NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 16:14

NRK - 03 juni 21 kl. 16:48

Samiske synspunkter skal høres

Med 71 mot 14 stemmer vedtok Stortinget en endring i Sameloven som skal sikre at samiske synspunkter blir hørt også i lokalpolitikken. Myndighetenes konsultasjonsplikt blir nå lovfestet, og den skal gjelde både for både stat, fylkeskommuner og kommuner. – Konsultasjoner handler om at myndighetene plikter å ta oss med tidlig inn i beslutningsprosesser, hvor målet er å oppnå enighet om en sak, sier sametingspresident Aili Keskitalo (NSR). Ved at også samiske synspunkter blir en del av beslutningsprosessene, fører det til et bedre beslutningsgrunnlag, mener hun. Kun Frp stemte imot loven.
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Sameloven, Aili Keskitalo, NSR, Frp

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Samiske, synspunkter, skal, høres
NRK - 04 juni 21 kl. 09:32

Sametingsrådet skal involveres mer

Stortinget har vedtatt en lovfestet plikt til å konsultere Sametinget og andre representanter for berørte samiske interesser i saker som angår samer, melder NTB. – Konsultasjoner sikrer at samenes synspunkter blir del av beslutningsprosessene, sier sametingspresident Aili Keskitalo..

NRK - 08 juni 21 kl. 23:22

Sier unnskyld til det samiske folk

Den svenske kirken skal gi en offisiell beklagelse til det samiske folket for overgrepene i fortiden. Kirkens gransking og kartlegging av den tidligere behandlingen av samene har pågått siden 2011 og ble publisert i 2016..

NRK - 18 juni 21 kl. 14:54

Ikke alle lettelser gjelder i Oslo

Fra denne uken følger Oslo de nasjonale reglene, men med disse unntakene: – Forbudet mot russefeiring i russebuss videreføres til og med 4. juli. – Påbud om hjemmekontor videreføres til og med 4.

NRK - 14 april 21 kl. 14:14

Forsvaret taus om sykehuspolitikk

Ordfører i Åmot, Ole Erik Hørstad, ønsker at Forsvaret skal engasjere seg i kampen for akuttsykehus i Elverum, og viser til økt aktivitet i Rena Leir og Terningmoen. Men Forsvaret svarer at de ikke har noen synspunkter på sykehuspolitikken i Norge..

NRK - 09 april 21 kl. 20:47

Vil se på ransakingsregler

Riksadvokaten skriver i en pressemelding at det trengs en klargjøring om ransaking i narkotikasaker. I brevet viser Riksadvokaten til debatten om rusreformen og skriver at det både inne politiet og påtalemyndigheten hersker ulike synspunkter og usikkerhet om ransakingsreglene..

NRK - 28 mai 21 kl. 08:20

Vil styrke bånd til Storbritannia

Ungars statsminister Viktor Orban sier at landet hans må bygge nye relasjoner til Storbritannia etter Brexit. Det sier han i forkant av et møte med den britiske statsministeren Boris Johnson. – Storbritannia og Ungarn delte ofte synspunkter, no som skapte en form for balanse innenfor EU.

NRK - 19 juni 21 kl. 20:33

UD ønsker dialog med Iran

– Vi har registrert resultatet av presidentvalget i Iran og notert oss den lave valgdeltakelsen. Vi ønsker å ha et best mulig bilateralt forhold og opprettholder dialog også i vanskelige tider. Iranske myndigheter er godt kjent med norske synspunkter, sier statssekretær Audun Halvorsen (H) i Utenriksdepartementet til NTB.

Aftenposten - 20 juni 21 kl. 00:47

Hamilton og Verstappen uenige om forklaring: – De kan ikke skylde på oss

Formel 1-rivalene Lewis Hamilton og Max Verstappen har to ulike synspunkter på forklaringen til dekkprodusent Pirelli..

VG - 20 juni 21 kl. 00:47

Hamilton og Verstappen uenige om forklaring: – De kan ikke skylde på oss

Formel 1-rivalene Lewis Hamilton og Max Verstappen har to ulike synspunkter på forklaringen til dekkprodusent Pirelli..

NRK - 22 juni 21 kl. 17:26

Vindkraft-avgift sendt på høring

Regjeringens forslag om å innføre produksjonsavgift på vindkraftverk fra 2022 ble tirsdag sendt ut på høring. Formålet med høringen er å få høringsinstansenes synspunkter på den tekniske utformingen av avgiften, samt valg av avgiftsmodell, opplyser Finansdepartementet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Lange køer på E18 mot Drammen

Det har vært en trafikkulykke i Lier på E18 i Lierbakkene retning Drammen torsdag ettermiddag. Det er ifølge politiet 8 biler som har vært involvert, men alle i bilene skal ha sluppet unna uten alvorlige skader. Det er omkjøring om Tranby helt til alle involverte biler er ute av veibanen..

NRK - 2 minutter siden

18 sivile drept i angrep i Niger

Minst 18 sivile er drept i et nytt angrep vest i Niger, nær grensa til Mali, opplyser en lokal tjenestemann onsdag ifølge NTB. Angrepet fant sted i landsbyen Deye Koukou i Banibangou-området, der 14 sivile ble drept søndag, opplyser en lokal folkevalgt til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 45 minutter siden

Syklist alvorlig skadet i Oslo

Nødetatene var i Schweigaards gate ved St. Halvards gate klokken 15:20. Det har vært en trafikkulykke mellom en syklist og en bil.

NRK - 15 minutter siden

Advarer mot «kjøttetende bakterier»

Ti personer har fått infeksjoner fra «kjøttetende bakterier» etter bading i Oslofjorden i sommer. FHI ber folk være på vakt hvis et sår endrer seg etter en tur i sjøen..

NRK - 15 minutter siden

Oppjusterer dødstall etter flom

Minst 150 mennesker har mistet livet i flom i et fjellområde nord i Afghanistan som kontrolleres av Taliban, melder NTB. Kraftig regnvær onsdag kveld forårsaket styrtfloden, opplyser Talibans talsmann Zabihullah Mujahed..

NRK - 30 minutter siden

Inflasjonen i Tyskland

Prisene på forbruksvarer i Tyskland økte med 3,8 prosent i juli, viser foreløpige beregninger. Inflasjonen er for første gang siden 2008 over 3 prosent, melder NTB..

NRK - 45 minutter siden

Ulykke mellom bil og syklist i Oslo

Nødetatene er i Schweigaards gate ved St. Halvards gate. Det har vært en trafikkulykke mellom en syklist og en bil.

NRK - 1 time siden

Bøtelagt etter filming av bilulykke

En mann har fått et forelegg på 5500 kroner for å ha filmet et trafikkuhell langs E6 på Skullerud i Oslo, ifølge Avisa Oslo. Ulykken i inngående kjøreretning endte med store materielle skader, men det er ikke meldt om personskader..

NRK - 1 time siden

22.520 meldinger om bivirkninger

Meldinger om mistenkte bivirkninger etter koronavaksine gir ikke grunnlag for endrede anbefalinger, ifølge Legemiddelverkets bivirkningsrapport som ble publisert torsdag. Det har nå kommet 22.520 meldinger.

NRK - 1 time siden

Skal være lettere skadet

De tre personene i 20-årene som var om bord i fritidsbåten som kjørte på land på Sør-Hidle i Strand i natt, skal være uskadd eller lettere skadd, ifølge politiet. – Ut fra beskrivelsen jeg har fått, har de hatt flaks. Båten har gått på land, men kunne like så greit kjørt i en fjellvegg.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt