NRK > Nyheter

Wednesday, 17 August, 03:17

NRK - 07 jun 22 kl. 02:35

Russlands FN-ambassadør forlot møte i Sikkerhetsrådet

Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia forlot et møte i Sikkerhetsrådet etter at EU-president Charles Michel anklaget Moskva for å skape en global matkrise. Det var mens Michel henvendte seg direkte til ham at Nebenzia forlot møtet, skriver New York Times. – Kreml bruker matforsyninger som et skjult missil mot utviklingsland. De dramatiske konsekvensene av Russlands krig brer seg ut over hele kloden, sa Michel. Han anklaget Russland for å forhindre Ukraina fra å plante og høste avlinger, rette angrep mot kornlagre og for å stjele avlinger i Ukraina.
Les mer på NRK


Les mer om:
FN, Vasilij Nebenzia, Sikkerhetsrådet, EU, Charles Michel, Moskva, Michel, Nebenzia, New York Times, Russlands, Russland, Ukraina, Reuters, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russlands, FN-ambassadør, forlot, møtei , Sikkerhetsrådet
Klartale - 02 aug 22 kl. 16:30

Kjendiser skal kjempe på fotballbanen

Turneringen Norway Cup har en spesiell kamp hvert år. Verdikampen er en kamp for en god sak. Kjendiser er med og spiller fotball.

Aftenposten - 07 jun 22 kl. 05:40

Russlands FN-ambassadør forlot møte i Sikkerhetsrådet

Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia forlot et møte i Sikkerhetsrådet etter at EU-president Charles Michel anklaget….

VG - 07 jun 22 kl. 07:20

Russlands FN-ambassadør forlot møte i Sikkerhetsrådet

Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia forlot et møte i Sikkerhetsrådet etter at EU-president Charles Michel anklaget Russland for å skape en global matkrise..

NRK - 25 feb 22 kl. 12:51

Huitfeldt med protest til Russlands ambassadør

– Stopp den meningsløse invasjonen, var budskapet til den russiske ambassadøren fra utenriksminister Anniken Huitfeldt. Huitfeldt holdt pressekonferanse etter hun hadde kalt inn russlands ambassadør på teppet. Hun sier hun forlot rommet etter hun hadde levert det norske budskapet..

NRK - 20 apr 22 kl. 18:57

Forlot G20-møtet i protest

Flere land skal ha forlatt G20-møtet i protest mot Russland. Canadas finansminister sier hun forlot G20-møtet i protest mot Russlands deltakelse, melder Reuters. Flere land har på forhånd tatt til orde for at Russland ekskluderes fra møtet.

NRK - 01 maj 22 kl. 16:40

Russlands ambassadør kalt inn til samtale i Danmark

Danmarks utenriksdepartement har innkalt Russlands ambassadør til en samtale fordi et russisk fly krenket dansk luftrom, ifølge utenriksminister Jeppe Kofod. Lørdag kveld opplyste forsvaret både i Sverige og Danmark at et militært propellfly krenket de to landenes luftrom i en kort stund dagen før. – Det er fullstendig uakseptabelt og spesielt bekymringsfullt i dagens situasjon, tvitrer Kofod søndag.

NRK - 29 jul 22 kl. 20:57

Svensk UD vil kalle inn Russlands ambassadør på teppet

Russlands ambassadør skrev at en tidligere svensk soldat som ble drept i kamp i Ukraina, «fikk som han fortjente». Nå kalles han inn på teppet i Sverige. Uttalelsen har vekket politiske reaksjoner i Sverige, og opposisjonen har krevet en reaksjon.

NRK - 31 mar 22 kl. 08:47

Zelenskyj misfornøyd med ambassadører

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er misfornøyd med landets ambassadører i Georgia og Marokko og har kalt dem hjem. Ifølge Zelenskyj har de to ambassadørene ikke gjort nok for å overtale landene de er stasjonert i til å støtte Ukraina med våpen og straffe Russland med sanksjoner for krigføringen. – Med all respekt, dersom det ikke kommer våpen, dersom det ikke kommer sanksjoner, dersom det ikke kommer restriksjoner for russisk næringsliv, vær snill å se dere om etter annet arbeid, lyder Zelenskyjs budskap til landets ambassadører.

NRK - 09 jul 22 kl. 22:59

Zelenskyj sier ambassadørbytte er en del av diplomatiet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier en videotale lørdag kveld at avskjedigelsen av ambassadøren til Norge,Vjatsjeslav Jatsiuk, er en normal rotasjon av diplomatiet. – I dag signerte jeg dekreter om avskjedigelsen av flere av Ukrainas ambassadører. Denne rotasjonen er en normal del av diplomatiet.

VG - 28 feb 22 kl. 18:31

Ukrainas FN-ambassadør: Sammenlignet Russland med nazistene

NEW YORK/OSLO (VG) Under FNs ekstraordinære generalforsamling mandag kveld bruker Ukrainas ambassadør harde ord om invasjonen i Ukraina. Russlands ambassadør svarer med å legge skylden på Ukraina..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sarah Palin satser på politisk comeback

Sarah Palin som stilte til valg som visepresident sammen med John McCain i 2008, ønsker comeback i politikken og stiller opp i kongressvalget i høst fra Alaska. Donald Trump har uttalt sin støtte til Palin. På neste tirsdag vil velgerne i Alaska avgjøre om hun får plass i Representantenes hus..

NRK - 15 minutter siden

Kansas starter omtelling etter anklager om juks

Kansas har startet en delvis omtelling av stemmesedlene etter valget der et klart flertall stemte for å beholde retten til abort. Velgerne gikk inn for å beholde retten til abort med 59 mot 41 prosent. 165.

NRK - 1 time siden

Store branner herjer i Spania og Portugal

Både i Spania og Portugal er hundrevis av brannmannskaper satt inn i kampen mot flere store skogbranner. 300 brannmenn jobbet hele natt til tirsdag for å få kontroll over en enorm brann i nærheten av Valencia som hittil har lagt nesten 100 kvadratkilometer i aske. Brannen ble utløst av lyn lørdag kveld og spredte seg raskt.

NRK - 1 time siden

Vänsterpartiet krever plass i Sveriges neste regjering

Det er et krav at Vänsterpartiet inngår i en eventuell sosialdemokratisk-ledet regjering etter valget i Sverige til høsten, sier partileder Nooshi Dadgostar til nyhetsbyrået TT ifølge NTB. Mandag meldte Centerns leder Annie Lööf at hun og hennes parti står klar til å inngå i en ny regjering, men betingelsen er som før at Vänsterpartiet holdes utenfor. 11.

NRK - 1 time siden

17 soldater drept i tyrkisk angrep

I Syria skal minst 17 soldater være drept i et tyrkisk luftangrep nær grensen til Tyrkia. Tyrkiske styrker og kurdiske soldater som kontrollerer området har skutt mot hverandre de siste dagene. Ifølge den syriske observatørgruppa SOHR ble soldatene drept i luftangrepet mot en syrisk stilling.

NRK - 2 timer siden

Fikk 34 års fengsel for retweet

En 34 år gammel saudiarabisk kvinne er dømt til 34 års fengsel for ting hun har skrevet på Twitter, melder The Guardian. Salma al-Shehab er anklaget for å ha bidratt til å skape sosial uro og for å destabilisere nasjonal sikkerhet ved å republisere innhold fra dissidenter og aktivister. Salma al-Shehab er student ved Leeds University og ble arrestert da hun var hjemme i Saudi-Arabia på ferie..

NRK - 2 timer siden

Estland fjerner sovjetiske minnesmerker

Estland fjerner minnesmerker fra Sovjet-tiden, skriver landets statsminister Kaja Kallas på Twitter. Monumentene er symboler på undertrykkelse og okkupasjon, mener hun. Hun skriver også at de bidrar til å øke den sosiale spenningen i landet, hvor nær en firedel av innbyggerne er russisktalende..

NRK - 2 timer siden

Uenige om russisk turistnekt

De nordiske statsministrene og Tysklands forbundskansler fremsto samlede om både fornybar energi og forsvarssamarbeid. Men et spørsmål om russisk turistnekt fikk temperaturen til å stige. Etter en endring i UDIs regler i mai er det allerede svært vanskelig for russiske turister å få godkjent visum til Norge..

NRK - 3 timer siden

Siktet vedgår terror på Gotland

Mannen som er siktet for å ha drept den svenske psykiateren Ing-Marie Wieselgren på Gotland i juli, har erkjent straffskyld for terrorlovbrudd, skriver SVT. Den svenske 32-åringen er siktet for terror og terrorplanlegging, samt for drap, og er varetektsfengslet..

NRK - 3 timer siden

Nok en journalist drept i Mexico

En uavhengig journalist er funnet død i det nordlige Mexico. Han er den 14. journalisten som er drept hittil i år i Mexico.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com