NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 04:49

NRK - 17 apr 24 kl. 11:06

Sametinget lanserer sametinget.no

Loga sámegillii. Onsdag 24. april lanseres en ny nettside: samehets.no, som skal fungere som en veileder for rapportering og anmelding av samehets. Nettsiden er et samarbeid med Sametinget og Politidirektoratet, hvor en kan få veiledning om hva en kan gjøre i ulike situasjoner hvor du har opplevd samehets.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sametinget, Politidirektoratet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sametinget, lanserer, sametinget.no
NRK - 30 apr 24 kl. 12:56

Sametinget sier nei til nedleggelse av psykiatritilbud

Et bredt flertall på Sametinget går imot Helse Nords forslag om å legge ned en rekke psykiatriske behandlingstilbud i Troms og Finnmark. Sametinget vedtok tirsdag høringsuttalelsen til Helse nords sykehusutredning. – Jeg er glad for at Sametinget nå kan sende et svært tydelig og entydig signal til Helse nord om at flere av forslagene de har til behandling, anses som en trussel mot helsetjenestene til den samiske befolkningen, sier sametingsråd Runar Myrnes Balto (NSR).

NRK - 04 dec 23 kl. 05:56

Sametinget får 20 millioner mer

Sametinget, Samisk høgskole og folkehelseundersøkelsen Saminor 3 får økte bevilgninger etter budsjettenigheten. SV og regjeringen kom til enighet om budsjett for neste år, og da vanket det økte tilskudd til samiske, skogfinske og kvenske formål, skriver Vårt Land. – Det er bare å takke SV for at de har stått på og forhandlet fram et løft til Sametinget og andre samiske formål i budsjettforhandlingene.

NRK - 18 jan 24 kl. 14:10

Kan ikke stoppe manntallsundersøkelser

–Kontrollutvalget har ikke myndighet til å stoppe Sametinget eller Telemarksforskning fra å gjennomføre undersøkelser av manntallet, sider leder i Sametingets kontrollutvalg, Arthur Tørfoss. I forrige uke, ble det kjent at Sametinget har inngått en avtale med Telemarksforskning om å undersøke kriteriene for innmelding i Sametingets valgmanntall. Nordkalottfolket har bedt kontrollutvalget vurdere lovligheten av å gi Telemarksforskning adgang til Sametingets valgmanntall.

NRK - 19 apr 24 kl. 10:55

Nettside om samehets

I neste uke lanserer Sametinget og Politidirektoratet, nettsida samehets.no. Den skal gi vegledning om hvordan man kan rapportere og anmelde samehets.

NRK - 11 jan 24 kl. 12:24

Skal granske Sametingets valgmanntall

Sametinget har gjort en avtale med Telemarksforskning om Sametingets valgmanntall. Telemarksforskning skal finne ut hvor mange som har jukset seg inn i samemanntallet og alle i manntallet kan bli spurt. Det er Ságat som skriver dette (Ekstern side, krever innlogging).

VG - 22 dec 23 kl. 23:02

Oljeplattformer får vindkraft fra Fosen – sametinget kritisk

Reindriftssamene som står i konflikt med staten om vindturbiner, må tåle nye inngrep på vinterbeitet på Nord-Fosen..

NRK - 08 jan 24 kl. 13:02

Krever 260 millioner kroner til ny reindriftsavtale

Staten har i dag fått overlevert kravet til ny reindriftsavtale fra Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL). Kravet har en økonomisk ramme på litt over 260 millioner kroner. Dette er om lag 60 millioner kroner mer enn inneværende avtale.

NRK - 05 mar 24 kl. 09:24

Fremmet mistillit mot hele plenumsledelsen – fikk ikke flertall

Nordkalottfolket fremmet mistillit mot hele plenumsledelsen ved Sametinget. I dag startet Sametingets plenumsmøte. Det første som skjedde var at opposisjonspartiet, Nordkalottfolket, fremmet mistillit mot hele plenumsledelsen.

NRK - 05 mar 24 kl. 09:24

Nordkalottfolket ville fremme mistillit - ble nedstemt

Loga: Ovddidii eahpeluohttámuša dievasčoahkkinjođihangotti vuostá Nordkalottfolket ville fremme mistillit mot hele plenumsledelsen ved Sametinget. I dag startet Sametingets plenumsmøte. Det første som skjedde var at opposisjonspartiet, Nordkalottfolket, ville fremme mistillit mot hele plenumsledelsen.

NRK - 06 mar 24 kl. 13:46

Sametingspresidenten: Nord-Fosen-avtale gjør slutt på menneskerettsbrudd

Det kommer fram i en pressemelding fra Sametinget. – Med avtale både for Sør-Fosen sijte og Nord-Fosen sijte er det grunn til å mene at menneskerettsbruddet er bragt til opphør, og at avtalen legger et grunnlag for at menneskerettsbruddet kan repareres. Det er derfor avgjørende at staten raskt sikrer det nødvendige tilleggsarealet for begge sijtene, sier sametingspresident Silje K.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Brann i bygning på Brandbu i Gran

Det er meldt om brann i en bygning på Brandbu, rett nord for Brandbukampen. Det er en 3 etasjers bolig. Beboer som var til stede er ute.

NRK - 45 minutter siden

Ulykke mellom bil og elsparkesykkel i Tønsberg - begge msitenskes for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person på sparkesykkel er påkjørt og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Begge parter mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket, og må ta blodprøver.

NRK - 45 minutter siden

Trafikkulykke i Tønsberg – sjåfør mistenkt for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person er trolig påkjørt i veibanen og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Fører av bilen mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket.

NRK - 30 minutter siden

Alvorlig trafikkulykke i Nord-Odal

En bilfører satt fastklemt etter en utforkjøring på riksvei 24 rett sør for Sand i Nord-Odal kommune natt til søndag. Nødetatene fikk melding om ulykken, som politiet omtaler som alvorlig, klokken 3.22.

NRK - 1 time siden

Mann kastet kebab på politibil

En mann ble natt til søndag anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en kebab på en politibil i Gjøvik. Mannen i 30-årene fikk også forbud mot å oppholde seg i Gjøvik sentrum frem til klokken 1200 på søndag. Hendelsen skjedde rett før klokken 3 da en politipatrulje var i sentrum som et forebyggende tiltak.

NRK - 1 time siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 3 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 3 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 3 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com