NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:40

NRK - 03 apr 24 kl. 07:55

Sørgedag i Finland etter skoleskyting

I Finland vaier flaggene på halv stang i dag for å markere sorg etter at en tolvåring åpnet ild på en skole. En elev ble drept og to andre alvorlig skadd. Alle offentlige bygninger og institusjoner flagger på halv stang fra onsdag morgen, opplyser innenriksdepartementet. Hele landet oppfordres til å delta i markeringen. Det var tirsdag morgen at en tolv år gammel gutt begynte å skyte på skolen sin i Vantaa, Finlands fjerde største by.
Les mer på NRK


Les mer om:
Finland, Vantaa, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Sørgedagi , Finland, etter, skoleskyting
Klartale - 03 apr 24 kl. 08:58

Sørgedag i Finland etter skoleskyting

Ett barn ble drept i skyting på en grunnskole. To barn er alvorlig skadd. Skytingen skjedde på Viertola skole.

Klartale - 23 nov 23 kl. 10:07

Finland stenger grenser til Russland – Norge kan måtte stenge Storskog

Mange asylsøkere kommer til Finland. Så mange at de stenger grensene. Untatt én.

NRK - 18 dec 23 kl. 19:41

USA og Finland har signert forsvarsavtale

Finland og USA undertegnet mandag en forsvarsavtale som blant annet vil gi amerikanske styrker tilgang til 15 militærbaser i Finland. Finlands forsvarsminister Antti Häkkänen signerte avtalen mandag i Washington sammen med USAs utenriksminister Antony Blinken. Avtalen formaliserer tettere bånd med USA, inkludert felles trening av styrker og militært samarbeid, i tråd med Finlands medlemskap i Nato.

NRK - 27 nov 23 kl. 15:30

Finland tror enda flere asylsøkere er i vente ved grensen til Russland

Etterretning viser at enda flere papirløse asylsøkere er på vei til grensen mellom Russland og Finland, sier sistnevnte lands statsminister. – Hvis dette fortsetter, vil flere tiltak bli kunngjort i nær framtid, sa statsminister Petteri Orpo på en pressekonferanse sammen med Sveriges statsminister Ulf Kristersson mandag. Flere hundre har kommet til grenseovergangene mellom Russland og Finland de siste ukene for å søke asyl.

NRK - 22 dec 23 kl. 06:35

Nasjonal sørgedag i Tsjekkia etter masseskyting

Den tsjekkiske regjeringen har erklært nasjonal sørgedag lørdag etter torsdagens masseskyting der 14 ble drept på Karlsuniversitetet i Praha. Ytterligere 25 er såret etter skytingen. – Vi er alle sammen sjokkerte over dagens fryktelige handling, skriver statsminister Petr Fiala i sosiale medier.

NRK - 29 nov 23 kl. 13:01

Finland får kritikk for å stenge grensa mot Russland

Amnesty International kritiserer Finland etter at dei stengde grensa mot Russland. Dei meiner det er vanskeleg å sjå korleis Finland no oppfyller kravet om retten til å søke asyl. Finland stengde grensa mellombels etter at det kom fleire hundre menneske over grensa for å søke asyl.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:33

Normal trafikk over Storskog: – Vi har gode beredskapsplaner som vil iverksettes

Det er foreløpig ingen trafikk utenom det normale over den norsk-russiske grensen Storskog. – Den har vært lav og normal, forteller stabssjef i Finnmark politidistrikt, Tarjei Sirma-Tellefsen. Onsdag ble det klart at Finland stenger de fleste grenseovergangene til Russland.

NRK - 17 dec 23 kl. 09:55

Putin advarer om «problemer» med Finland etter Nato-medlemskap

Russlands president Vladimir Putin sier han vil få «problemer» med nabolandet Finland nå som de er blitt med i forsvarsalliansen Nato. Det skriver Reuters, som siterer et intervju Putin har gjort med statlige medier, publisert søndag. Putin sier Russland nå vil etablere en ny militærpost i nordvestre Russland, som et svar på det finske Nato-medlemskapet.

NRK - 12 dec 23 kl. 13:51

Finland gjenåpner to grenseoverganger til Russland

Finland åpner en grenseovergang til Russland i sør og en i øst, melder Reuters. Åpningen vil skje senere denne uken. Finland sier de står klare til å stenge grensene igjen dersom det er nødvendig.

NRK - 09 dec 23 kl. 00:58

Livstidsdom for tenåring etter skoleskyting

En tenåring i amerikanske Michigan er dømt til livstids fengsel etter en skoleskyting der han drepte fire medelever for to år siden. Gutten var bare 15 år gammel da han en novemberdag i 2021 begynte å skyte mot medelver med en pistol faren hadde kjøpt til ham som julepresang. I tillegg til de fire drepte elevene ble seks andre elever og en lærer såret i skoleskytingen utenfor Detroit.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 15 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 30 minutter siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 1 time siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com