VG > Sport

Friday, 12 August, 05:17

VG - 27 jun 22 kl. 11:07

Samiske artister: – Får beskjed om å ikke snakke mellom låtene

To beskjeder går igjen når Risten Anine Kvernmo Gaup (32) og andre samiske artister VG har intervjuet får spilleoppdrag: Koftekrav og taleforbud..
Les mer på VG


Les mer om:
Risten Anine Kvernmo Gaup, VG

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Samiske, artisterFår , beskjedom å , ikke, snakke, mellom, låtene
NRK - 19 apr 22 kl. 07:32

39 millionar kroner til samiske aviser

Aviser som har den samiske befolkninga som målgruppe, kan søke Medietilsynet om støtte. Dei skal fordele 39 millionar kroner til samiske aviser. Målet er å legge til rette for demokratisk debatt, meiningsdanning og språkutvikling.

NRK - 21 mar 22 kl. 09:49

Kritikk mot høyesterett fra samisk hold

- Kritikken mot høyesterett fra samisk hold er berettiget, sa sametingspresident Silje Karine Muotka i sitt innlegg på høyesteretts seminar om samiske saker. Muotka nevnte flere eksempler på saker hvor høyesterett har vist manglende kompetanse i samiske saker, som bl.a.

Klartale - 29 apr 22 kl. 06:15

Disse festivalene kan du besøke i sommer

Lengter du etter å stå tett i tett på ei gresslette og lytte til god musikk? Eller hoppe opp og ned til musikken fra bandet der foran?Pandemien satte festival-livet på pause.

NRK - 10 maj 22 kl. 14:11

Krever pressestøtte tilbakebetalt fra samisk avis

Medietilsynet har sendt et forhåndsvarsel til Sámimag om at avisen må betale tilbake 4,4 millioner kroner, skriver tilsynet i en pressemelding. De avslår Sámimags søknader om støtte for 2019 og 2020 etter Medieklagenemndas vedtak om at den samiske avisen ikke oppfylte kravet om minst 48 årlige utgaver. Magasinet har fått utbetalt 11,9 millioner kroner i støtte for 2019 og 2020 gjennom støtteordningen for samiske aviser.

VG - 07 mar 22 kl. 18:54

Vil ha ny kommunegrense - uten samiske bygder

HAMARØY (VG) Regjeringens invitasjon om å oppheve kommunesammenslåingen har splittet Hamarøy kommune – og rystet deler av det samiske miljøet..

NRK - 10 apr 22 kl. 09:10

Samiske interesser skal styrkes i vindkraft-behandlingen

Når det igjen åpnes for behandling av søknader om å bygge ut vindkraft på land, vil Olje- og energidepartementet legge mer vekt på interessene til reineierne. – Hensynet til samiske interesser skal styrkes i behandlingen av vindkraft. Samlet belastning for reindriften av tiltaket skal vektlegges i konsesjonsbehandlingen, skriver statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) i Olje- og energidepartementet i en epost til NTB.

NRK - 10 apr 22 kl. 15:26

-Samiske interesser skal styrkes om vindkraft

Hensynet til samiske interesser skal styrkes i behandlingen av vindkraft, skriver statssekretær Elisabet Sæther(A) i en e-post til NTB. Samlet belastning for reindriften skal vektlegges i konsesjonsbehandlingen, heter det videre. Fredag ble det kjent at regjeringen åpner for mer vindkraft på land etter tre års pause..

NRK - 10 apr 22 kl. 23:20

Samerådet stanser samarbeid med Russland

Samerådet stopper alt samarbeid med samiske organisasjoner i Russland, sier presidenten i Samerådet, Christina Henriksen, til NRK. Det har vakt oppsikt at visepresident Ivan Matrehkin i Samerådet har uttrykt støtte til den russiske krigføringen i Ukraina. Samerådet er et samarbeidsorgan for samiske organisasjoner i Norge, Sverige, Finland og Russland..

VG - 30 jun 22 kl. 21:26

Samisk festivalsjef om koftekrav og taleforbud: – Ikke overrasket

Riddu Riđđu-festivalsjef og sametingsrepresentant Sandra Márjá West (31) vil ha slutt på koftekrav og marginalisering av samiske artister gjennom taleforbud..

NRK - 18 mar 22 kl. 10:25

Per Heimly får en joik i årets Sami Grand Prix

Loga sámegillii. 12 artister deltar i den store samiske musikkkonkurransen Samisk Grand Prix, som arrangeres i Kautokeino påskelørdag. Konkurransen Samisk Grand prix kan sammenlignes med Melodi Grand Prix.

Fler nyheter fra VG

VG - 2 timer siden

Folkemengde samlet seg rundt gissel-banken: – Gi ham pengene

Bevæpnet tok han seg torsdag inn i en bank, og truet med å sette fyr på seg selv. Av folkemengder utenfor er Bassam al-Sheikh Hussein (42) blitt hyllet under gisseldramaet i Beirut..

VG - 5 timer siden

Lillestrøm åpen om Lehne Olsen-interesse

ANTWERPEN (VG) Lillestrøm er på spissjakt og utelukker ikke at deres tidligere storscorer Thomas Lehne Olsen (31) kan være aktuell å hente «hjem»..

VG - 6 timer siden

Anne Heche var påvirket av narkotika under kollisjon

Hollywood-stjernen Anne Heche (53) hadde narkotika i blodet da hun kolliderte og kjørte ti meter inn i et hus i Los Angeles..

VG - 6 timer siden

Isabel Raad bekrefter brudd

Influencer og TV-profil Isabel Raad og kjæresten har gjort det slutt. Det bekrefter Raad på sin Instagram-profil..

VG - 7 timer siden

Lillestrøm utslått av Europa: – Det er lærdom i dette

ANTWERPEN (Royal Antwerp – Lillestrøm 2–0, 5–1 sammenlagt) Oppgaven ble for tung for Lillestrøm, som takker farvel til Europa-spill for denne gang..

VG - 7 timer siden

Viking klare for playoff – tross tap

(Sligo Rovers – Viking 1–0, 2–5 sammenlagt) Viking er klare for playoff i Conference League, til tross for svakt resultat i Irland..

VG - 9 timer siden

Casper Ruud fikk advarsel etter toalett-krangel

(Ruud – Bautista Agut 1–1, kampen pågar) Tennisstjernen Casper Ruud ble irettesatt av dommeren fordi nordmannen ikke brukte en toalett-pause riktig..

VG - 9 timer siden

Casper Ruud fikk advarsel etter toalett-krangel med dommeren

(Ruud – Bautista Agut 0–1, kampen pågar) Tennisstjernen Casper Ruud ble irettesatt av dommeren fordi nordmannen ikke brukte en toalett-pause riktig..

VG - 9 timer siden

Arktis varmes opp mye raskere enn antatt – klimaministeren kaller ny studie dramatisk

Temperaturene i Arktis har steget nesten fire ganger raskere enn på resten av planeten, ifølge ny studie. Svalbard varmes opp enda raskere. Et alvorlig varsku, mener Norges klimaminister..

VG - 10 timer siden

«Monster-skogbrann» i Frankrike

Mer enn 1000 brannmannskap kjemper mot en «monster-skogbrann» i nærheten av Bordeaux i Frankrike. Nesten 7000 hektar skog er ødelagt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com