NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:23

NRK - 22 dec 23 kl. 08:03

SSB: Laveste gjeldsvekst siden 1995

Tolvmånedersveksten for husholdningenes gjeld var i november den laveste siden 1995, skriver Statistisk sentralbyrå i en pressemelding. Husholdningene økte gjelden med 3,3 prosent fra november 2022 til november 2023, ned fra 3,5 prosent i oktober. – Norske husholdninger tilpasser seg økt rentenivå og dermed økte kostnader ved å betjene gjeld. Husholdningene øker fortsatt gjelden, men veksten i gjeldsopptaket fortsetter å falle. skriver SSB.
Les mer på NRK


Les mer om:
Statistisk, SSB, John Galleberg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: SSB, Laveste, gjeldsvekst, siden, 1995
VG - 30 apr 24 kl. 09:07

Laveste gjeldsvekst for husholdningene på 2000-tallet

Tolvmånedersveksten i husholdningenes gjeld var 3 prosent, ned fra 3,2 prosent i februar. Det er den laveste gjeldsveksten på 2000-tallet, ifølge SSB..

NRK - 25 sep 23 kl. 08:43

Gjeldsveksten på sitt laveste siden 2010

I august var den norske gjeldsveksten de siste tolv månedene på 4,0 prosent. Det er det laveste nivået siden mars 2010. Med det fortsetter gjeldsveksten å være lavere enn prisveksten, som var på 4,8 prosent i august.

Klartale - 06 jan 24 kl. 06:00

Kulderekorder verden over

I Kautokeino ble det nylig målt minus 43,5 grader. Kulda fra Sibir har kommet til Norge. Men det har vært kaldere i Norge tidligere.

NRK - 18 jan 24 kl. 08:00

SSB: Færre barn lever i familier med lavinntekt

Det har vært en nedgang i antall barn som vokser opp i familier med dårlig råd, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). 10,6 prosent, som tilsvarer 102.600 barn, levde i husholdninger med vedvarende lave inntekter i 2022.

NRK - 17 okt 23 kl. 06:17

Laveste vannstand i Amazonas på 100 år

Vannstanden i Amazonas-elven er på sitt laveste nivå på 100 år, melder Reuters. Ved storbyen Manaus, der Amazonas møter Rio Negro, var vannstanden mandag 13,59 meter. Det er det laveste som er målt siden målinger startet i 1902.

NRK - 17 okt 23 kl. 06:17

Laveste vannstand i Amazonas på over 100 år

Vannstanden i Amazonas-elven er på sitt laveste nivå på over 100 år, melder Reuters. Ved storbyen Manaus, der Amazonas møter Rio Negro, var vannstanden mandag 13,59 meter. Det er det laveste som er målt siden målinger startet i 1902.

NRK - 30 nov 23 kl. 11:06

Inflasjonen i eurosonen faller til 2,4 prosent – laveste siden juli 2021

De siste 12 månedene har prisveksten i Eurosonen vært på 2,4 prosent. Det er det laveste tallet siden juli 2021. Tallene fra Eurostat inkluderer de 20 landene i EU som bruker euro som valuta, skriver NTB.

NRK - 08 dec 23 kl. 11:24

Har ikke kastet så lite søppel siden 2010

Privatpersoner kaster stadig mindre søppel her til lands. Ikke siden 2010 har det blir kastet så lite husholdningsavfall som i fjor, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Men totalt ble det i fjor produsert 12,1 millioner tonn avfall i Norge, en økning på 4 prosent fra året før, skriver SSB.

NRK - 15 mar 24 kl. 08:02

SSB: Venter reallønnsvekst i 2024

Økt lønnsomhet i deler av industrien gir rom for reallønnsvekst i årene framover, ifølge SSB. Økt kjøpekraft gjør at norsk økonomi vil være ute av lavkonjunkturen fra 2026. SSB anslår at den årlige reallønnsveksten blir rundt 1,5 prosent i gjennomsnitt for årene 2024-2027.

NRK - 30 okt 23 kl. 14:42

Tiltroen til eurosonelandene på det laveste nivået på tre år

Tilliten til den økonomiske utviklingen i landene i eurosonen er den laveste på tre år, viser en ny oversikt. Den såkalte ESI-indikatoren falt med 0,1 prosentpoeng i oktober og landet på 93,3, viser tall fra EU-kommisjonen. Dette er det laveste nivået siden november 2020 og den sjette svekkelsen på rad.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 30 minutter siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 1 time siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 1 time siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 2 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

NRK - 3 timer siden

Ti personer i slåsskamp i Drammen

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Bragernes torg i Drammen etter melding om et slagsmål mellom ti personer utenfor Old Irish Pub En person skal ha blitt slått bevisstløs og politi og ambulanse er på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com