NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:27

NRK - 01 jul 23 kl. 17:04

Sanchez lover Ukraina-pakke til en verdi av 650 millioner

Spanias statsminister Pedro Sánchez er i Kyiv for å møte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lørdag og lover en hjelpepakke verdt 650 millioner kroner. Ukraina-pakken skal hjelpe landet finansiere små og mellomstore ukrainske forretningsvirksomheter, sier Sanchez i en tale til den ukrainske nasjonalforsamlingen. Besøket finner sted på den første dagen av Spanias formannskap i EU. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Pedro Sánchez, Kyiv, Ukrainas, Volodymyr Zelenskyj, Sanchez, Spanias, EU, NTB, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sanchez, lover, Ukraina-pakke, tilen , verdiav , 650, millioner
Klartale - 10 jan 22 kl. 06:00

Kan Russland gå til krig mot Ukraina?

Russiske soldater står klare ved grensa til Ukraina. Rundt 100.000 soldater og mye utstyr, sier Jakub M.

NRK - 01 jul 23 kl. 11:25

Sanchez sparker i gang EU-formannskapet med Kyiv-besøk

Spanias statsminister Pedro Sánchez er i Kyiv for å møte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lørdag, på den første dagen av Spanias formannskap i EU. – Jeg ønsket at det spanske EU-formannskapet skulle starte sammen med Zelenskyj, skriver Sanchez i en Twitter-melding lørdag morgen, som inkluderer bilder av at han ankommer togstasjonen i Kyiv. Sanchez sier formålet med reisen er å formidle Europas fortsatte solidaritet med Ukraina.

Klartale - 24 feb 24 kl. 06:00

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

Klartale - 05 okt 23 kl. 11:00

– Hjelpen vi får fra Norge er unik

Ukraina har et enormt behov for hjelp. Rundt halvparten av folket trenger humanitær nødhjelp. Det betyr hjelp som redder liv og lindrer nød.

Klartale - 29 apr 24 kl. 06:00

Ukraina trenger hjelp fra andre land for å klare seg

Russlands angrep på Ukraina fortsetter. Onsdag var det dag nummer 798 av krigen.Krigen har ført til store skader.

NRK - 16 nov 23 kl. 13:29

Spania: Godkjenner ny periode for statsministeren

Det spanske parlamentet godkjente torsdag en ny periode for Pedro Sanchez som statsminister i landet, melder Reuters. Sanchez ble gjenvalgt som Spanias statsminister med støtte fra 179 av totalt 350 seter i parlamentet. Støtten fra to katalanske separatistpartier, som krevde en kontroversiell amnestiavtale i bytte mot stemmene deres, var nøkkelen til at Sanchez vant avstemningen..

NRK - 29 apr 24 kl. 11:07

Sanchez blir sittande som statsminister i Spania

Den spanske statsministeren Pedro Sanchéz seier han blir sittande, etter at han vurderte å gi seg, melder El Pais, Sanchez kunngjorde i førre veke at han vurderte å trekke seg på grunn av det han meinte var ein trakasseringskampanje mot kona hans, Begona Gomez. Onsdag kom meldinga om at Gomez blei etterforska for å ha misbrukt stillinga si. Det var ei lita, ytre høgre-orientert fagforeining som stod bak skuldinga.

Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir Natos toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

NRK - 04 dec 23 kl. 17:28

Ukraina-pengene tar snart slutt uten ny støttepakke, ifølge Det hvite hus

Budsjettdirektøren i Det hvite hus advarer speaker Mike Johnson og andre kongressledere om at USA snart går tom for tid og penger til Ukraina. – Jeg vil være tydelig: Uten handling fra Kongressen går vi tom for ressurser til å skaffe mer våpen og utstyr til Ukraina innen slutten av året, skriver Shalanda Young i et brev til lederne i Representantenes hus og Senatet som ble sendt mandag. President Joe Bidens regjering ba i oktober Kongressen om nesten 106 milliarder dollar til å finansiere våpen og økonomisk bistand til Ukraina og Israel og bevilgninger til USAs grensesikkerhet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 15 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 30 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com