NRK > Nyheter

Thursday, 21 October, 16:58

NRK - 17 sep 21 kl. 02:32

Sanksjoner mot kuppmakere

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas innfører sanksjoner mot Guinea og landets kuppmakere, og krever at de utsteder valg innen et halvt år. Ecowas fryser midler tilhørende kuppmakerne og deres familiemedlemmer, og gir dem samtidig reiseforbud. Kuppmakeren Mamady Doumbouya tok makten i Guinea 5. september og pågrep president Alpha Conde, noe som utløste internasjonal fordømmelse..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ecowas, Guinea, Mamady Doumbouya, Alpha Conde

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sanksjonermot , kuppmakere
NRK - 03 jun 21 kl. 15:58

EU varsler nye Myanmar-sanksjoner

EU kommer til å innføre ytterligere sanksjoner mot militærjuntaen i Myanmar i løpet av de neste dagene, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell til Reuters. Både EU, USA og Storbritannia har fra før innført en rekke sanksjoner mot Myanmar..

NRK - 25 jun 21 kl. 10:36

Yara vil overholde sanksjoner

Yara vil overholde gjeldende sanksjoner overfor Hviterussland. Det skriver selskapet i en e-post til NRK. EU innførte torsdag omfattende sanksjoner mot Hviterussland etter det som landet kaller «kapringen av et Ryanairfly 23.

NRK - 22 jul 21 kl. 22:07

USA med sanksjoner mot Cuba

Over 100 personer er arrestert på Cuba etter protester mot regjeringen. Det har fått USA til å innføre sanksjoner mot forsvarsministeren og innenriksdepartementet på Cuba. – USA fordømmer massefengslingen og skinnprosessene på Cuba og kommer til å fortsette å rette sanksjoner mot personer som er ansvarlig for undertrykkelsen av det cubanske folk, heter det i en uttalelse fra presidenten.

NRK - 23 aug 21 kl. 06:57

G7 vil vurdere sanksjoner

På et videotoppmøte for G7-landene tirsdag, vil Storbritannia be resten av gruppen vurdere mulige sanksjoner mot Taliban, sier kilder nær regjeringen. Britene mener sanksjoner og stans i bistand bør være aktuelt dersom Taliban bryter med menneskerettighetene eller lar Afghanistan bli tilfluktssted for militante grupper, sier kilden til Reuters. USAs president Joe Biden sa på en pressekonferanse søndag kveld at han støtter den britiske linjen..

VG - 26 maj 21 kl. 14:47

FN holder krisemøte om Mali-kupp

Presset på de militære i Mali øker, etter at kuppmakere pågrep presidenten og statsministeren. Rundt 70 norske soldatene i landet følger spent med..

NRK - 15 jun 21 kl. 03:33

13 politikere arrestert i Nicaragua

Nicaraguas regjering forsvarer arrestasjonene av 13 opposisjonspolitikere, blant dem fire presidentkandidater, og hevder de er kuppmakere med USA i ryggen. Regjeringen og president Daniel Ortega sier de 13 er mistenkt for handlinger som undergraver landets uavhengighet. Pågripelsene har blitt møtt med skarp internasjonal kritikk, særlig fra USA.

NRK - 05 sep 21 kl. 23:10

Kuppmakere innfører portforbud

Det er innført nasjonalt portforbud i det vestafrikanske landet Guinea etter at spesialstyrker skal ha tatt makten i et militærkupp søndag. President Alpha Condé er pågrepet og avsatt, regjeringen er oppløst og grensene og luftrommet er stengt, opplyste oberstløytnant Mamady Doumbouya på statlig tv søndag kveld. Et par timer senere meldte AFP at det er innført nasjonalt portforbud i landet..

E24 - 27 maj 21 kl. 12:13

EU-topp: Sanksjoner kan ramme hviterussisk eksport

EUs utenriksministre diskuterer torsdag sanksjoner mot Hviterussland. Tiltakene kan ramme eksportvarer som gass og gjødsel, sier EUs utenrikssjef til AFP..

NRK - 29 maj 21 kl. 03:15

USA-sanksjoner mot Hviterussland

USA innfører sanksjoner mot Hviterussland etter at landet omdirigerite et passasjerfly og tvang det til å lande i Minsk. Det hvite hus omtaler omdirigeringen av Ryanair-flyet og arrestasjonen av aktivisten Roman Protasevitsj som en "krenkelse av internasjonale normer". De amerikanske sanksjonene retter seg mot ni hviterussiske statseide selskaper og sentrale skikkelser i apparatet rundt president Aleksandr Lukasjenko.

E24 - 29 maj 21 kl. 08:17

USA innfører sanksjoner mot Hviterussland

USA innfører sanksjoner mot Hviterussland for omdirigeringen av et passasjerfly, som ble tvunget til å lande i Minsk. Like etter ble en opposisjonell pågrepet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Finn Remen fra Unit Five er død

Finn Remen fra Hammerfest-bandet Unit Five døde natt til torsdag. Musikeren ble 64 år gammel. Det var iFinnmark som først omtalte saken.

NRK - 30 minutter siden

Pfizer: Tredjedosen svært effektiv

En tredje vaksinedose utviklet av Pfizer/Biontech er 95,6 prosent effektiv mot infeksjoner, viser testdata som utviklerne la fram torsdag, skriver NTB. I fase tre av testen deltok 10.000 personer over 16 år på et tidspunkt da delta var den dominerende varianten, heter det.

NRK - 30 minutter siden

24 døde av alkoholforgiftning

Antallet som har dødd av alkoholforgiftning i Russland har nå økt til 24. Myndighetene medlte lørdag at antallet var 18 personer. Masseforgiftningen skal være knyttet til illegal alkohol som inneholdt metanol.

NRK - 45 minutter siden

Kidnappingsrekord på Haiti

I fjor var det snaut 800 kidnappinger på Haiti. Innen 16. oktober var det registrert 782 kidnappinger på øya.

NRK - 1 time siden

Gikk på skjær i Færder

To personer har gått på skjær med båten og sitter og venter på redning, informerer vaktleder i sørøst 110, Marthin Haugen. Begge personene skal sitte på trygg grunn i nærheten av Haneflu i Færder mens brannvesenet er på vei. Det er meldt om mye vind og en del sjø i området, forteller Haugen..

NRK - 1 time siden

Satser på ny regjering i desember

I Tyskland håper de sosialdemokratiske SPD, og koalisjonspartiene De grønne og FDP å ha ny regjering klar i starten av desember, skriver NTB. Regjeringen skal ledes av Olaf Scholz. Dersom de tre partiene lykkes med å få på plass sin regjering alt i starten av desember, blir Angela Merkel ikke Tysklands lengstsittende statsminister siden 2.

NRK - 1 time siden

Støre: Ikke grunnlag for uro

Statsminister Jonas Gahr Støre sier de følger koronasituasjonen og vil informere Stortinget og befolkningen ved behov. – Det må ha skjedd noe siden torsdag til i dag som gir grunn til uro når man nå vil ha en orientering fra statsministeren i Stortinget, sier Støre som svar på Erna Solbergs innlegg. – En samlet regjering lot seg oppdatere av helsemyndighetene på lørdag.

NRK - 1 time siden

Solberg ber om Støres koronstrategi

Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens koronastrategi. – Vi ser at innleggelsene øker igjen. Vi ser fra veldig mange andre land i Europa at det er en oppblomstring i pandemien.

NRK - 1 time siden

Utviklingsministeren til Glasgow

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow. I begrunnelsen for hvorfor Tvinnereim drar til møtet vises det til at fattige land rammes hardest av klimaendringene. – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest.

NRK - 2 timer siden

Dømt for voldtekt

En mann er i Telemark tingrett dømt til fire og et halvt år i fengsel etter en voldtekt på Notodden i 2018. Mannen hevdet at den seksuelle omgangen var frivillig, men ble ikke trodd av retten. Han er også dømt til å betale den fornærmede kvinnen 150.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt