NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:09

NRK - 20 maj 23 kl. 11:45

Russland: Enorm risiko å gi F16 til Ukraina

Den russiske forsvarsministeren Alexander Grushko sier Vesten løper en enorm risiko hvis de gir F16-fly til Ukraina. USAs president Joe Biden sa til de andre G7-lederne fredag at USA støtter F16-trening av ukrainske piloter. – Vi ser at Vesten fortsatt eskalerer situasjonen og det innebærer en enorm risiko for dem selv, sier Grushko til nyhetsbyrået TASS..
Les mer på NRK


Les mer om:
Alexander Grushko, Vesten, F16, Ukraina, USAs, Joe Biden, G7, USA, Grushko, TASS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Russland, Enorm, risikoå gi , F16, til, Ukraina
NRK - 17 feb 23 kl. 03:55

Forsvarsekspert mener Norge bør sende F-16-fly til Ukraina

57 norske F-16 jagerfly bør sendes til Ukraina. Det mener forsvarsanalytiker Einar Sørensen. F-16 er i ferd med å fases ut fra det norske Forsvaret og blir erstattet av F-35.

NRK - 27 okt 23 kl. 04:45

Ukrainske piloter får F16-opptrening i USA

USAs ambassadør til Ukraina sier at ukrainske piloter blir trent opp til å fly F16-jagerfly i USA. – Ukrainske piloter trener nå med nasjonalgarden i Arizona på F16-fly, skrev ambassadør Bridget Brink på X torsdag. Treningen i USA har vært høyt oppe på Ukraina som ønsker over ting landet trenger i krigen mot Russland.

NRK - 20 maj 23 kl. 11:45

Russland: Kolossal risiko å gi F16 til Ukraina

Den russiske forsvarsministeren Alexander Grushko sier Vesten løper en kolossal risiko hvis de gir F16-fly til Ukraina..

NRK - 17 aug 23 kl. 23:57

Støre om USAs F16-signaler

Norge har ennå ikke tatt stilling til om norske F16-fly kan bli sendt til Ukraina, men statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NRK at de nye signalene fra USA er positive. På spørsmål om Norge er beredt til å sende F16-fly til Ukraina, svarer Støre som følger: – Det er en beslutning vi skal vurdere. Vi er positive til å bidra til opplæring av ukrainerne, slik at de kan fly et sånt fly.

NRK - 17 aug 23 kl. 23:57

Støre positiv til USAs F16-signaler

Norge har ennå ikke tatt stilling til om norske F16-fly kan bli sendt til Ukraina, men statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NRK at de nye signalene fra USA er positive. På spørsmål om Norge er beredt til å sende F16-fly til Ukraina, svarer Støre som følger: – Det er en beslutning vi skal vurdere. Vi er positive til å bidra til opplæring av ukrainerne, slik at de kan fly et sånt fly.

Klartale - 24 feb 23 kl. 14:30

Derfor frykter Moldova krig

Myndighetene i Moldova har de siste ukene anklaget Russland for å ha planer om å ta makta i landet. Russland har fra før hatt soldater i regionen Transnistria siden 1992.Store deler av verden sier regionen er en del av Moldova.

Klartale - 26 jun 23 kl. 10:30

Hva skjer i Russland nå?

Leiesoldater fra gruppa Wagner kjempet for Russland. De kriget i Ukraina på russisk side. Men så startet en bitter konflikt.

Klartale - 30 aug 23 kl. 09:08

Russland under angrep natt til onsdag

Ukraina angriper Russland med droner. Det sier russerne. Natt til onsdag smalt det flere steder.

Klartale - 20 jul 23 kl. 11:15

Slik kan du minske risikoen for demens

Studien viser at eldre som holder hjernen aktiv, har en lavere risiko for å få demens.Eldre over 70 år har 11 prosent lavere risiko for å få det. For samme gruppe er det 9 prosent lavere risiko om de leser og skriver.

Klartale - 21 feb 23 kl. 06:30

Slik er livet i Russland mens krigen herjer

Russland angrep Ukraina 24. februar i fjor. Fredag er det ett år siden det skjedde.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 30 minutter siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 45 minutter siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 45 minutter siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 1 time siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 1 time siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 1 time siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.

NRK - 1 time siden

Skulle hindre at brannen spredte seg – fant hasjplantasje

Da politiet skulle evakuere nabohuset til et brennende hus i Malvik fant de en hasjplantasje. Rundt halv 11 lørdag formiddag ble det bekreftet at en person omkom i brannen. – Brannvesenet tok seg inn i et av nabohusene og gjorde funn av det som kan virke som en hasjplantasje, sier politioverbetjent Hans Christian Storset Jannisson.

NRK - 2 timer siden

E24: Dyrevernere har lånt ut millioner i gråmarkedet

Dyrebeskyttelsen Bergen har gitt kortsiktige lån til folk som ikke får lån i en vanlig bank, på grunn av betalingsanmerkninger og misligholdt gjeld, skriver E24. Avisen har avdekket at dyrevernsorganisasjonen siden 2013 har drevet med utlån av penger i gråmarkedet, der private låner av hverandre utenfor det regulerte banksystemet. Renten på lånene har «for det meste» vært 13 prosent, ifølge et dokument fra Stiftelsestilsynet.

NRK - 2 timer siden

Boris Johnson: Å stille spørsmål om en babys hudfarge er ikke rasistisk

Etter at rasismeanklager mot den britiske kongefamilien igjen har fått oppmerksomhet, hevder eksstatsminister Boris Johnson at det er helt normalt å lure på hvilken hudfarge et barn vil få. I et intervju med Daily Mail sier han at det er normalt for familier å lure på hvordan deres nye ufødte baby kommer til å se ut og kaller det en del av menneskets natur. Bakgrunnen for debatten er at prins Harry og hertuginne Meghan i 2021 hevdet at noen i kongefamilien var bekymret for hvilken hudfarge deres sønn ville få.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com