NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 11:41

NRK - 21 sep 21 kl. 10:23

Russland ansvarleg for forgifting

Russland er ansvarlege for å ha drepe den russiske eks-spionen Alexandr Litvinenko. Det slår den europeiske menneskerettsdomstolen fast. Litvinenko døde av forgifting etter å ha fått i seg det radioaktive stoffet polonium i 2006. Det var truleg teen hans som var forgifta. Domstolen seier det var Andrei Lugovoi og Dmitri Kovtun, to russiske statsborgarar med fortid i KGB, som stod bak sjølve forgiftinga.
Les mer på NRK


Les mer om:
Alexandr Litvinenko, Andrei Lugovoi, Dmitri Kovtun, KGB, Putin, FSB, Storbritannia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russland, ansvarleg, for, forgifting
NRK - 16 timer siden

Held ikkje Baldwin ansvarleg

– Eg held ikkje Alec Baldwin ansvarleg, seier faren til den avdøde filmfotografen Haylyna Hutchins til The Sun. Han meiner det er rekvisittpersonane som handterer våpena som er ansvarlege. Vitne har forklart at Alec Baldwin fekk våpenet av ein assistents som sa den var uladd..

NRK - 24 sep 21 kl. 14:42

EU skuldar Russland for datainnbrot

EU skuldar den russiske staten for medverknad til datainnbrot mot parlamentsmedlemmer, regjeringstilsette, politikarar, journalistar og samfunnstoppar i EU. – Hackarar gjekk fram ved å få tilgang til datasystem og personlege kontoar og stele data, står det i ein felles uttale frå EUs 27 medlemsland fredag. EU skildrar angrepa som ein trussel mot tryggleik, demokratiske verdiar og kjernefunksjonane i samfunnet.

NRK - 05 jul 21 kl. 10:46

Høye covid-19-dødstall i Russland

654 mennesker er rapportert døde av covid-19 i Russland de siste døgnet. Det er den tiende dagen på rad med over 600 døde i Russland. Siste døgn er det meldt om 24.

NRK - 04 jun 21 kl. 17:45

Overraska over tvungen lønnsnemnd

Streikeleiar Stig Jonny Fitje i Unio Sunnfjord er overraska over at regjeringa går til tvungen lønnsnemnd i Unio-streiken. – Vi har lagt vekt på at det skal vere ein ansvarleg og forsvarleg streik, og det meiner vi å ha klart. Det er rart når det ryk ut på ein slik liten ting, seier Fitje.

NRK - 20 jun 21 kl. 08:58

USA kritiserer valet i Iran

USA seier dei synst det er synd iranske borgarar ikkje fekk delta i eit «fritt og rettferdig presidentval» sist fredag. Det skriv nyheitsbyrået AFP. Dei kritiserer valet av den ultrakonservative og populære dommaren Ebrahim Raisi.

NRK - 28 sep 21 kl. 19:00

Mann fekk fem livstidsdommar

Mannen som drap fem personar i ein avisredaksjon i Annapolis i USA, blei tysdag dømt til meir enn fem livstidsdommar, skriv NTB. Drapa skjedde i juni 2018. Jarrod Ramos har tidlegare sagt han er skuldig, men ikkje kriminelt ansvarleg for alle dei 23 tiltalepunkta.

NRK - 19 okt 21 kl. 07:27

Energiprisar til EU-toppmøtets bord

EU vil dempe uroa som er utløyst av dei stadig aukande energiprisane. EU-kommisjonen har lagt fram ei verktøykasse som innehalde hjelp til hushaldningar, statlege bidrag til næringslivet og målretta skattekutt. Unionen sine stats og regjeringssjefar møtast torsdag for å vurdere desse koordinerte handlingane, skriv NTB.

NRK - 20 sep 21 kl. 17:17

Kritiserer valet i Russland

Både Storbritannia og USA kritiserer valet som blei heldt i Russland. Storbritannia kallar det «eit seriøst tilbakesteg for demokratisk fridom», og seier tiltaka rundt valet er i strid med dei internasjonale forpliktingane som Russland har inngått. Dei viser mellom anna til at landet skal ha sensurert sjølvstendige medium og ekskludert viktige opposisjonskandidatar frå å delta i valet.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:17

Gir Europa skulda for høg gasspris

Russland skuldar Europa for høg gassprisar, og Russland sin energiminister Nikolaj Sjulginov seier at nye kontraktar om leveransar må til for å få ned prisen. Han understrekar at landet er ein påliteleg leverandør, men at det er lite landet aleine kan gjere med dagens høge prisnivå. Russland står for rundt ein tredel av gassforsyninga til Europa.

NRK - 16 jun 21 kl. 16:14

Innstramminger overfor Russland

EUs utenrikssjef advarer om innstramming overfor Russland. Josep Borrell la fram strategien for å bygge et mer stabilt og forutsigbart forhold til Russland. Han sier EU må forberede seg på et forverret forhold til landet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 15 minutter siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..

NRK - 30 minutter siden

Tre personer fra Askøy savnet

Alle de tre som er savnet i Tokagjelet på Kvamskogen er fra Askøy. Askøy kommune satte krisestab søndag kveld og har opprettet et pårørendesenter i Møllesalen i Strusshamn. – Våre varmeste tanker går nå først og fremst til de pårørende.

NRK - 30 minutter siden

Har funnet båt i Tokagjelet

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet. Båten knyttes til hendelsen der. Tre personer er fremdeles savnet..

NRK - 30 minutter siden

Savnet kvinne funnet

Kvinnen som var savnet fra boligen sin i Larvik, er funnet i god behold. Kvinnen ble funnet ved Lågen, opplyser politiet..

NRK - 30 minutter siden

Har funnet båt

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet..

NRK - 1 time siden

Fengslingsmøte i Mortensrud-saken

Mannen som er pågrepet og siktet for medvirkning til drapet på Hamse Hashi Adan, fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett i dag. Den pågrepne mannen er i 40-årene og bosatt i Oslo. De to andre siktede er fortsatt etterlyst internasjonalt, men ikke pågrepet ennå..

NRK - 45 minutter siden

Nytt rekordnivå for klimagasser

Konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren har nådd et nytt rekordnivå. Det kommer fram i en ny utgave av publikasjonen Greenhouse Gas Bulletin som utgis hvert år av Verdens meteorologiorganisasjon (WMO). Mengden drivhusgasser øker nå så raskt hvert år at Paris-avtalens mål står i fare, skriver WMO i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Fullt hus på Munchmuseet

Det var, ikke overraskende, fullt hus hele helgen på det nye Munchmuseet i Oslo. Da de 15.000 billettene ble sluppet, ble de revet bort på noen få timer, opplyser Munchmuseet til NRK.

NRK - 45 minutter siden

Oppdaterer om leteaksjon

Politiet kommer med en oppdatering om leteaksjonen i Hardanger klokken 11.00. Pressekonferansen sendes direkte på NRK..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt