NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 01:04

NRK - 02 dec 22 kl. 12:00

Sanna Marin hevdar Europa ikkje hadde klart seg utan USA

Finlands statsminister Sanna Marin meiner Europa ikkje er sterkt nok til å stå opp mot Russland utan hjelp frå USA. – Eg seier det rett ut: Europa er ikkje sterkt nok til å stå imot Russland, sa Marin i ein tale under eit besøk til Australia og New Zealand denne veka. Australia er den største bidragsytaren til Ukraina utanfor Nato. President Vladimir Putin sin invasjon av Ukraina har blottstilt nokre av EUs svakheiter og strategiske feilvurderingar overfor Russland, konkluderer Marin. – Vi ville vore i vanskar utan USA, sa ho i ein tale til tankesmia Lowy Institute i Sydney.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sanna Marin, Europa, Russland, USA, Marin, Australia, New Zealand, Ukraina, Nato, Vladimir Putin, EUs, Lowy Institute, Sydney, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sanna, Marin, hevdar, Europa, ikkje, haddeklart , segutan , USA
Klartale - 23 aug 22 kl. 14:45

Hvorfor måtte Finlands statsminister teste seg for narkotika?

Sanna Marin er Finlands statsminister. For en uke siden dukket det opp en video av henne. Den ble delt på flere sosiale medier.

NRK - 23 aug 22 kl. 16:05

Sanna Marin beklager etter nytt festbilde

Den finske statsministeren Sanna Marin beklaget tirsdag et bilde som ble tatt av to kvinner som var på fest i den offisielle residensen. Marin forklarte at hun hadde invitert venner til å ta badstu i statsministerboligen Villa Bjälbo etter rockefestivalen Ruisrock. – Dette bildet er ikke passende, og det burde ikke blitt tatt, sa Marin på en pressekonferanse i Helsingfors med president Sauli Niinistö.

NRK - 22 aug 22 kl. 16:44

Negativ narkotikatest for Finlands statsminister

Det ble ikke funnet narkotika i den finske statsministerens narkotikatest, det skriver det finske Statsrådet i en pressemelding. Narkotikatesten ble tatt 19. august etter at det ble lekket flere festvideoer av statsministeren, Sanna Marin, i sosial medier.

NRK - 24 aug 22 kl. 13:41

Sanna Marin: – Jeg er bare et menneske

Den finske statsministeren Sanna Marin holdt i dag en tale for finske medier i byen Lahti. Da snakket hun blant annet om uka som har vært og om de private videoene som har sirkulert av henne på nett. – Jeg er bare et menneske.

Klartale - 01 nov 22 kl. 13:45

Lover å støtte Ukraina og Moldova

Nærmere et halvt år er gått siden Sverige og Finland sendte sine søknader til Nato. De ønsker å bli en del av forsvars-samarbeidet.Under samme tid har svenskene fått ny regjering.

NRK - 13 sep 22 kl. 13:19

Finlands statsminister oppfordrer til europeisk samhold

Finlands statsminister Sanna Marin oppfordrer til samhold i EU mot det hun kaller russisk utpressing på energifeltet. Hun vil også ha flere sanksjoner. Marin kom med appellen i en tale tirsdag i EU-parlamentet i Strasbourg, dagen før EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen legger fram sin årlige Status i EU-tale, som ventes å bli sterkt preget av krigen i Ukraina.

NRK - 03 dec 22 kl. 02:50

Marin: Europa er i trøbbel uten USAs støtte

Finlands statsminister Sanna Marin sier til BBC at Europa ville være i trøbbel uten amerikansk støtte. Hun sier at Europa ikke er sterke nok alene til å stå opp mot Russlands invasjon i Ukraina, og at Europa er avhengig av støtte fra USA. USA er det landet som bidrar mest med militærhjelp til Ukraina.

VG - 23 aug 22 kl. 15:07

Sanna Marin beklager etter nytt festbilde

Den finske statsministeren Sanna Marin beklaget tirsdag et bilde som ble tatt av to kvinner som var på fest i den offisielle residensen..

NRK - 01 nov 22 kl. 10:56

Sverige og Finland vil vente med atomvåpen-diskusjon

Sverige og Finland vil foreløpig ikke ta stilling til om det kan bli aktuelt å utplassere atomvåpen på deres jord om de blir Nato-medlemmer. Det bekreftet statsminister Ulf Kristersson og statsminister Sanna Marin på en pressekonferanse i forbindelse med det nordiske toppmøtet i Helsingfors tirsdag. Finland ikke vil kreve forbehold for medlemskap på dette tidspunktet, sier Marin.

NRK - 04 nov 22 kl. 13:15

Finlands statsminister reinvaska etter festsak

Det finske sivilombodet seier statsminister Sanna Marin ikkje forsømte pliktene sine som statsminister då ho deltok på ein fest i august. Grunnen til klagene var ein lekka video frå festen som viste statsministeren danse. Marin har forklart at ho hadde hatt ein kveld saman med venner, og at videoen blei filma i private rom.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 30 minutter siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 1 time siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 2 timer siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 2 timer siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 2 timer siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 3 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com