NRK > Nyheter

Tuesday, 29 November, 21:59

NRK - 06 okt 22 kl. 11:11

SV: Må omfordeles kraftigere

– Det er gledelig at det endelig legges fram et budsjett med mer rettferdig fordeling som mål, men det må omfordeles kraftigere og vi trenger en helt annen prioritering av klima og natur. Regjeringens forslag til budsjett er dessverre ikke rettferdig nok og ikke grønt nok, sier SV-leder Audun Lysbakken. Sosialistisk venstreparti mener regjeringen går i riktig retning i skatte- og fordelingspolitikken, men ikke langt nok. – Mer av regningen for krisen må sendes til dem som har mest. SV vil styrke økonomien til folk som sliter med økende priser.
Les mer på NRK


Les mer om:
SV, Audun Lysbakken, SFO, Lysbakken, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SV Må omfordeles, kraftigere
Aftenposten - 02 jun 22 kl. 20:12

Er det greit å ringe Putin? Skal Ukraina få enda kraftigere våpen? Nato-samholdet slår sprekker.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Er det greit å ringe Putin?

VG - 29 okt 22 kl. 18:19

FHI: Årets virus kan gi kraftigere influensa hos barn

Det er to grunner til at små barn kan få en tøff vinter hvis influensaepidemien slår til: Manglende immunitet og en virustype som ofte gir kraftigere symptomer hos barn..

NRK - 15 nov 22 kl. 08:09

G20 vil ha kraftigere klimainnsats

G20 tar til orde for en opptrapping av kampen mot klimaendringene og vil gjøre mer for å bedre finansieringen av klimatiltak. Det går fram i et utkast til en felles uttalelse under toppmøtet i Indonesia. I uttalelsen uttrykker G20-landene støtte til nye og kraftigere klimatiltak.

NRK - 30 maj 22 kl. 23:29

Uvanlig kraftig orkan rammer Mexico

En uvanlig kraftig orkan har rammet vestkysten av Mexico. Uværet Agatha raste mandag innover strendene i delstaten Oaxaca. Både turister og fastboende måtte søke dekning.

Aftenposten - 02 jun 22 kl. 20:12

Samholdet i Nato har vært enestående, ifølge Stoltenberg. Men nå slår det sprekker.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Er det greit å ringe Putin?

E24 - 06 jun 22 kl. 17:04

Dette skjer denne uken: Tror høy inflasjon kan gi kraftigere rentehopp

Inflasjonstall fra både Norge, eurosonen og USA står i fokus den kommende uken..

NRK - 10 jun 22 kl. 18:47

EU: Covid-19-vaksiner fører ikke til at menstruasjonen forsvinner

Data tyder ikke på at mRNA-vaksiner mot covid-19 fører til at menstruasjonen forsvinner. Det er konklusjonen til EUs legemiddelverk (PRAC). Etter at mRNA-vaksinene ble tatt i bruk, kom det meldinger om forskjellige forstyrrelser i menstruasjonene.

NRK - 16 jun 22 kl. 13:13

Ny renteheving i Storbritannia

Sentralbanken i Storbritannia hever renten med 0,25 prosentpoeng til 1,25 prosent. Beslutningen torsdag var i tråd med det som var ventet i forkant. Det var blitt spekulert på om Bank of England ville gå for et kraftigere rentehopp, men det skjedde ikke.

NRK - 29 jun 22 kl. 16:51

13 pågrepet for angrep på tyske minibanker

Tretten medlemmer av en nederlandsk bande som sprengte minibanker i Tyskland i lufta, er pågrepet av politiet i Tyskland, Belgia og Nederland. Banden anklages for å ha gått til angrep på 21 minibanker i det vestlige og sentrale Tyskland mellom mars 2021 og mai i år, og fikk med seg et bytte på rundt 1,6 millioner euro. I tillegg ble det gjort skade for 4 millioner euro under sprengningene, og Europol uttrykker bekymring for at kriminelle bruker stadig kraftigere sprengstoff for å få tilgang til kontantene i automatene.

VG - 12 jul 22 kl. 07:08

Nå må forbruket ned

Prisstigningen i Norge er kraftigere enn noen hadde sett for seg. Nå er selv maten blitt dyrere. Det er ikke godt nytt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Lege sikta for å utnytta stillinga si til å ha sex

Legen frå Rogaland er sikta for å ha skaffa seg seksuell omgang ved «misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», noko som kan gi opp til seks års fengsel. Han blei varetektsfengsla i ei veke, men anka fengslinga, i dag har lagmannsretten forkasta anken. Mannen nektar straffskuld, skriv forsvararen hans, Christina Marie Steensnæs Winsor, i ein SMS til NRK.

NRK - 30 minutter siden

61 migrantar redda i Den engelske kanal

Franske styresmakter redda 61 migrantar, enkelte av dei barn, i Den engelske kanal tysdag. Stille sjø har ført til at mange migrantar den seinare tida har prøvd å kome seg over kanalen til Storbritannia i små båtar, melder Reuters. Personane som blei plukka opp skal ha vore frå Afghanistan, India, Iran og Pakistan..

NRK - 45 minutter siden

Journalist skoten og drepen i Colombia

Den colombianske journalisten Wilder Alfredo Cordoba blei skoten og drepen i byen La Union i Colombia tysdag. Han var sjef for ein lokal TV-kanal som var kritisk til dei lokale styresmaktene og den ustabile situasjonen i regionen, ifølge den colombianske organisasjonen for pressefridom. Dei ber styresmaktene undersøke om drapet kan knytast til arbeidet Cordoba gjorde som journalist.

NRK - 45 minutter siden

Førebur evakuering på Hawaii

Innbyggarar som bur i nærområda til vulkanen Mauna Loa på Hawaii, blir bedne om å gjere seg klare til å evakuere. Utbrotet starta seint søndag kveld lokal tid, og er det første utbrotet på vulkanen på nesten 40 år. Ifølge styresmaktene når lavaen som no blir kasta ut av krateret ei høgde opp mot 60 meter, melder AFP.

NRK - 1 time siden

Frp avslår Christian Eikelands anke

Landsstyret i Frp har i kveld behandlet og avslått ankesaken til tidligere fylkesleder i Agder Frp, Christian Eikeland. Han ble tidligere i høst fratatt sine organisatoriske verv etter at det ble klart at han hadde brukt i underkant av 50.000 kroner av partiets penger til privat bruk.

NRK - 1 time siden

Kvart milliard i minus for Hurtigruten

Hurtigruten fekk eit negativt resultat før skatt på 25,9 millionar euro, som svarar til rundt 268 millionar kroner, i tredje kvartal, melder Bergens Tidende. Selskapet hadde ei omsetning i tredje kvartal på 195 millionar euro, mot 49 millionar euro i same periode i fjor. Hurtigruten seier dei ser fram til 2023 fordi bestillingane no er i ferd med å strøyme inn, skriv avisa..

NRK - 2 timer siden

Siktet for trusler etter å ha skutt med hagle

Politiet har siktet mannen som mandag kveld skal ha truet med våpen og avfyrt skudd i Froland i Agder. Mannen sitter i politiets varetekt inntil videre. Han ble avhørt tirsdag og er siktet for trusler med skytevåpen, skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 2 timer siden

Opposisjonen misnøgde med budsjettet

Høgre er kritisk til fleire punkt i budsjettet som SV og regjeringspartia har blitt samde om tysdag. – Det er eit budsjett som tek Noreg i feil retning i skulepolitikken, helsepolitikken og næringspolitikken. Vi må passe oss for å ikkje føre ein politikk som gjer det vanskelegare å løyse dei utfordringane vi står overfor, skriv Høgre-nestleiar Henrik Asheim i ein e-post til NRK.

NRK - 2 timer siden

WWF: Betre budsjett for klima og natur

WWF Verdens naturfond er godt nøgde med at SV blei samde med regjeringa om statsbudsjettet for neste år. Dei meiner forhandlingane har gjeve eit betre resultat for klima og natur: – Dette budsjettet kuttar meir utslepp enn regjeringa opphaveleg foreslo, og det reverserer nesten heile kuttet til skogvern, skriv generalsekretær Karoline Andaur i ein e-post til NRK..

NRK - 2 timer siden

Skattesmell for boligverdi over 10 mill

Budsjettet legger opp til at «dyre» primærboliger skal bli verdsatt til 70 prosent av verdien som formue. Boliger over 10 millioner regnes som dyre, ifølge SV. Endringen betyr at alle som bor i slike boliger blir rikere på papiret når formuesskatten skal beregnes.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com