NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 10:13

NRK - 03 mar 24 kl. 17:45

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene, skriver NTB. De russiske kuttene kommer på toppen av tidligere kutt i både produksjon og eksport av olje fra noen av verdens største produsenter, ifølge nyhetsbyrået AFP..
Les mer på NRK


Les mer om:
NTB, AFP, Saudi-Arabia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russlandog , Saudi-Arabia, varslerfortsatt , kutti , oljeproduksjonenfram , til sommeren
Klartale - 06 nov 23 kl. 06:00

Kan Saudi-Arabia få VM?

---Ekstra kort og klartSaudi-Arabia er det eneste landet som har søkt om verdens-mesterskapet i fotball i 2034. Det er flere kritiske til.Årsaken er at landet er blitt beskyldt for å ha brutt flere menneske-rettigheter.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 04 dec 23 kl. 21:52

Putin planlegger reise til Saudi-Arabia og Emiratene

Russlands president Vladimir Putin planlegger en reise til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater neste uke. I Saudi-Arabia er samtaler med kronprins Mohammed bin Salman på dagsordenen, ifølge utenriksrådgiver Jurij Usjakov. Han oppga ikke eksakte datoer for reisen.

Klartale - 12 jan 24 kl. 11:00

Hva er houthi-bevegelsen?

Houthiene er en politisk bevegelse. De har kontrollert store deler av Jemen siden 2014.De representerer Zaidene i Nord-Jemen.

NRK - 10 jan 24 kl. 14:41

Tyskland gjenopptar våpeneksporten til Saudi-Arabia

Tyskland har godkjent å eksportere våpen til Saudi-Arabia for første gang siden 2018. Våpeneksporten har ligget brakk siden drapet på den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi. Men nå skal det arabiske landet få kjøpe 150 Iris-T-raketter.

NRK - 12 dec 23 kl. 14:08

Danmark med klar beskjed til Saudi-Arabia

Den danske klima- og ministeren, Dan Jørgensen, sier at avtalen fra klimatoppmøtet i Dubai må ha et mye mer ambisiøst språk på utfasing av fossile brennstoff enn det som var i forslaget som ble lagt frem mandag. Han sier at det ikke finnes noe kompromiss som inneholder både de synspunktene som Saudi-Arabia og som Danmark og Norge har. – Saudi-Arabia og en del andre oljeproduserende land fra den delen av verden er nødt til å gi seg, sier han.

Aftenposten - 17 jan 24 kl. 21:28

Diktaturstaten har gått fra musikkforbud til dansefest for hundretusener. Vi ble med på rave i Saudi-Arabia.

Saudi-Arabia vil ha turister og investorer. Da kan ikke det strengt religiøse diktaturet nekte folk å danse. Se hvordan det gikk da Aftenposten ble med på rave i Saudi-Arabia..

NRK - 24 jan 24 kl. 16:06

Saudi-Arabia vil selge alkohol – til diplomater

Det strengt muslimske landet Saudi-Arabia har planer om å åpne sitt første alkoholutsalg, ifølge kilder. Men bare ikke-muslimske diplomater kan få handle der. Nyhetsbyrået Reuters viser til dokumenter om saken og en kilde med kjennskap til planene.

NRK - 07 feb 24 kl. 01:57

Saudi-Arabia med Palestina-ultimatum

Saudi-Arabia er fast bestemt på å ikke ha diplomatiske bånd til Israel før landet stanser krigføringen på Gazastripen – og anerkjenner en uavhengig palestinsk stat. Det kommer fram i en uttalelse fra golflandets utenriksdepartementet onsdag om standpunktet som er formidlet til USA. Saudi-Arabia krever at Israel anerkjenner en palestinsk stat med grensene fra 1967, samt at Israel stopper «aggresjonen» på Gazastripen.

NRK - 11 nov 23 kl. 10:08

Irans president til Saudi-Arabia

Irans president Ebrahim Raisi kom lørdag til Saudi-Arabias hovedstad Riyadh for å delta i et toppmøte om Gazakrigen. Det er første gang en iransk president besøker Saudi-Arabia etter at de to landene normaliserte forholdet i mars i år. Ledere fra både Den arabiske liga og Organisasjon for islamsk samarbeid (OIC) kommer til Riyadh i helgen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Iran sier operasjonen var vellykket

Den iranske hæren sier drone- og missilangrepet på Israel var gjengjeldelse for et dødelig angrep på Irans konsulat i Damaskus, og at de oppnådde alle målene. – «Operasjon ærlig løfte» ble vellykket fra i går kveld til i morges og nådde alle sine mål, sier Mohammad Bagheri, stabssjefen for de iranske væpnede styrkene, til statlig TV..

NRK - 45 minutter siden

Støre: – Svært bekymret

Jonas Gahr Støre har kommentert Irans angrep på Israel. – Svært bekymret over utviklingen i Midtøsten i natt. Norge fordømmer Irans ulovlige og farlige angrep på Israel.

NRK - 1 time siden

Jordan sier de avskar objekter

Jordan sier de stoppet objekter som kom inn i deres luftrom sist natt, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 1 time siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 1 time siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 1 time siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 2 timer siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 2 timer siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 2 timer siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com