NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:09

NRK - 31 okt 22 kl. 18:45

Russland understreker at de utsetter kornavtalen

Russland forsvarsdepartement sier i en uttalelse at Russland ikke trekker seg fra kornavtalen, men setter den på pause. Det skriver Reuters. I juli signerte Russland og Ukraina på at den ukrainske korneksporten kunne fortsette over Svartehavet, som før krigen startet. I helgen kom meldinger om at Russland seg fra denne, og hevdet dette kom som følge av droneangrep på Svartehavsflåten deres..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Reuters, Ukraina, Svartehavet, Svartehavsflåten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russland, understrekerat de , utsetter, kornavtalen
NRK - 30 okt 22 kl. 15:42

FN-sjefen: – Dypt bekymret for at Russland trekker seg fra kornavtalen

FNs generalsekretær António Guterres er dypt bekymret for følgene av at Russland trakk seg fra kornavtalen lørdag. Guterres utsetter reisen fra toppmøtet Arab League Summit i Alger med en dag for å fokusere på saken, opplyser FN-sjefens talsperson. Lørdag kunngjorde Russland at de trekker seg fra kornavtalen.

NRK - 01 nov 22 kl. 22:57

Zelenskyj: Vi trenger et pålitelig forsvar av kornkorridoren

– Korridoren for eksport av korn fra havner i Ukraina trenger et langsiktig og pålitelig forsvar, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin tale tirsdag kveld. Han sa også at ved hjelp fra Tyrkia og FN vil det kunne være mulig å holde korridoren åpen og fungerende. FNs koordinator for kornavtalen ved Svartehavet, Amir Abdulla, skriver på Twitter at han forventer at lastede skip med korn vil kunne reise fra ukrainske havner på torsdag.

NRK - 03 nov 22 kl. 09:15

Nye kornskip forlater Ukraina etter at Russland igjen ble med i kornavtalen

Seks skip lastet med korn forlot ukrainske havner torsdag, dagen etter at Russland gjenopptok avtalen om korneksport fra Ukraina, ifølge tyrkiske myndigheter. Russiske myndigheter kunngjorde i helgen at de trakk seg fra avtalen og viste til et angrep på den russiske svartehavsflåten på Krim-halvøya. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ringte for å snakke med Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

NRK - 22 jul 22 kl. 23:10

Zelenskyj sier FN er ansvarlige for å sikre kornavtalen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier landet stoler på at FN sørger for at kornavtalen med Russland overholdes og etterleves. – Russland kan finne på provokasjoner og forsøke å dra Ukrainas og verdenssamfunnets innsats i tvil. Men vi stoler på FN.

NRK - 23 jul 22 kl. 04:00

FN håper kornavtalen kan gi diplomatisk løsning på krigen i Ukraina

FN håper at kornavtalen som er inngått med Russland og Ukraina kan bane vei for en diplomatisk løsning på krigen. FN vil bygge videre på gjennomslaget i kornsamtalene som førte til at det ble inngått separate avtaler med Russland og Ukraina. Moskva og Kyiv har satt sine militære mål til side for å oppnå noe godt, mener FN.

NRK - 05 aug 22 kl. 09:29

Tre skip med korn forlot Ukraina i dag

Ytterligere tre lasteskip med korn har forlatt ukrainske havner fredag, opplyser Tyrkias forsvarsdepartement. Utskipingen muliggjøres av kornavtalen som Russland og Ukraina har inngått. Avtalen ble meklet fram av FN og Tyrkia.

Klartale - 21 dec 22 kl. 14:43

Putin lover at militæret skal få alt de trenger

Vladimir Putin er president i Russland. Han holdt onsdag en tale i det russiske forsvars-departementet. – Kampevnen til våre soldater blir bedre dag for dag, hevdet Putin.

NRK - 22 jul 22 kl. 11:11

Ukrainske bønder håper at kornavtalen er reell

Fredag ettermiddag er det varslet at Ukraina og Russland skal signere en avtale som gjør det mulig å eksportere ukrainsk korn via Svartehavet. Den skal også bedre Russlands mulighet til å eksportere korn og gjødsel til et verdensmarked som sliter med mangel på korn og svært høye matpriser. Avtalen er framforhandlet ved hjelp av Tyrkia, som ifølge avtaleutkastet skal kontrollere de ukrainske skipene.

NRK - 22 jul 22 kl. 23:39

Hveteprisen faller til nivå den ikke har vært på siden før krigen

Hveteprisen stupte fredag og er nå lavere enn siden før Russlands krig i Ukraina startet. Kornavtalen som er inngått mellom Ukraina og FN og Russland og FN fører til håp om at korn igjen kan eksporteres via Svartehavet. Det fører til prisfall.

NRK - 04 aug 22 kl. 12:06

17 kornskip venter fortsatt i ukrainske havner

17 reiseklare skip med korn stått i ukrainske havner de to siste døgnene, uten at noen har klart å forklare årsaken til forsinkelsen. – De vil reise i henhold til avtalt tidsplan som en del av kornavtalen. Vi håper at alt ordner seg, og at Russland ikke tar i bruk tiltak som vil ødelegge disse avtalene, sa Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på en pressekonferanse onsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.

NRK - 2 timer siden

To ansatte i Leger uten grenser drept i Burkina Faso

To ansatte i Leger Uten Grenser er drept i et angrep i Burkina Faso, ifølge organisasjonen. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com