NRK > Nyheter

Torsdag, 05 August, 14:34

NRK - 16 juni 21 kl. 01:10

Ryanair: – Minsk løy til piloten

Ryanair-sjefen mener hviterussiske luftfartsmyndigheter løy til piloten da et Ryanair-fly landet i Minsk med en regimekritisk journalist om bord. Da piloten fikk vite om en påstått bombetrussel mot flyet, ville han snakke med Ryanair. Da fikk han beskjed om at flyselskapet ikke tok telefonen. Det er ikke sant, sier Michael O'Leary, sjefen for Ryanair. Han vitnet i dag for en komite i det britiske parlamentet om hendelsen 23.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ryanair, Minsk, Michael, 'leary, Roman Protasevitsj

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ryanair, Minsk, løy, til, piloten
NRK - 23 mai 21 kl. 18:34

UD «sjokkert» over Hviterussland

Utenriksdepartementet kommer med skarp kritikk av Hviterussland etter at et Ryanair-fly ble beordret til å lande i Minsk av landets myndigheter Hensikten var å pågripe den opposisjonelle bloggeren Roman Pratasevich (26). Flyet var på vei fra Athen til Vilnius da det ble tvunget til å lande i Minsk. – Det er sjokkerende og totalt uakseptabelt at det hviterussiske regimet tvinger et passasjerfly ned i Minsk for å arrestere en regimemotstander.

NRK - 24 mai 21 kl. 10:00

Nektar for å ha tvunge fly

Det kviterussiske luftfartsbyrået seier dei tilsette om bord eit Ryanair-fly fekk råd frå kontrolltårnet i Minsk, men at dei ikkje blei tvungne til å lande, melder Reuters, som siterer RIA. Flyet var på veg til Litauen då det blei omdirigert til Minsk. Regimekritikaren Roman Protasevitsj var om bord i flyet, og blei arrestert på flyplassen..

E24 - 24 mai 21 kl. 18:20

Luftfartstilsynet ber om forsiktighet i området rundt Minsk

Luftfartstilsynet ber flyselskap utvise stor forsiktighet i området rundt Minsk i Hviterussland etter at et Ryanair-fly ble omdirigert og tvunget til å lande..

Aftenposten - 23 mai 21 kl. 16:13

Ryanair-fly måtte lande i Minsk. Litauens president ber Nato-land reagere.

Et Ryanair-fly på vei til Litauen ble søndag omdirigert til Hviterussland..

Aftenposten - 24 mai 21 kl. 10:31

Ryanair: Hviterussiske KGB-agenter om bord

Flyselskapet Ryanair sier det var hviterussiske agenter om bord på flyet som ble tvunget til å lande i Minsk der en….

NRK - 31 mai 21 kl. 03:30

Hviterussland sier piloten avgjorde

Hviterussland fastholder at piloten i Ryanair-flyet selv tok avgjørelsen om å lande i Minsk forrige søndag. Det skjedde før Hviterussland sendte opp jagerfly, sier utenriksminister Vladimir Makej. Han sier i et intervju med den russiske avisa Kommersant at mannskapet om bord ble advart om en bombetrussel, og at Ryanair og flyplassmyndigheten i Vilnius diskuterte i 14 minutter hva de skulle gjøre..

NRK - 26 juli 21 kl. 07:46

Ryanair med enormt underskudd

Flyselskapet Ryanair legger fram et underskudd på 272 millioner euro i de siste tre måneder. Det betyr et tap på 185 millioner mer enn i samme periode i fjor. Ryanair forklarer det forverrede resultatet med koronapandemien, som fortsatt skaper store forstyrrelser i flytrafikken med avlyste avganger og reiserestriksjoner..

NRK - 24 mai 21 kl. 01:30

USA fordømmer Hviterussland

Hviterussland har ved å tvinge et fly med en regimekritiker om bord til å lande i Minsk, begått en sjokkerende handling som USA fordømmer, uttaler Washington. – USA fordømmer kraftig den tvungne omdirigeringen av en flygning mellom to EU-land og den påfølgende pågripelsen av journalisten Roman Protasevitsj i Minsk. Vi krever hans umiddelbare løslatelse, sier utenriksminister Antony Blinken..

NRK - 25 mai 21 kl. 23:54

Piloten: Hvem ber oss lande?

Flyveren om bord i det litauiske passasjerflyet som ble tvunget til å lande i Hviterussland, spurte flere ganger flykontrollen i Minsk om hvem som ba dem lande etter den påståtte bombetrusselen. Han fikk ikke svar, viser utskrift av kommunikasjonen som Reuters har fått innsyn i. Etter landing i Minsk ble en hviterussisk aktivist som lever i eksil i Litauen, arrestert..

NRK - 25 mai 21 kl. 13:08

Fjerna det kviterussiske flagget

Arrangørane av ishockey-VM i Latvia fjerna måndag det kviterussiske flagget i Riga. Det skal ifølgje nyheitsbyrået TT ha vorte erstatta med flagget til opposisjonen i landet. Årsaka er at eit Ryanair-fly nyleg vart tvinga til å lande i Minsk.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

24 drept av jihadister i Tsjad

24 regjeringssoldater ble drept under et overraskelsesangrep fra jihadister i et området ved Tsjadsjøen i Afrika, opplyser en tjenestemann torsdag. Tsjadsjøen er et enormt område med åpent vann og myrlandskap og grenser mot Niger, Nigeria, Kamerun og Tsjad. Soldatene hvilte ut etter å ha vært på patrulje, da de uten forvarsel ble angrepet av Boko Haram, sier regionens viseprefekt, Haki Djiddi, til AFP..

NRK - 15 minutter siden

Skogbrann herjer i Hellas

Greske brannmannskaper jobber hardt i intens hete for å få kontroll over en skogbrann like ved ruinene i Olympia i Hellas, fødestedet til de olympiske leker. Over 170 brannmannskaper, 50 brannbiler og seks fly og helikoptre, samt frivillige, har kjempet gjennom natten mot ilden som har lagt 20 hus i aske. Den lokale guvernøren sier torsdag at monumentene og stadionet i Olympia inntil videre er trygge, men at faren ikke er over..

NRK - 15 minutter siden

Nye smitteverntiltak i Bergen

Bergen kommune innfører nye smitteverntiltak etter sterk økning av koronasmitte i byen. De inkluderer plikt til registering og identifisering og munnbindkrav på utesteder, besøksrestriksjoner på sykehjem og anbefaling om maksimalt ti personer i samme hjem..

NRK - 30 minutter siden

Ankesaken etter Lid-drap i oktober

Ankesaken mot de tre mennene som er dømt for drapet på Dan Eivind Lid i oktober i fjor, kommer opp i Agder lagmannsrett 18. oktober. Det kommer fram i ferske fengslingskjennelser for de to mennene som ble dømt til de lengste straffene etter drapet.

NRK - 30 minutter siden

Følg pressekonferanse i Bergen

Smittetallene i Bergen er på sitt høyeste på ni måneder. Byrådet varsler nye tiltak på pressekonferanse klokken 14..

NRK - 45 minutter siden

Savnet multeplukker i Karasjok

Det er satt i gang en leteaksjon etter en multeplukker i 70-årene som er savnet i Karasjok. Finnmark politidistrikt meldte om letingen rett etter klokka 5.30 torsdag morgen.

NRK - 1 time siden

Personbil krasjet i lastebil

En personbil har kjørt inn i en lastebil på E6 ved Sel sykehjem sør for Otta. Tre personer er involvert. Nødetatene jobber på stedet og luftambulanse er bestilt.

NRK - 1 time siden

Israel vurderer ny nedstengning

Israelske helsemyndigheter sier at en ny runde med nedstengning kan bli aktuelt innen utgangen av måneden. Israel opplever nå en markant smitteøkning. Helsemyndighetene har de siste tre dager registrert over 3.

NRK - 1 time siden

Får hovedrollen i «La elva leve»

Stjernekamp-vinner og miljøaktivist Ella Marie Hætta Isaksen (23) gjør sin debut som skuespiller. Hun er klar for hovedrollen i storfilmen «La elva leve» av Ole Giæver. Filmen tar for seg utbyggingen av Alta-vassdraget og kampen for samiske rettigheter på slutten av 1970-tallet..

NRK - 1 time siden

Lastebil krasjet i personbil

En lastebil har kjørt inn i en personbil på E6 ved Sel sykehjem. E6 ved ulykkesstedet er blitt stengt. Omkjøring vil bli iverksatt via Sjoavegen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt