NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 12:26

NRK - 12 aug 22 kl. 05:37

Samsung-arving benådet

Samsung-arving og selskapets de facto leder, Lee Jae-yong, er blitt benådet etter at han i fjor ble dømt for korrupsjon. Lee ble i januar i fjor dømt til tre års fengsel for bestikkelser og underslag. Han ble løslatt i august. Benådingen gjør at han kan gjenoppta sin sentrale stilling i Samsung. I dommen ble han opprinnelig nektet å inneha slike stillinger i fem år.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jae, Samsung, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Samsung-arving, benådet
NRK - 27 apr 22 kl. 23:44

3000 benådet i Egypt

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har benådet over 3.300 fanger. Blant dem er en journalist som var dømt for spredning av falske nyheter.

NRK - 28 jul 22 kl. 03:55

Driftsoverskuddet til Samsung økte med 12 prosent

Elektronikkgiganten Samsung økte driftsoverskuddet med 12 prosent i andre kvartal- Tross globale problemer i forsyningskjedene, kunne Samsung notere seg et rekordoverskudd i konsernets halvledervirksomhet. Selskapet sier det både har utvidet sortimentet og økt leveransene av databrikker til sin kunder over hele verden. Brorparten av verdens databrikker produseres av to selskaper.

NRK - 17 jul 22 kl. 16:31

Iran benåder over 2.000 fanger

Irans øverste leder, ayatolla Ali Khamenei, har benådet eller omgjort straffene til 2.272 fanger, deriblant dødsdømte, opplyser statlige kilder søndag. Benådningen skjer i forbindelse med de religiøse høytidene id al-adha og Ghadir, som begge markeres denne måneden, heter det i en uttalelse på Khameneis nettsted.

NRK - 24 okt 22 kl. 18:50

Fengslet aktivist benådet i Egypt

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har benådet aktivisten Zyad el-Elaimy, som ble pågrepet og fengslet etter å ha blitt intervjuet av BBC i 2019. 42-åringen var en av lederne under protestene som i 2011 førte til president Hosni Mubaraks fall, og han ble seere valgt inn i den egyptiske nasjonalforsamlingen. I 2019 ble menneskerettsadvokaten pågrepet, anklaget for å ha oppmuntret til «uro mot staten» og i mars 2020 ble han dømt til ett års fengsel for «spredning av falske nyheter» under et intervju med britiske BBC.

NRK - 22 nov 22 kl. 04:43

Biden benådet kalkuner før Thanksgiving

Joe Biden utøvet mandag sin myndighet som amerikansk president til å benåde to kalkuner og reddet dem fra å bli servert under en kommende Thanksgiving-middag. – Jeg benåder herved Chocolate og Chip, sa Biden under en seremoni på plenen utenfor Det hvite hus, en begivenhet som har blitt en tradisjon. Kalkunene kommer fra en gård i North Carolina og er oppkalt etter presidentens favoritt-iskrem, fortalte Biden til flere skolebarn som deltok på arrangementet.

NRK - 03 maj 23 kl. 10:09

Myanmar-juntaen har benådet over 2.000 fanger

Militærjuntaen i Myanmar har benådet over 2.153 fanger i forbindelse med en buddhistisk helligdag. Juntaen sier at det er politiske fanger som er benådet.

NRK - 27 maj 22 kl. 16:30

Benåder Salem-heks 329 år etter dom

Mellom 1692 og 1693 ble flere titalls kvinner hengt for å være hekser i Salem i USA. Nå er den siste kvinnen som ble dømt for å være heks benådet, melder The Independent. Elizabeth Johnson Jr ble dømt for å være heks som 22-åring, men ble aldri henrettet.

NRK - 26 apr 22 kl. 14:14

Biden kunngjorde sine første benådninger

USAs president Joe Biden brukte for første gang retten til å benåde straffedømte. Tirsdag benådet han Abraham Bolden (86), Betty Jo Bogans (51) og Dexter Jackson (52). Alle tre hadde sonet ferdig, og benådningen blir derfor sett mest på som en anerkjennelse av hva de har oppnådd etter løslatelsen, melder NTB.

NRK - 24 dec 22 kl. 03:56

Bolsonaro benåder fengselsansatte

Brasils president Jair Bolsonaro benåder sikkerhetsstyrker som er dømt for forbrytelser begått for mer enn 30 år siden. Det kan omfatte de ansvarlige for fengselsmassakren i 1992. Den avtroppende presidenten har i tråd med tradisjonen kommet med benådninger i jula.

NRK - 26 mar 23 kl. 16:36

Russland benådar 5000 kriminelle Wagner-soldatar

Over 5000 kriminelle som har kjempa for det private militære selskapet Wagner-gruppa mot Ukraina er benåda av russiske styresmakter. Fleire tusen menn i russiske fengsel har blitt rekrutterte til Wagner-gruppa, der dei har fått moglegheit til å bli slopne fri mot å delta i krigen i Ukraina. – Til no har over 5000 menneske blitt lauslatne og benåda etter å ha fullført kontraktane deira med Wagner, seier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin på Telegram.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

India: Kvinner får en tredel av plassene i parlamentet

Det indiske parlamentet har vedtatt en lov som garanterer at en tredel av setene i det mektige underhuset skal innehas av kvinner. Forslaget ble torsdag vedtatt i underhuset med 454 mot 2 stemmer for og i overhuset med 214 mot 0. Partiene i parlamentet har brukt hele 27 år på å enes om ordlyden i forslaget, og loven blir omtalt som en milepæl for likestilling og kvinners rettigheter i India.

NRK - 15 minutter siden

Foreningen Fri fikk Humanistprisen

Foreningen Fri er tildelt Humanistprisen 2023 for arbeidet og håndtering i tiden etter terrorangrepet mot London pub i fjor sommer. Foreningen mottok prisen på Human-Etisk Forbunds landsmøte fredag kveld. Humanistprisen er på 100.

NRK - 1 time siden

Iraks statsminister til Moskva

Iraks statsminister Mohammed Shia Al-Sudani skal besøke Moskva i løpet av de neste ukene, heter det i en uttalelse fra det irakiske utenriksdepartementet lørdag..

NRK - 1 time siden

Hotellgjester måtte evakueres fra skogbrann på Sicilia

To personer mistet livet og 700 turister måtte evakueres fra et hotell etter skogbranner på Sicilia i natt. Hotellgjestene ble evakuert fra et hotell i nærheten av byen Cefalu. Gjestene måtte fraktes til en lokal idrettshall da flammene kom nærmere.

NRK - 2 timer siden

Ukraina: Russiske flåtesjefer drept i angrep

Ukraina hevder at det de omtaler som «senior russiske flåtesjefer» er blitt drept i angrepet på Sevastopol fredag, melder AFP. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om navn. Ukraina angrep Svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim fredag.

NRK - 2 timer siden

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død. Hun ble 91 år gammel. Ryste døde torsdag, skriver Varden.

NRK - 8 timer siden

Stort kvikkleireskred på E6 nær Göteborg – flere skadd

Et stort kvikkleireskred forårsaket av regn gjør at E6 er stengt i begge retninger ved Stenungsund, nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. – Tre skadde er fraktet til sykehus, opplyser vakthavende befal Fredrik Flyberg i politiet til nyhetsbyrået TT..

NRK - 3 timer siden

Funn av død person i utbrent campingvogn

Lørdag ble nødetatene varslet om brann i en campingvogn i Stord kommune. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen, og etter en stund ble det gjort funn av en død person inne i brannruinene. – Politiet arbeider ut i fra flere hypoteser, men det er per nå ikke noe som indikerer at det foreligger en straffbar handling i forbindelse med brannen.

NRK - 3 timer siden

Fant nesten 200 kilo kokain blant agurker

Nesten 200 kilo kokain og flytende metamfetamin ble forrige uke funnet i to trailere ved en grenseovergang mellom USA og Mexico, opplyser grensevakten i USA. Begge funnene var ved grenseovergangen i Otay Mesa i San Diego, heter det i en pressemelding fra grensevakten. Det første funnet ble gjort 12.

NRK - 3 timer siden

Bil kjørte på elg og havnet på taket

En bil har kjørt på en elg i Melhus lørdag morgen. Bilen havnet på taket etter ulykken, og føreren har kommet seg ut av kjøretøyet, opplyser politiet. Elgen har stukket til skogs, og viltnemnda er varslet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com