NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 17:26

NRK - 18 jun 22 kl. 05:37

Satellittfoto viser nedgang i ukrainsk kornproduksjon

Analyser av satellittbilder fra det private amerikanske selskapet Maxar kaster nytt lys over krigens innvirkning på kornproduksjonen i Ukraina. Maxar har offentliggjort bilder som viser endringer sammenlignet med i fjor. Områdene med størst årlig prosentvis nedgang i kornproduksjonen er Tsjernihiv-regionen og Zjytomyr-regionen, med et fall på henholdsvis nesten 70 prosent og 67 prosent, melder BBC..
Les mer på NRK


Les mer om:
Maxar, Ukraina, Tsjernihiv, Zjytomyr, BBC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Satellittfoto, viser, nedgangi , ukrainsk, kornproduksjon
NRK - 19 aug 23 kl. 13:41

Hevder å ha skutt ned Ukrainsk droner i Russland – militærfly skadd

Det russiske forsvarsdepartementet sier søndag at de har skutt ned en ukrainsk drone over grensebyen Belgorod i Russland. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. NTB skriver også at et militærfly ble skadd da en militær flyplass i Russlands Novgorod-region ble truffet av en ukrainsk drone lørdag.

NRK - 04 apr 22 kl. 23:44

Satellittbilder: Lik i gatene i over 3 uker

Analyser av satellittfoto fra den ukrainske byen Butsja viser at likene av drepte ukrainere lå i gatene i flere uker, skriver New York Times. Russland hevder at likene ble plassert der etter at russiske styrker forlot byen 30. mars.

Klartale - 10 maj 22 kl. 14:39

Subwoolfer imponerte under prøvene

Tirsdag kveld er det første semifinale av Eurovision Song Contest. Det er en årlig musikkonkurranse. Subwoolfer er Norges bidrag.

Klartale - 12 maj 23 kl. 16:00

Farger Liverpool i gult og blått

Det er finale i musikk-konkurransen Eurovision lørdag. Artister fra flere land skal kjempe om seieren. Arrangementet finner sted i Liverpool i Storbritannia.

NRK - 03 jun 24 kl. 13:30

FN med nye tall over ødeleggelsene i Gaza

Rundt 55 prosent av alle bygninger på Gazastripen er enten helt, delvis eller trolig ødelagt i israelske angrep, ifølge en FN-analyse basert på satellittbilder. FNs byrå for analyse av satellittfoto (Unosat) har sammenlignet bilder tatt 3. mai med bilder tatt av Gazastripen tidligere.

NRK - 04 apr 23 kl. 17:19

Ukrainsk soldat sa seg delvis skyldig i russisk krigsforbrytersak

En ukrainsk soldat erkjente delvis straffskyld da han møtte som tiltalt i den første krigsforbrytersaken i Russland etter den russiske invasjonen av Ukraina. Den ukrainske marineinfanteristen Anton Tsjerednik møtte tirsdag som tiltalt i en domstol i den russiske byen Rostov-na-Donu like øst for Mariupol. Mens ukrainske myndigheter har ført flere rettssaker mot russiske soldater, skal dette være den første i sitt slag mot en ukrainsk soldat i Russland.

NRK - 20 apr 23 kl. 05:50

Norges første ukrainsk-ortodokse menighet er stifte

Norge har fått sin første ukrainsk-ortodokse menighet. I Hellige Jaroslav den vises menighet i Trondheim høres liturgien på ukrainsk. Den ukrainsk-ortodokse menigheten hadde sin første gudstjeneste med tilreisende prest forrige helg.

NRK - 19 aug 23 kl. 13:41

Hevder å ha skutt ned Ukrainsk droner i Russland

Det russiske forsvarsdepartementet sier søndag at de har skutt ned en ukrainsk drone over grensebyen Belgorod i Russland. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Senere melder forsvarsdepartementet at de også har avverget et ukrainsk droneangrep mot Moskva.

NRK - 12 okt 22 kl. 17:41

Nedgang på Oslo Børs

Nedgang i oljeprisen og fall for olje- og energiselskapene bidro til at hovedindeksen på Oslo Børs gikk ned 0,91 prosent til 1.107,24 poeng. Dagens mest omsatte aksje ble Equinor, som likevel falt med 1,4 prosent.

NRK - 01 jul 23 kl. 11:04

Stor nedgang på hotellovernattinger i nord i mai

NHOs regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen er bekymret for at den norske trafikken fortsetter å gå ned i Nord-Norge. I en pressemelding skriver NHO Arktis at etter det de betegner som «all time high» i overnattingstrafikken i mai 2022, så hadde overnattingsbedriftene i nord en nedgang i totaltrafikken på 13 prosent i mai 2023 sammenlignet med mai 2022. I Finnmark gikk overnattingen på hotell ned 20 prosent, mens i Troms var det 18 prosent.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 45 minutter siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..

NRK - 3 timer siden

Skulptur stjålet fra Stavanger domkirke – verdt 300.000 kroner

Klokken 12.10 rykket politiet ut på en melding om et innbrudd i Stavanger domkirke. En skulptur av stein er borte, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer

Politiet har fått melding om slagsmål mellom flere personer på Brakerøya i Drammen. Det er uavklart om noen er skadet. Politiet er på vei til stedet.

NRK - 2 timer siden

Reuters: Seks funnet døde på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme. Ifølge lokalt politi skal de døde ha blitt funnet på et hotellrom..

NRK - 1 time siden

Tate får fortsatt ikke forlate Romania

Den kontroversielle influenceren Andrew Tate får fortsatt ikke forlate Romania i påvente av en rettsak hvor han er siktet for menneskesmugling. Det kom en domstol i landet frem til tirsdag. Avgjørelsen om å ha fratatt Tate reisefriheten man har i EU har vært kontroversiell.

NRK - 3 timer siden

Til sykehus etter mc-ulykke i Vinje

En mann i 50-årene fra Litauen blir fraktet til sykehus etter å ha kjørt i en fjellvegg med motorsykkel på Dalsvegen i Vinje. Nødetatene er på stedet. Føreren skal være ved bevissthet, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

Reuters: Mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal flere personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Flere thailandske medier melder det samme..

NRK - 2 timer siden

Minst 50 drept i nye angrep i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter

Nye israelske bombeangrep i Gaza har tatt livet av minst 50 palestinere i ulike deler av enklaven, ifølge helsemyndighetene der. Klokka 14.41 skriver nyhetsbyrået Reuters at 21 er blitt drept bare i Khan Younis, der også 26 er såret i et luftangrep mot en teltleir.

NRK - 2 timer siden

Trolig seks døde etter mulig skyting på hotell i Bangkok

Ifølge lokalt politi skal seks personer være drept i en skyting på et hotell i Bangkok, melder Reuters. Reuters skriver videre at de jobber med å verifisere meldingene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com