NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 06:32

NRK - 25 okt 22 kl. 20:32

Salvini vil bygge bro til Sicilia

Italias nye minister for infrastruktur Matteo Salvini vil gjenopplive en gammel drøm og bygge en bro mellom fastlandet og Sicilia. I et intervju med den italienske TV-stasjonen Rai sier Salvini at det er et av hans store mål i løpet av de neste fem årene. Det skriver The Guardian. Tanken om en bro over Messina-stredet er tidligere lansert av fascistdiktatoren Benito Mussolini og den tidligere statsministeren Silvio Berlusconi. Hvor mye en bro vil koste er uklart.
Les mer på NRK


Les mer om:
Matteo Salvini, Sicilia, TV, Rai, Salvini, The Guardian, Messina, Benito Mussolini, Silvio Berlusconi

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Salvini, vil, bygge, bro, til, Sicilia
Klartale - 03 nov 22 kl. 06:30

Hvordan bygger vi en by for framtiden?

Flyvende biler uten sjåfør? Gress på både vegger og tak? Roboter som går rundt som mennesker?

NRK - 17 mar 23 kl. 03:18

Italia vil bygge bro til Sicilia

Den italienske regjeringen puster nytt liv i den langvarige drømmen om å bygge en bro som knytter øya Sicilia til fastlandet. Regjeringen godkjente et påbud torsdag som åpner for bygging av en «solid forbindelse mellom Sicilia og Calabria», heter det i en pressemelding. Målet er å raskt få godkjent planer om å bygge den 3,2 kilometer lange broen, som vil gå fra byen Messina på Sicilia og til Calabria-regionen helt sørvest på den italienske halvøya.

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Klartale - 26 sep 22 kl. 08:46

Italia valgte ny vei for landet

Partiene til høyre i politikken ser ut til å vinne valget i Italia. I løpet av mandag blir det endelige resultatet klart. Partiet Italias brødre ser ut til å få flest stemmer.

Klartale - 03 nov 22 kl. 12:45

Full stopp for slike broer

Myndighetene har sjekket trebroer. Sju av ni er utrygge. De bærer vekt for dårlig.

Klartale - 10 feb 23 kl. 12:50

Vernede fugler må vike for motorvei

Lågendeltaet er et naturreservat. Området er fredet for å bevare naturen. Og for å være et sted for vannfugler.

Klartale - 25 sep 22 kl. 06:00

Hvem blir Italias nye statsminister?

Søndag er det klart for å velge Italias nye statsminister. Det er klart for valg. Giorgia Meloni er en av kandidatene til å vinne.

Klartale - 22 aug 22 kl. 06:30

Hun vil endre Italia

Giorgia Meloni leder partiet Italias Brødre. Partiet var lite populært for fem år siden. Da fikk det bare 4,4 prosent av stemmene.

NRK - 04 aug 22 kl. 08:30

Ytre-høgre politikar driv valkamp på Lampedusa

Den italienske ytre-høgreleiaren Matteo Salvini har reist til Lampedusa for å drive valkamp. Den italienske øya ligg 113 kilometer unna Afrikas nordkyst, og er framkomststaden for tusenvis av migrantar som prøver å komme til Europa. Salvini, som er leiar av paritet Ligaen, er kjent som ein innvandringsfiendtleg og EU-kritisk politikar.

NRK - 21 okt 22 kl. 13:39

Meloni møtte president Mattarella om regjeringssamtaler

Giorgia Meloni og representanter fra koalisjonspartnerne hadde fredag en kort samtale om regjeringsdannelse med Italias president Sergio Mattarella. Meloni kan bli Italias første kvinnelige statsminister hvis de tre partiene i hennes høyreblokk blir enige om betingelsene for et regjeringssamarbeid. På møtet deltok også tidligere statsminister Silvio Berlusconi og medlemmer av hans konservative parti Forza Italia (Fremad Italia), samt Matteo Salvini, som leder ytre-høyrepartiet Lega (Ligaen).

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Fortsatt ingen enighet i Hollywood-streik

Det ble ingen enighet mellom manusforfatterne og de store filmstudioene fredag. Det melder Reuters. Selskaper som Disney, Netflix og Warner Bros er rammet.

NRK - 30 minutter siden

Skred stenger fylkesvei i Måsøy

Det har gått et steinskred på Saulineset i Bakfjorden på fylkesvei 889 i Måsøy i Finnmark. Veien er midlertidig stengt, ifølge Vegtrafikksentralen nord..

NRK - 2 timer siden

Synkehull på E6 nær Göteborg – flere skadd

Et stort sykehull forårsaket av regn gjør at E6 er stengt i begge retninger ved Stenungsund, nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. Nødetatene ble varslet klokka 1.

NRK - 3 timer siden

Flere biler frastjålet skilt i Stavanger

Bileiere på Eiganes i Stavanger bør sjekke om de mangler skilt på bilene sine. Rett før 02:30 fikk politiet melding om at flere biler i område blitt frastjålet bilskilt eller blitt påsatt andre bilskilt. Hvis flere oppdager dette oppfordrer politiet dem til å melde fra..

NRK - 3 timer siden

Mann i feil hus og by

Politiet i Skien fikk fra en person som hadde en mann som ikke skulle være der i huset. Politiet var raskt på stedet og fikk kontroll på en mann i 40 årene fra Telemark. Mannen trodde han var i Hamar..

NRK - 3 timer siden

Guvernør ber korrupsjonssiktet senator trekke seg

Guvernør Phil Murphy i New Jersey oppfordrer den korrupsjonssiktede senatoren Bob Menendez til å trekke seg. Det er ikke aktuelt, sier Menendez. Menendez, som representerer New Jersey i det amerikanske Senatet, har midlertidig gått av som leder for utenrikskomiteen «til saken er løst».

NRK - 4 timer siden

Kjørte av veien etter å ha stukket fra politiet

En bil kjørte inn en jordvoll og landet på siden i Lyngdal natt til lørdag. Hendelsen skjedde etter at den ifølge politiet i Agder på X ikke stanset da politiet ville kontrollere den på E39. Politiet fulgte etter bilen, og etter kort tid kom den over i motsatt kjøreretning og kjørte så av veien.

NRK - 4 timer siden

Brasils høyesterett åpner for abortavstemning

Brasils høyesterett har åpnet en sesjon som vil avgjøre om abort fram til 12. svangerskapsuke bør tillates i hele landet. Det er ikke fastsatt en dato for når aborthøringen vil fortsette.

NRK - 6 timer siden

Sverige: Eksplosjon ved bolig i Södertälje – ingen skadd

Det er meldt om at noe har eksplodert ved en villa i Södertälje, ifølge den svenske avisen Expressen. Ingen skal være skadd, opplyser politiet i en pressemelding natt til lørdag. Politiet går fra dør til dør for å høre om folk kan å ha hørt eller sett noe.

NRK - 4 timer siden

Seks pågrepet i narkotikasak i Trondheim og Nordland

Onsdag ble seks personer pågrepet i Trøndelag og Nordland. Politiet tror de har befatning med narkotikasak som er under etterforskning. Fem er siktet for oppbevaring av større mengder narkotika eller for å ha medvirket til dette, mens én er siktet for heleri av et større pengebeløp som ble funnet i forbindelse med ransaking i Nordland, skriver Adresseavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com