Palin som stilte til valg som visepresident sammen med John McCain i 2008, ønsker comeback i politikken og stiller opp i kongressvalget i høst fra Alaska. Donald Trump har uttalt sin støtte til Palin. På neste tirsdag vil velgerne i Alaska avgjøre om hun får plass i Representantenes hus..

NRK - nu

Kansas starter omtelling etter anklager om juks

Kansas har startet en delvis omtelling av stemmesedlene etter valget der et klart flertall stemte for å beholde retten til abort. Velgerne gikk inn for å beholde retten til abort med 59 mot 41 prosent. 165.

NRK - 30 minutter siden

Store branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogbranner. 300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt.

NRK - 30 minutter siden

Vänsterpartiet krever plass i Sveriges neste regjering

Det er et krav at Vänsterpartiet inngår i en eventuell sosialdemokratisk-ledet regjering etter valget i Sverige til høsten, sier partileder Nooshi Dadgostar til nyhetsbyrået TT ifølge NTB. Mandag meldte Centerns leder Annie Lööf at hun og hennes parti står klar til å inngå i en ny regjering, men betingelsen er som før at Vänsterpartiet holdes utenfor. 11.

NRK - 1 time siden

17 soldater drept i tyrkisk angrep

I Syria skal minst 17 soldater være drept i et tyrkisk luftangrep nær grensen til Tyrkia. Tyrkiske styrker og kurdiske soldater som kontrollerer området har skutt mot hverandre de siste dagene. Ifølge den syriske observatørgruppa SOHR ble soldatene drept i luftangrepet mot en syrisk stilling.

NRK - 1 time siden

Fikk 34 års fengsel for retweet

En 34 år gammel saudiarabisk kvinne er dømt til 34 års fengsel for ting hun har skrevet på Twitter, melder The Guardian. Salma al-Shehab er anklaget for å ha bidratt til å skape sosial uro og for å destabilisere nasjonal sikkerhet ved å republisere innhold fra dissidenter og aktivister. Salma al-Shehab er student ved Leeds University og ble arrestert da hun var hjemme i Saudi-Arabia på ferie..

NRK - 2 timer siden

Estland fjerner sovjetiske minnesmerker

Estland fjerner minnesmerker fra Sovjet-tiden, skriver landets statsminister Kaja Kallas på Twitter. Monumentene er symboler på undertrykkelse og okkupasjon, mener hun. Hun skriver også at de bidrar til å øke den sosiale spenningen i landet, hvor nær en firedel av innbyggerne er russisktalende..

NRK - 2 timer siden

Uenige om russisk turistnekt

De nordiske statsministrene og Tysklands forbundskansler fremsto samlede om både fornybar energi og forsvarssamarbeid. Men et spørsmål om russisk turistnekt fikk temperaturen til å stige. Etter en endring i UDIs regler i mai er det allerede svært vanskelig for russiske turister å få godkjent visum til Norge..

NRK - 2 timer siden

Siktet vedgår terror på Gotland

Mannen som er siktet for å ha drept den svenske psykiateren Ing-Marie Wieselgren på Gotland i juli, har erkjent straffskyld for terrorlovbrudd, skriver SVT. Den svenske 32-åringen er siktet for terror og terrorplanlegging, samt for drap, og er varetektsfengslet..

NRK - 3 timer siden

Nok en journalist drept i Mexico

En uavhengig journalist er funnet død i det nordlige Mexico. Han er den 14. journalisten som er drept hittil i år i Mexico.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com