NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:36

NRK - 04 aug 23 kl. 14:54

Samferdselsminister om Nord-Norgebanen: – Vi har til hensikt å realisere den

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) utelukker ikke realisering av Nord-Norgebanen, men: – Ikke noe carte blanche på at den skal prioriteres foran alt annet, sier han til Harstad tidene. – Vi har bestilt en egen konseptvalgutredning for Nord-Norgebanen, som har til hensikt å utrede ulike alternativer samt beskrive kostnader, sier Nygård til avisa. Konseptvalgutredningen kommer i høst og skal legge grunnlag for ny Nasjonal transportplan, som legges frem neste vår. – I høst får vi også den såkalte konseptvalgutredningen for hele Nord-Norge, som skal se hele transportsystemet under ett. Når vi får alt dette på bordet, skal vi ta stilling til hvordan vi skal prioritere prosjektene fremover, sier samferdselsministeren.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jon-Ivar Nygård, Nord-Norgebanen, Harstad, Nygård, Nasjonal, Nord-Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Samferdselsministerom , Nord-NorgebanenVi har , til, hensiktå , realisereden
NRK - 20 jun 23 kl. 17:30

Trasevalg for Nord-Norgebanen legges frem i august

Både en konsekvensutredning (KVU) for vei- og transportsystemet i Nord-Norge, og en KVU for Nord-Norgebanen skal være på plass i løpet av sommeren. Det melder regjeringen i Distriktsmeldingen som ble presentert mandag. «Regjeringen har også bett Jernbanedirektoratet om å gjennomføre en KVU om Nord-Norgebanen.

VG - 27 sep 23 kl. 20:38

Hvil i fred, ideen om Nord-Norgebanen

Det blir ikke tog fra Fauske og nordover til Tromsø. Det blir for dyrt. Det er ikke nok folk.

NRK - 21 apr 23 kl. 06:31

Nord-Korea slår fast at landet er atommakt

Nord-Koreas utenriksminister slår fast at landet er og skal forbli en atommakt. Hun kritiserer USA og G7 for å forsøke å avvæpne landet. Nord-Korea skal fortsette landets legitime handlinger inntil militære trusler fra USA og dets allierte opphører, melder Pyongyangs statlige nyhetsbyrå KCNA fredag.

VG - 07 maj 23 kl. 07:49

Toget i nord, det helvetes toget i nord

Jeg liker ikke å gi meg. Det er ikke noe unikt i det utsagnet, men når det kommer til det opplagte ønsket om å få bygget Nord-Norgebanen, synes det mer og mer som et stadig fjernere prosjekt å få gjennomført. Sånn i den virkelige verden.

NRK - 25 sep 23 kl. 09:11

– Norge har tilbudt hjelp etter leirskredet i Sverige

Samferdselsministeren har sagt at Norge er klare til å bidra med hjelp etter jordskredet ved Stenungsund, sier Sveriges samferdselsminister Andreas Carlson. – Jeg snakket i går med min norske kollega Jon-Ivar Nygård og han forteller at de er klare til å bidra med hjelp, sier Carlson til Sveriges Radio. Hva Norge kan bidra med, er for tidlig å si.

Aftenposten - 27 sep 23 kl. 12:30

Anbefaler å skrote forlengelse av Nord-Norgebanen

Jernbanedirektoratet anbefaler ikke å gå videre med planene om å bygge ut Nordlandsbanen til Tromsø og Harstad..

E24 - 27 sep 23 kl. 12:30

Utredning: Full utbygging av Nord-Norgebanen vil koste 281 milliarder

Jernbanedirektoratet anbefaler ikke å gå videre med planene om å bygge ut Nordlandsbanen til Tromsø og Harstad..

Aftenposten - 30 sep 23 kl. 14:10

Det skulle bare handle om Nord-Norgebanen. Så ble det bråk.

Av og til lykkes vi ikke helt..

NRK - 01 jul 23 kl. 11:04

Stor nedgang på hotellovernattinger i nord i mai

NHOs regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen er bekymret for at den norske trafikken fortsetter å gå ned i Nord-Norge. I en pressemelding skriver NHO Arktis at etter det de betegner som «all time high» i overnattingstrafikken i mai 2022, så hadde overnattingsbedriftene i nord en nedgang i totaltrafikken på 13 prosent i mai 2023 sammenlignet med mai 2022. I Finnmark gikk overnattingen på hotell ned 20 prosent, mens i Troms var det 18 prosent.

NRK - 15 sep 23 kl. 11:37

Dovrebanen: Regjeringen utbetaler støtte til godstogselskapene etter ekstremværet

– Situasjonen er kritisk for flere aktører i bransjen. Regjeringen vil utbetale støtte til godstogselskaper som er rammet av ekstremværet Hans, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 3 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com