NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 20:40

NRK - 06 sep 22 kl. 04:05

Russland setter folkeavstemning i Kherson «på vent»

Myndighetene i russisk-okkuperte områder sør i Ukraina sier at en varslet folkeavstemning om russisk annektering er satt på vent. Kherson og store deler av Zaporizjzja-regionen har siden begynnelsen av den russiske invasjonen vært under russisk kontroll. Innbyggerne er blitt tvunget til å bruke rubler, og områdene fungerer nå som en del av russisk økonomi. I flere uker har de russisk-innsatte myndighetene snakket om å holde folkeavstemninger om hvorvidt områdene skal annekteres av Russland, slik Krim-halvøya ble i 2014. Men en prorussisk tjenestemann, Kirill Stremousov, uttalte mandag at folkeavstemningen er satt på vent som følge av «alt som hender».
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, Zaporizjzja, Russland, Krim, Stremousov, Ntb-afp, Kherson

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russland, setter, folkeavstemningi , Kherson, vent
Klartale - 19 aug 22 kl. 06:00

Russlands raketter gjorde datteren livredd

Russland okkuperer byen Kherson i Ukraina. For noen uker siden fikk Volodymyr Zhdanov nok. Russland skjøt mot ukrainske styrker.

Klartale - 10 nov 22 kl. 09:42

Derfor kan Russland forlate byen Kherson

For Ukraina vil det være en seier å få tilbake kontroll på byen. Samtidig kan Russland ha flere planer for hvorfor de henter ut soldatene.Det var onsdag at russiske medier meldte om planen.

NRK - 30 sep 22 kl. 13:20

Russland: Skal tydeliggjøre hvilke deler av Kherson og Zaporizjzja som skal annekteres

Det er fortsatt uklart om Russland vil annektere alt eller deler av territoriet til de ukrainske fylkene Kherson og Zaporizjzja. – Folkerepublikkene Donetsk og Luhansk anerkjennes av Russland etter 2014-grensene. Når det gjelder Kherson- og Zaporizjzja-regionenes grenser, må jeg få tydeliggjort dette.

NRK - 29 jun 22 kl. 07:40

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

Klartale - 21 sep 22 kl. 09:28

Putin sier han er klar til å bruke atomvåpen

Ledere i Luhansk og Donetsk var først til å si at de ville ha folkeavstemning om å bli en del av Russland. Denne skal skje mellom 23. september og 27.

NRK - 13 okt 22 kl. 14:08

Moskva-lojal leder i Kherson-regionen ber Russland evakuere lokalbefolkningen

Separatistlederen i Kherson-regionen ber Russland evakuere lokalbefolkningen. Det er fare for gatekamper i Kherson by. Ukraina har gjennomført en offensiv i Kherson, men ifølge eksperter ønsker Ukraina helst å unngå en bykrig i Kherson.

NRK - 10 nov 22 kl. 20:49

Jens Stoltenberg om Kherson: – Vi må vente og se

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg vil vente med å konkludere om den russiske kunngjøringen om retrett fra Kherson. – Vi har notert den russiske kunngjøringen om retrett fra Kherson. Vi må vente og se hvordan situasjonen på bakken utvikler seg de kommende dagene, sa Stoltenberg torsdag.

Klartale - 29 sep 22 kl. 13:30

Russland vil ta over okkuperte deler av Ukraina

President Vladimir Putin vil være med på en seremoni for at Russland endrer grensen sin mot Ukraina. Det sier Dmitrij Peskov, som er talsmann for den russiske regjeringen.De fire fylkene er Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

NRK - 05 nov 22 kl. 19:20

Harde kamper i Kherson

Russiske og ukrainske styrker utveksler kraftig artilleriild i fylkene Luhansk, Donetsk og Kherson, ifølge militære kilder på begge sider. I Kherson sør i Ukraina melder de prorussiske separatistmyndighetene lørdag om den kraftigste artilleriilden på flere dager. Ukraina forsøker å befri fylket helt etter å ha gjenerobret flere deler av Kherson.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - 30 minutter siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - 1 time siden

To skadet i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem er skadet.

NRK - 45 minutter siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 1 time siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 1 time siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.

NRK - 1 time siden

Ny kniv-pågripelse i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll på en mann som skal ha gått med kniv i parkeringshuset på Oslo S. En vekter hadde observert mannen. Ingen skal ha blitt truet eller skadet..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke mellom to vogntog på E6

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord..

NRK - 1 time siden

Ny person pågrepet med kniv i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har tatt kontroll på en mann som gikk med kniv i parkeringshuset på Oslo S. Ingen skal ha blitt truet eller skadet. En vekter hadde observert mannen..

NRK - 1 time siden

Mann pågrepet på Grønland

Politiet har pågrepet en mann på Grønland i Oslo, etter å ha fått melding om en mann som gikk med kniv. Mannen skal ikke ha truet eller skadet noen, men skal ha vist frem to kniver til en ansatt i en butikk. Politiet har så langt ikke funnet knivene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com