NRK > Nyheter

Wednesday, 29 November, 22:37

NRK - 25 jan 23 kl. 07:28

Russland har testet angrepsevnen vest i Atlanteren

En russisk fregatt har datasimulert angrepsevnen til Zircon-raketten med en rekkevidde på mer enn 900 kilometer i Vest-Atlanteren, melder forsvarsdepartementet. Testen ble utført av fregatten Admiral Gorsjkov. Det russiske forsvarsdepartementet sier fregatten kjørte en datasimulering av raketten Zircon, som Russland har jobbet med å utvikle i mange år. Det er en hypersonisk rakett som Ifølge Russland gå i flere ganger lydens hastighet. Zircon-raketten ble første gang testet i oktober 2020, og russerne har siden meldt om flere prøveskytinger..
Les mer på NRK


Les mer om:
Zircon, Vest-Atlanteren, Admiral Gorsjkov, Russland, Ifølge Russland, Atlanteren

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russlandhar , testet, angrepsevnen, vesti , Atlanteren
NRK - 25 jan 23 kl. 07:28

Russland har testet rekkevidden på ny sjørakett

En fregatt i det russiske forsvaret har testet angrepsevnen til Zircon-raketten med en rekkevidde på mer enn 900 kilometer, melder forsvarsdepartementet. Testen ble utført av fregatten Admiral Gorsjkov, ifølge departementet. Raketten det dreier seg om, er av typen Zircon, som Russland har jobbet med å utvikle i mange år.

Klartale - 21 dec 22 kl. 14:43

Putin lover at militæret skal få alt de trenger

Vladimir Putin er president i Russland. Han holdt onsdag en tale i det russiske forsvars-departementet. – Kampevnen til våre soldater blir bedre dag for dag, hevdet Putin.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Klartale - 27 sep 22 kl. 07:00

Krigen i Ukraina kan gå mot en ny fase

Det er folkeavstemning i flere ukrainske fylker. De er alle okkupert av Russland. Det er Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Klartale - 29 sep 22 kl. 13:30

Russland vil ta over okkuperte deler av Ukraina

President Vladimir Putin vil være med på en seremoni for at Russland endrer grensen sin mot Ukraina. Det sier Dmitrij Peskov, som er talsmann for den russiske regjeringen.De fire fylkene er Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

Klartale - 30 sep 22 kl. 14:40

Her sier Putin at Russland tar deler av Ukraina

– Kjære statsborgere av Russland, sa president Putin fredag. Han hilste så til folk i fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja i Ukraina. Han sa så at disse fire fra fredag blir en del av Russland.

Klartale - 24 feb 23 kl. 14:30

Derfor frykter Moldova krig

Myndighetene i Moldova har de siste ukene anklaget Russland for å ha planer om å ta makta i landet. Russland har fra før hatt soldater i regionen Transnistria siden 1992.Store deler av verden sier regionen er en del av Moldova.

Klartale - 04 okt 22 kl. 13:40

Her vokter unge menn og kvinner grensa døgnet rundt

Soldatene gjør en viktig oppgave for norsk forsvar og politi. Spesielt nå. De siste ukene har Norge passet ekstra på.

Klartale - 23 dec 22 kl. 06:00

Det kan bli en jul med frykt for ukrainerne

Mandag var dagen som markerer starten på jula til folk fra Ukraina. Den kalles St. Nikolas-dagen.

Klartale - 26 jun 23 kl. 10:30

Hva skjer i Russland nå?

Leiesoldater fra gruppa Wagner kjempet for Russland. De kriget i Ukraina på russisk side. Men så startet en bitter konflikt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Reuters: 10 israelske gisler er frigitt

10 israelske gisler er overlevert fra Hamas til Røde Kors onsdag kveld. Det melder Reuters. Den forlengede våpenhvilen mellom Israel og Hamas utløper i utgangspunktet onsdag.

NRK - 15 minutter siden

Karpe gir en million til barn i Gaza

Organisasjonen til Karpe, PAF, donerer million kroner til The Artificial Limbs and Polio Centre (ALPC), som hjelper barn i Gaza med proteser. Det melder bandet på Instagram. Vi vet at mange av dere ikke klarer å tenke på annet.

NRK - 45 minutter siden

Hamas: Villig til å bytte israelske soldater mot palestinske fanger

Hamas sier at de er klare til å frigi alle de israelske soldatene de har anholdt i bytte mot alle de palestinske fangene Israel har. Det skriver AFP, som siterer offisielle kilder i Hamas..

NRK - 1 time siden

Filter: Alliansen-leder tiltalt for hatefulle ytringer

Hans Jørgen Lysglimt Johansen, partileder i Alliansen, er tiltalt for en rekke hatefulle ytringer. Det skriver Filter Nyheter. Han er også tiltalt for hensynsløs atferd overfor Ervin Kohn, daværende forstander i Det Mosaiske Trossamfund og nestleder i Antirasistisk Senter, bekrefter statsadvokat Carl Graff Hartmann til Filter.

NRK - 1 time siden

Person stukket med kniv på Lutvann i Oslo

Oslo-politiet er med flere patruljer på en privat adresse på Lutvann øst i Oslo etter melding om at person skal ha blitt stukket med kniv. – Vi har kontroll på to personer som begge har moderate skader. De får nå helsehjelp på stedet, skriver politiet på X.

NRK - 1 time siden

Person knivstukket på Lutvann i Oslo

Oslo-politiet er med flere patruljer på en privat adresse på Lutvann øst i Oslo etter melding om at person skal ha blitt stukket med kniv. – Vi har kontroll på to personer som begge har moderate skader. De får nå helsehjelp på stedet, skriver politiet på X.

NRK - 2 timer siden

Tuva Fellman har fått brystkreft

TV- og radioprofilen Tuva Fellman har fått brystkreft. Det skriver hun på sin egen Instagram-konto onsdag kveld. – I vårt lille hus har det i det siste gått opp og ned.

NRK - 4 timer siden

Flere henvisninger forsvant: Frykter alvorlige konsekvenser for enkelte pasienter

– Det er nå klart at 44 radiologiske henvisninger til samarbeidspartnere utenfor St. Olavs hospital ikke har kommet frem til mottaker. Det skriver St.

NRK - 3 timer siden

VG: Karpe får Røde Kors-prisen for 2023

Rapduoen Karpe får Røde Kors-prisen for 2023, melder VG onsdag kveld. Chirag Rashmikant Patel og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid får prisen for deres mangeårige engasjement for mangfold, for oppvekstvilkårene for ungdom og for flyktninger, asylsøkere og innvandrere, ifølge VG. – Karpe har med stort engasjement og troverdighet nådd frem med viktige budskap og holdninger til hele befolkningen, på tvers av bakgrunn, etnisitet, religion og geografi, blant annet med bruk av musikk og kultur i utradisjonelle kanaler og på nye måter og uttrykk, sier Siri Hatlen, president i Røde Kors, til avisa.

NRK - 3 timer siden

Mehl om skyting i Moss: - Urovekkende

Tirsdag ble en mann skutt utenfor svømmehallen i Moss. Justisminister Emilie Enger Mehl kaller det urovekkende at slikt skjer i det offentlige rom. – Dette er en sak som er under etterforsking, så den kan jeg ikke gå inn i.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com