NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 12:31

NRK - 07 sep 22 kl. 08:27

SSB: Norske hushaldingar fekk dårlegare råd i 2. kvartal

Sjølv om norske hushaldningar fekk litt meir pengar i andre kvartal i år, har realinntekta falle, viser nye tal frå SSB. Det kjem av auka prisar, særleg auken i energiprisar, skriv Statistisk sentralbyrå. Kor mykje pengar hushaldningane har tilgang til, auka med 1,1 prosent samanlikna i første kvartal. Men kor mykje hushalda faktisk har råd til, falle med 1,3 prosent. Det gjeld for heile landet.
Les mer på NRK


Les mer om:
SSB, Statistisk, Noreg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SSB, Norske, hushaldingar, fekk, dårlegare, rådi 2 , kvartal
Klartale - 09 jun 22 kl. 10:37

Viken er mest avhengig av arbeidere fra andre land

Deler av Norge er helt avhengig av at det kommer arbeidsfolk fra andre land til Norge. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).De har regnet på hvor mange som flytter eller reiser til Norge for å jobbe.

NRK - 18 aug 22 kl. 08:33

Folketallet i Norge øker

Folketallet i Norge økte med 20 000 personer i andre kvartal. Mye av økningen skyldes innvandring fra Ukraina, ifølge nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Ved utgangen av kvartalet var folketallet i Norge på 5.

Klartale - 27 aug 23 kl. 06:00

Hvordan fordeler par oppgaver i hjemmet?

Hvordan fordeler par arbeidet i hjemmet? Og hvilken fordeling gjør parene mest fornøyde? Det har Statistisk sentralbyrå (SSB) sett på i en analyse.

NRK - 03 jun 22 kl. 11:31

Datatilsynet vil føre tilsyn med SSB

Statistisk sentralbyrå (SSB) krever at dagligvareaktørene Norgesgruppen, Coop, Rema og Bunnpris leverer ut bongdata om sine kunder. NRK omtalte dette i helgen. Datatilsynet vil nå gjennomføre en kontroll med virksomheten, skriver tilsynet.

NRK - 21 aug 22 kl. 03:07

Båt i havsnaud redda utanfor Mandal

Hovudredningssentralen i Sør-Noreg fekk i natt melding om ein fritifsbåt med motorhavari ved Skjernøya i Mandal. Samtalen med havaristen blei broten, og naudetatane fekk melding om naudrakettar observert i same område. Det var tre personar i båten som låg utan motorkraft i stor dønningar i sjøen.

NRK - 01 sep 22 kl. 23:17

Elabdellaoui blei bedd om å forlate klubben

Galatasaray skriv i ein pressemelding delt på sin Twitter-konto at klubben har terminert kontrakten med Omar Elabdellaoui. Han har vore i klubben sidan 2020. No snakkar hovudpersonen ut om situasjonen.

NRK - 22 sep 22 kl. 14:50

Fylkeslegen meiner Bergen kommune svikta underernært gut

Statsforvaltaren i Vestland meiner Bergen kommune svikta ein tenåringsgut og søskenet hans, fordi dei ikkje fekk den oppfølginga dei hadde rett på. Statsforvaltaren starta ein tilsynssak etter at ein tenåringsguten i januar blei innlagt med alvorleg underernæring på Haukeland universitetssjukehus. No har Statsforvaltaren kome fram til at barna ikkje fekk forsvarleg oppfølging frå helsestasjons- og skulehelsetenesta, og at tenesta ikkje oppfylte den lovpålagde meldeplikta til barnevernet.

NRK - 24 nov 23 kl. 21:17

Arif fekk «P3-prisen»

Arif fekk «P3-prisen» under P3 Gull fredag kveld. I grunngjevinga skriv juryen at Arif er ein artist av dei sjeldne, og meiner heile det siste tiåret har vore prega av musikken hans. I 2013 vann han Urørt-finalen, men då med artistnamnet Phil T.

NRK - 09 sep 22 kl. 08:09

SSB venter at Norges Bank hever styringsrenten til 2,75 prosent i år

Statistisk sentralbyrå (SSB) anslår at Norges Bank kommer til å sette opp styringsrenten med ytterligere 1 prosentpoeng innen utgangen av 2022. – Vi legger til grunn at Norges Bank prioriterer å dempe inflasjonen nå, og dermed setter opp renten til tross for svak vekst i økonomien, sier administrerende direktør i SSB Geir Axelsen. SSB tror at Norges Bank kommer til å sette opp styringsrenten til 2,75 prosent i år: Først med 0,5 prosentpoeng i september, deretter 0,25 prosentpoeng ved de to neste.

NRK - 27 sep 22 kl. 08:21

SSB: Unge kvinner har dårlegare helse enn for 20 år sidan

I ein rapport frå SSB skriv dei at mange kvinner lev med smerter og plager. I alderen 16–24 seier halvparten at dei er plaga med varige og tilbakevendande hovudsmerter. Unge kvinner har i dag litt dårlegare helse samanlikna med jamaldrande kvinner for 20 år sidan.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 10 minutter siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 45 minutter siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 1 time siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 1 time siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.

NRK - 1 time siden

Person funnet død etter boligbrann i Malvik

Det er funnet en død person der en eldre mann er savnet, etter en boligbrann i Malvik i Trøndelag. Brannen startet tidlig lørdag morgen. Huset var fullstendig overtent da nødetatene kom til stedet.

NRK - 2 timer siden

OL-vinner dømt for storming av Kongressen

Den amerikanske OL-gullvinneren i svømming Klete Keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av Kongressen 6. januar 2021, melder ABC News. Keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com