NRK > Nyheter

Sunday, 10 December, 23:55

NRK - 24 jun 23 kl. 03:17

Russland ber innbyggere i Rostov om å holde seg innendørs

Myndighetene i byen Rostov ber innbyggerne om å holde seg hjemme, melder nyhetsbyrået AFP. Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin hevder soldatene hans har krysset grensen til Russland, og at de har skutt ned et russisk militærhelikopter. Wagner-soldatene er nå i den sørlige russiske regionen Rostov, sier Prigozjin i et lydklipp lagt ut på Telegram. De krysset grensen til Russland uten å møte på motstand, hevder Prigozjin. Prigozjin sier videre at han og hans menn vil «knuse alle som står i deres vei», og at de er klare til å gå «hele veien» mot det russiske militæret.
Les mer på NRK


Les mer om:
Rostov, AFP, Jevgenij Prigozjin, Russland, Prigozjin, Telegram, Wagner, Ntbnrk

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russland, ber, innbyggerei , Rostovom å , holde, seg, innendørs
NRK - 24 jun 23 kl. 20:59

Wagner blir hyllet i Rostov-na-Donu

Dusinvis av innbyggere i den sørrussiske byen Rostov-na-Donu ropte lørdag «Wagner! Wagner!» utenfor det militære hovedkvarteret, som tidligere hadde blitt tatt okkupert av den opprørske leiesoldatgruppen.

NRK - 24 jun 23 kl. 23:40

Wagner-soldater har forlatt millionby sør i Russland

Wagner-gruppens leiesoldater har trukket seg ut seg ut av millionbyen Rostov-na-Dona som Jevgenij Prigozjins soldater inntok tidligere lørdag. Det opplyser guvernøren i Rostov-regionen, Vasilij Golubev, ifølge nyhetsbyråene Reuters og AFP. Wagner-krigerne inntok byen helt sør i Russland tidlig lørdag morgen, og ifølge Prigozjin tok de kontroll over alle militære anlegg i byen uten å løsne et skudd.

Klartale - 27 jul 23 kl. 06:00

Desperate ukrainere rømmer gjennom Russland

Rima Jaremenko reiste over 5.000 kilometer for å komme seg til sin hjemby. Den 68 år gamle ukrainske kvinnen brukte seks dager på reisen.

Klartale - 26 jun 23 kl. 10:30

Hva skjer i Russland nå?

Leiesoldater fra gruppa Wagner kjempet for Russland. De kriget i Ukraina på russisk side. Men så startet en bitter konflikt.

Klartale - 30 aug 23 kl. 09:08

Russland under angrep natt til onsdag

Ukraina angriper Russland med droner. Det sier russerne. Natt til onsdag smalt det flere steder.

Klartale - 09 mar 23 kl. 06:06

Russland skaffer seg venner i verden

Sergej Lavrov holder Qin Gang i hånda. De to har samme jobb i hvert sitt land; som utenriksministre i Russland og Kina.– Russland vil utvide samarbeidet med Kina, sier Lavrov.

VG - 24 jun 23 kl. 11:37

Kvinne i Rostov til VG: – Veiene ut av byen er sperret

Wagner-gruppen har gjort sitt inntog i byene Rostov og Voronezj i Russland. – Skummelt, sier lokal kvinne til VG..

NRK - 24 jun 23 kl. 21:22

Wagner-gruppen trekker seg ut av Rostov-on-Donu

Wagner-gruppen skal ha begynt å trekke seg ut av Russlands Rostov-on-Donu i Russland. Det skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 24 jun 23 kl. 22:42

Gjenåpner gatene i Rostov-na-Don lørdag kveld

Gatene i sentrum i byen Rostov-na-Don, som ligger sør i Russland, gjenåpnes for trafikk lørdag kveld. Det skjer etter at leiesoldater i Wagner trakk seg ut av byen, melder nyhetsbyrået Interfax..

NRK - 24 jun 23 kl. 23:02

Prigozjin skal være sett på vei ut av Rostov-na-Don

Lederen for leiesoldatgruppen Wagner, Jevgenij Prigozjin, ble sett reise fra byen Rostov-na-Don i Russland i en SUV-bil lørdag kveld, ifølge en video som ble lagt ut på Telegram. Det melder det statelige nyhetsbyrået RIA. Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin skal reise til Belarus, som skal være en del av avtalen etter samtale med Belarus' president, Aleksandr Lukasjenko..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 1 time siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 1 time siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 2 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 2 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.

NRK - 3 timer siden

Minst tolv døde i gruvekollaps i Venezuela

En gullgruve har rast sammen sørøst i Venezuela, noe som har tatt livet av minst tolv mennesker, ifølge landets myndigheter. Hendelsen skjedde onsdag i delstaten Bolivar, som grenser til Brasil. Gruvearbeiderne ble begravet da et ras gikk i gruva, opplyser myndighetene søndag.

NRK - 3 timer siden

Hus overtent i Valldal på Sunnmøre

Et hus skal være overtent i Valldal i Fjord kommune på Sunnmøre. Det skriver politiet i Møre og Romsdal på X. Det skal være en mann som bor i huset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com