NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 20:35

NRK - 12 mai 21 kl. 18:47

Søreide: Eksplosiv situasjon

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier situasjonen i Midtøsten-regionen er eksplosiv. Søreide snakket onsdag med den palestinske utenriksministeren Riyad Al-Maliki og skal etter planen snakke med den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi torsdag. – Vi er veldig klare på vår henstilling til både politiske og religiøse ledere om at de har et ansvar for å bidra til å roe ned, sier Søreide til NTB. – Det at det i løpet av natten kom cirka 350 raketter fra Gaza og inn i Israel, er ikke akseptabelt. Israel har rett til å forsvare seg, men de har også et krav på seg til proporsjonalt ansvar, og det har vi vært tydelig på å understreke til partene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ine Eriksen Søreide, Midtøsten, Riyad Al-Maliki, Gabi Ashkenazi, Søreide, NTB, Gaza, Israel

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Søreide, Eksplosiv, situasjon
NRK - 10 mai 21 kl. 19:25

Søreide: Ber partene roe ned

Utenriksminister Ine Erksen Søreide (H) ser med stor bekymring på den eskalerende voldsbruken i den israelsk-palestinske konflikten. – Vi har reagert veldig sterkt og bedt begge parter gjøre det de kan for å roe ned situasjonen, sier Søreide i Dagsnytt 18. FNs sikkerhetsråd holdt mandag et hastig sammenkalt møte for å diskutere uroen i Jerusalem.

NRK - 11 mai 21 kl. 22:35

Søreide: – Sterkt bekymret

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide sier hun er sterkt bekymret over den dramatiske eskaleringen av konflikten, i og rundt Gaza, med stort antall raketter mot Tel Aviv tirsdag kveld. – Vi fordømmer alle angrep mot sivile. Jeg oppfordrer innstendig begge sider til å treffe tiltak som de-eskalerer situasjonen før flere sivile mister livet.

NRK - 16 mai 21 kl. 19:33

Søreide krever deeskalering

I sitt innlegg i FNs sikkerhetsråd søndag krever utenriksminister Ine Eriksen Søreide umiddelbar de-eskalering i krigen mellom Israel og grupper på Gazastripen. – Norge er dypt bekymret for utviklingen, inkludert risikoen for ytterligere opptrapping, sa Søreide. Hun fordømte Hamas' angrep på sivilbefolkningen i Israel og ba samtidig Israel være tilbakeholden i sin respons for å beskytte sivile i tråd med folkeretten..

NRK - 19 mai 21 kl. 21:00

Søreide: Må ha våpenhvile

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har onsdag diskutert situasjonen på Gazastripen i et bilateralt møte med USAs utenriksminister Antony Blinken. Begge er til stede på en samling i Arktisk Råd i Reykjavík på Island. – Blinken sa i møtet at de har vært veldig tydelige overfor israelerne om at de forventer en de-eskalering og en vei mot våpenhvile.

NRK - 20 mai 21 kl. 23:00

Søreide: – Veldig velkomment

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier det har kommet rapporter om at begge parter ønsker en våpenhvile, og at den kan tre i kraft i natt. – Dersom det viser seg å faktisk bli en våpenhvile, er det veldig velkomment og helt nødvendig. Norge har jobbet for dette i Sikkerhetsrådet, og bedt om umiddelbar våpenhvile, sier Søreide til NRK..

NRK - 26 mai 21 kl. 16:37

Søreide kritiserer Hviterussland

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) krever at presidenten i Hviterussland, Aleksandr Lukasjenko, løslater alle politiske fanger. Det melder NTB. – Det er sjokkerende og totalt uakseptabelt at det hviterussiske regimet tvinger ned et passasjerfly for å arrestere en regimemotstander.

NRK - 12 mai 21 kl. 22:00

Eksplosiv smitteøkning i Asia

Nærmere 6 millioner tilfeller av koronasmitte er registrert i Asia de siste to ukene, melder NTB. Det er en eksplosiv økning, advarer den internasjonale Røde Kors-føderasjonen. Smitteøkningen er mer enn i alle andre deler av verden til sammen, ifølge Det internasjonale forbundet av Røde Kors‑ og Røde Halvmåne, som advarer om kollaps i helsevesen og på sykehus..

VG - 20 mai 21 kl. 16:48

Oslo-tall skaper optimisme: Ingen eksplosiv vekst i mobiliteten

Åpningen av butikker og kjøpesentre i Oslo førte ikke til en eksplosiv vekst i folks mobilitet. - Det gjør at det kan ligge til rette for en videre forsiktig gjenåpning i fase to, sier avdelingssjef Osman M. Ibrahim i Oslo kommunens beredskapsetat..

NRK - 04 juni 21 kl. 19:46

Eksplosiv økning i svindelmeldinger

De siste dagene har Telenor sett en eksplosiv økning i svindelmeldinger som blir sendt ut som SMS. De stopper 30.000 meldinger i timen, ifølge Telenors svindelekspert Thorbjørn Busch..

NRK - 28 feb. 21 kl. 20:14

Søreide fordømmer volden i Myanmar

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er dypt bekymret over meldingene om økt voldsnivå og flere dødsfall under demonstrasjonene i Myanmar. – Vi fordømmer bruken av vold og krever at militæret avstår fra ytterligere maktbruk, sier hun i en uttalelse..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

47 drepne i kampar i Jemen

47 er drepne etter kampar nord i Jemen, seier militære kjelder ifølgje nyheitsbyråat AFP. Kampane skal ha skjedd mellom myndigheitsstyrkar og opprørsgruppa Houthier..

NRK - 15 minutter siden

Taliban erobrer to nye distrikt

Taliban-opprørere har tatt kontroll over to nye distrikter i Afghanistan, et av dem i Faryab der norske styrker i mange år hadde ansvaret for sikkerheten. Siden torsdag har opprørerne tatt kontroll over Shirin Tagab i Faryab-provinsen, samt Daha-e Ghori i Baghlan-provinsen. Begge ligger nord i landet.

NRK - 45 minutter siden

10.000 smitta tredje dag på rad

Storbritannia har registrert 10.321 koronatilfelle og 14 dødsfall det siste døgnet. Det er tredje dagen på rad at talet på smitta er over 10.

NRK - 1 time siden

Restaurant vurderer å melda gjester

Restauranten Pieder Ro i Kristiansand vurderer å melda to gjester etter å ha blitt stengd på grunn av koronasmitte. Dei to gjestene var i restauranten måndag. Tysdag fekk dei beskjed om at dei hadde testa positivt for koronaviruset, melder Fædrelandsvennen.

NRK - 1 time siden

Smittetala i Russland dobla

For andre dag på rad melder Moskva om ny smitterekord. Pasientar som er smitta med deltavarianten, strøymer til sjukehusa i den russiske hovudstaden. På landsbasis rapporterte Russland laurdag om 17.

NRK - 1 time siden

Deltaviruset sprer seg i Värmland

De siste ukene har over 100 personer fått påvist delta-varianten av koronaviruset i Värmland-regionen i Sverige. – Nå er 102 tilfeller av delta-varianten bekreftet i Värmland. Fra et smittespredningsperspektiv er det bekymringsfullt, sier smittevernlege Ingemar Hallén til Region Värmland.

NRK - 1 time siden

Brann i leilegheitskompleks i Florø

Naudetatane er på beg til mogleg brann i eit leilegheitskompleks med fire bueiningar. Vest politidistrikt melder om mykje røyk på staden. Evakuering er starta..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Tønsberg

En bil har kjørt ut og havnet på taket ved Hortensveien på Barkåker i Tønsberg kommune. To personer er involvert. Bilen ligger på taket i vegbanen.

NRK - 2 timer siden

Redningsaksjon på Innherred

Politiet i Trøndelag drifter en redningsaksjon ved Heggsjøfjellet på Innherred. I et turfølge skal to kvinner ha kommet bort fra hverandre. Det skal være dårlig vær i området, men kvinnene er lokalisert på kartet og ved godt mot..

NRK - 2 timer siden

Bergen tok storeslem i korps-NM

Bergen vant både innen brass og janitsjar i årets NM for skolekorps. Mesterkapet var digitalt. 66 skolekorps leverte inn bidrag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt