Klartale > Nyheter

Monday, 15 August, 05:15

Klartale - 30 jun 22 kl. 08:54

Russland med nye kamper i Lysytsjansk

Lysytsjansk er tvillingbyen til Sievjerodonetsk. Den ligger på den andre sida av elva Donets. I snart to måneder har det vært kamper der. Nå blir kampene stadig hardere. Byen ligger viktig til i Donbas-regionen.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Sievjerodonetsk, Donets, Donbas, Russland, Institute, ISW, Ukraina, Lysytsjansk, Oleksij Reznikov, Europa, Reznikov, Sky News,  lysytsjansk

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russlandmed , nye, kamperi , Lysytsjansk
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 21 apr 22 kl. 06:00

Krigen om Donbas: Dette handler kampen om

Soldater fra Russland retter nå angrepene mot Donbas-regionen. Der har det vært konflikt de siste åtte årene. Hvorfor kriges det om dette området?

NRK - 03 jul 22 kl. 22:00

Ukraina: Lysytsjansk har falt

Den ukrainske hæren bekrefter at den trekker seg ut av Lysytsjansk, kort tid etter at Ukrainas president benektet at Russland kontrollerer byen. De russiske okkupasjonsstyrkene var overlegen, og det ville fått «fatale konsekvenser» dersom ukrainerne skulle fortsatt å forsvare den østukrainske byen, heter det i meldingen fra generalstaben i Kyiv søndag kveld. Da hadde Russland for lengst erklært at russiske styrker har tatt kontroll over Lysytsjansk og dermed hele Luhansk fylke i Donbas-regionen.

NRK - 21 jun 22 kl. 10:32

Ukraina: Harde angrep mot Lysytsjansk

Guvernøren i Luhansk sier at Lysytsjansk er under angrep fra russiske styrker som påfører byen katastrofale skader. Byen ligger rett over elva fra Sievjerodonetsk, der det har rast harde kamper i lang tid. Lysytsjansk ligger på en høyde og har stor strategisk betydning ettersom ukrainerne derfra har kunnet angripe russerne i Sievjerodonetsk.

NRK - 03 jul 22 kl. 08:45

Ukraina erkjenner russiske framstøt i Lysytsjansk

Ukraina erkjenner at russiske styrker har rykket fram i Lysytsjansk, og amerikanske eksperter mener at byen allerede er falt. Generalstaben i Ukraina melder søndag at «okkupantene konsentrerer seg om å befeste sine stillinger i Lysytsjansk og Verkhnyokamynka», og guvernøren i Luhansk, Serhij Hajdaj, bekrefter at russiske styrker har fått fotfeste i Lysytsjansk-distriktet. Det er uklart om det fortsatt er ukrainske styrker i byen, der det har vært harde kamper de siste ukene.

NRK - 02 jul 22 kl. 16:23

Ukraina benekter at Lysytsjansk er omringet

Russiskstøttede ukrainske separatister sier de helt har omringet den ukrainske byen Lysytsjansk i Luhansk. Det stemmer ikke, ifølge den ukrainske hæren. – Kampene raser rundt Lysytsjansk.

NRK - 24 jun 22 kl. 12:40

Russiske soldater hevder de har inntatt to nye småbyer

Russiske styrker og separatister hevder de har inntatt byene Hirske og Zolote sør for Lysytsjansk, som er den siste storbyen Ukraina kontrollerer i Luhansk. Ukrainske styrker har foreløpig ikke bekreftet at byene har falt. Det er uklart om ukrainske styrker rakk å trekke seg ut av byen.

NRK - 30 jun 22 kl. 03:09

Luhansks guvernør melder om omfattende kamper

Omfanget av angrepene i byen Lysytsjansk er omfattende, ifølge Luhansk-fylkets guvernør. Lysytsjansk er under konstante angrep med tungt skyts. Kampene fortsetter i byens utkanter.

NRK - 24 jun 22 kl. 00:06

Guvernør: Ukrainske styrker kan trekke seg tilbake fra Lysytsjansk

Etter at russiske styrker har erobret to landsbyer i sør, kan ukrainske styrker komme til å trekke seg tilbake fra byen Lysytsjansk. Det for å unngå å bli omringet, sier Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj torsdag. En tilbaketrekking av ukrainske styrker fra Lysytsjansk og Sievjerodonetsk, kan bringe Russland nærmere et av sine mål om å erobre hele denne regionen, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 02 jul 22 kl. 14:32

Separatister sier Lysytsjansk er omringet

Ukrainske separatister som støttes av Russland, sier de helt har omringet den ukrainske byen Lysytsjansk i Luhansk. Russiske styrker har de siste dagene utsatt Lysytsjansk for voldsom artilleribeskytning mens ukrainske styrker i ukevis har forsvart byen for å hindre at den faller i russernes hender, slik Sievjerodonetsk gjorde for en uke siden.(NTB).

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 16 timer siden

Hvalrossen Freya er død

Hvalrossen Freya er død. Myndighetene har avlivet henne. Årsaken er at det var fare for folks liv og helse.

Klartale - 23 timer siden

Ett år med Taliban

Taliban tok makta i Afghanistan igjen. 15. august 2021 rykket soldater inn i kontorene til regjeringen.

Klartale - Igår: 06:00

Bruker ytringsfrihet hver eneste dag

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - I førrgår: 21:27

Forfatteren Salman Rushdie angrepet i USA

Forfatteren Salmand Rushdie skulle ha foredrag på en litteraturfestival i USA. Der ble han angrepet på scenen. Rushdie kjemper for livet på sykehus.

Klartale - I førrgår: 16:45

Flere får seg jobb i Norge

Det er langt over prosenten for de siste 35 årene. Det er kun slått over perioden 2007-2008. Det samme gjelder noen kvartaler mellom 1998 og 2002.

Klartale - I førrgår: 15:10

Ung mann siktet for drapsforsøk

– Han skal etter planen avhøres i dag, sier politiadvokat Philip Mathew Green i drapsavsnittet i Oslo politidistrikt til Aftenposten.Den unge mannen er siktet for drapsforsøk. Han vil trolig fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

Klartale - I førrgår: 14:00

– Hets kan gjøre at samer har mindre ytringsfrihet

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

Klartale - I førrgår: 13:44

Storbritannia slår tørkealarm

Det er tørke sør, øst og sentralt i England. Det er som følge av en ny hetebølge, opplyser britiske myndigheter.Nå vil det bli gjort tiltak.

Klartale - I førrgår: 11:30

Hva vil skje med Taiwan?

Taiwan heter offisielt «Republikken Kina». Og har vært en del av Kina lenge. Men folk fra begge steder er uenige.

Klartale - I førrgår: 10:41

Mange småbedrifter er redd for å gå konkurs

SMB mener det haster med å få på plass en strømpakke til bedriftene. SBM er en organisasjon for bedrifter. De har gjort en undersøkelse.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com