NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 22:40

NRK - 08 sep 21 kl. 10:02

Ruter får ikke holde igjen snikere

Ruter anslår at de vil tape opp mot 13 millioner kroner i år etter at Høyesterett slo fast at innleide vektere ikke kan holde tilbake snikere. To ganger det siste halve året har personer blitt dømt for voldsbruk, men frikjent for vold mot særskilt utsatt yrkesgruppe etter å ha angrepet vektere som har forsøkt å holde dem igjen i billettkontroll på kollektivtrafikk. Det skriver Rett24. Dommene i lagmannsretten følger en høyesterettsdom fra i fjor der de kom fram til at innleide vektere kun kan holde passasjerer tilbake med makt dersom dette skjer i samarbeid med ansatte i selve transportselskapet. Få eller ingen av transportselskapene i Norge har i dag egne ansatte billettkontrollører.
Les mer på NRK


Les mer om:
Høyesterett, Rett24, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ruterfår , ikke, holde, igjen, snikere
NRK - 27 aug 21 kl. 19:05

Ruter bekymret over munnbindbruk

Oslos kollektivselskap, Ruter, er bekymret for at stadig flere passasjerer dropper munnbindet når de skal reise i hovedstaden. Ruter hadde forrige uke det høyeste passasjertallet siden pandemien startet, melder Avisa Oslo. Det ble gjennomført 4,4 millioner kollektivreiser i Ruters område.

NRK - 04 nov 21 kl. 06:06

Ruter har penger til 1. april

Ruter har penger til å kjøre kollektivtrafikken som i dag fram til 1. april i Viken, og noe lenger i Oslo. Det sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen til NRK.

NRK - 03 nov 21 kl. 13:23

Nye billetter en utfordring

Ruter starter testing av nye billetter tilpasset en arbeidshverdag med delvis hjemmekontor før jul, men dette er ikke uproblematisk. Det sa adm. direktør Bernt Reitan Jenssen på dagens høring i Oslo bystyres samferdsels- og miljøutvalg.

E24 - 08 sep 21 kl. 09:56

Ruter taper millioner: Klarer ikke kan holde tilbake snikere

Ruter anslår at de vil tape opp mot 13 millioner kroner i år etter at Høyesterett slo fast at innleide vektere ikke kan holde tilbake snikere..

E24 - 13 aug 21 kl. 10:00

Norwegian satser på lettelser – gjenåpner en rekke ruter neste sommer

Norwegian åpner for salg på totalt 259 ruter sommerhalvåret 2022. Dermed gjenåpnes nær 200 ruter..

NRK - 23 sep 21 kl. 08:34

Passasjersvikt for Ruter

Bruken av Ruters kollektivtilbud falt kraftig under pandemien. Passasjertallene i høst er rundt 70 prosent av normalen. Det kan føre til rutekutt.

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 10:06

Ruter taper millioner fordi de ikke kan holde tilbake snikere

Ruter anslår at de vil tape opp mot 13 millioner kroner i år etter at Høyesterett slo fast at innleide vektere ikke kan….

NRK - 23 aug 21 kl. 12:23

SAS tilbake på alle ruter

Fra september vil SAS ha være operative på like mange ruter som før pandemien slo inn, skriver NTB. Selskapet vil likevel ha langt færre avganger. – Vi dekker igjen hele nettverket vårt, men det er fortsatt et stykke igjen til vi når de tidligere nivåene, det vil si målt i flyenes kapasitet og frekvensen på antall flygninger, sier pressesjefen Freja Annamatz..

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 18:59

Har bønnfalt folk om å ta kollektivt igjen. Men nye tall gir liten grunn til jubel for Ruter.

Om ikke flere tar kollektivtrafikk, kan det komme kutt. Men nye tall gir liten grunn til jubel for Ruter..

NRK - 28 maj 21 kl. 19:03

Setter inn ekstra vektere

Ruter setter inn ekstra vektere på Rådhusbrygga og badestedet Huk. Det ventes stor pågang av badegjester i helga i forbindelse med det fine været som endelig har meldt sin ankomst. Pressesjef i Ruter, Øystein Dahl Johansen, oppfordrer folk til å følge smittevernreglene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt