NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:35

NRK - 16 jun 23 kl. 10:10

Samfunnsbedriftene: Regjeringen må lytte til brannfaglige råd

Regjeringen må lytte til de tydelige signalene fra arbeidsgruppen som har gjennomgått brann- og redningstjenesten, mener Samfunnsbedriftene Brann og redning. Fredag fikk justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) rapporten fra arbeidsgruppen som har foretatt en helhetlig gjennomgang av brann- og redningstjenesten. – Dette er en fagrapport som det brede flertallet i Brann-Norge stiller seg bak. Regjeringen må lytte til de svært tydelige signalene, sier direktør Øistein Gjølberg Karlsen i Samfunnsbedriftene Brann og redning. Rapporten anbefaler blant annet: * Heltidsstillinger i ledelsen av brann- og redningstjenestene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Samfunnsbedriftene Brann, Emilie Enger Mehl, Brann-Norge, Gjølberg Karlsen, Direktoratet, DSB, Karlsen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Samfunnsbedriftene, Regjeringen, lytte, til, brannfaglige, råd
NRK - 10 maj 23 kl. 01:40

Enighet i lønnsoppgjøret for Samfunnsbedriftene

Partene i mellomoppgjøret om bedriftsavtalen kom tirsdag kveld til enighet. Den økonomiske rammen for oppgjøret er på linje med offentlig sektor. I oppgjøret deltok Samfunnsbedriftene og forhandlingssammenslutningene i LO Kommune, YS Kommune, Unio og Akademikerne kommune.

NRK - 03 maj 23 kl. 09:34

– Ulovlig at Norge gir forbrukerne regninga for plastsøppel

Norge bryter EØS-reglementet når produsentene av emballasje i praksis slipper unna kostnaden for gjenvinning, mener Samfunnsbedriftene. Nå har organisasjonen klaget Norge inn for EFTAs overvåkingsorgan Esa. Organisasjonen beregner at nordmenn årlig betaler minst én milliard kroner ekstra i gebyrer fordi det norske regelverket glipper på plassering av ansvar, skriver de i en pressemelding.

Klartale - 21 jun 23 kl. 13:10

– Når du som følge av krig blir tvunget til å forandre hele livet

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 06 okt 23 kl. 14:00

Så mye penger vil regjeringen bruke til neste år

Trygve Slagsvold Vedum presenterte regjeringens forslag til statsbudsjett fredag. Budsjettet viser hva regjeringen ønsker å bruke penger på i 2024.Alle de ulike departementene er med på å lage forslaget til statsbudsjettet.

Klartale - 11 maj 23 kl. 10:20

Dette betyr budsjettet for deg

Klar Tale oppdaterer denne saken.Stortinget vedtar statsbudsjettet på slutten av hvert år. Og i mai kan regjeringen gjøre endringer.

VG - 20 apr 23 kl. 11:45

Vil ikke ha streng regulering av strømprisen

Samfunnsbedriftene Energi vil ha seg frabedt at regjeringen innfører strenge restriksjoner på påslag på strømprisen, noe den nå utreder..

E24 - 20 apr 23 kl. 12:40

Vil ikke ha streng regulering av strømprisen

Samfunnsbedriftene Energi vil ha seg frabedt at regjeringen innfører strenge restriksjoner på påslag på strømprisen, noe den nå utreder..

Klartale - 06 okt 23 kl. 08:49

I dag kommer statsbudsjettet

Statsbudsjettet kommer hvert år. Det er regjeringen som lager statsbudsjettet. Det skal vise hva regjeringen ønsker å bruke penger på.

NRK - 02 jul 23 kl. 09:26

Regjeringen dropper å kjøpe ekstra stridsvogner på «billigsalg»

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram bekrefter at regjeringen ikke kommer til å kjøpe 18 ekstra stridsvogner til en billig penge. Frp er skuffet. I februar ble det kjent at regjeringen kjøper 54 stridsvogner av typen Leopard 2 fra Tyskland.

Klartale - 16 okt 23 kl. 16:00

Aksjonister fikk møte kongen og kronprinsen

Aksjonen mot vindturbinene på Fosen startet 11. oktober. Vindturbinene strider med samers rettigheter, ifølge en dom fra Høyesterett.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 3 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com